вибрации???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46/320d avtomat/2005г.

вибрации???

Мнение от niko_ig » 07 Сеп 2015, 10:39

Здравейте,търсих подобна тема,но не можех да открия нищо и затова публикувам нова.
BMW e46,320D.150к.с.,автоматик,комби 2005г.
От скоро ми се появи едно тресене/вибриране,при скорост след 30-40км.Вибрации се усещат леко по таблото,и на пеадала на газта,не мога да преценя с точност от къде идва това но, горе/долу от средата на автомобила,нещо като тркане на аванс ако си спомняте бензиновите соц. автомобили.Не съм ходил на майстор още поради липса на време,но ще е скоро.Според моите познания който са нищожни ме кара да мисля че проблема идва от скоростната кутия,недай си боже или като по-добър вариант от висящия лагер на кардана.Колата ми е както съм писал по-горе- BMW e46,320D.150к.с.,автоматик,комби 2005г.
Благодарства на отзовалите се колеги!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Re: вибрации???

Мнение от dpopov » 08 Сеп 2015, 17:40

колега, гумите да си сменял скоро ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

Потребител
Аватар

Мнение от niko_ig » 09 Сеп 2015, 9:55

Не,не съм.А и въобще не ми прилича на гуми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 09 Сеп 2015, 10:16

dpopov написа:колега, гумите да си сменял скоро ?

Ако е от гума или джанта, обикновено май при скорост поне от 100км се усеща освен ако не е много зле, по мои наблюдения де.
Проверете тампоните на двигателя, на скоростната кутия или я някой лагер на колелата :dunno: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 09 Сеп 2015, 17:08

c7aH4eB написа:
dpopov написа:колега, гумите да си сменял скоро ?

Ако е от гума или джанта, обикновено май при скорост поне от 100км се усеща освен ако не е много зле, по мои наблюдения де.
Проверете тампоните на двигателя, на скоростната кутия или я някой лагер на колелата :dunno: :yes:

и това го има, ама аз разчитам на принципа на изключването и просто започнах от най-лесното :D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 10 Сеп 2015, 17:36

Да не е това?
https://www.youtube.com/watch?v=JWFyasvGcnA
Не е много трудно да се провери. :)

Потребител
Аватар

Мнение от niko_ig » 17 Сеп 2015, 12:51

Днес закарах колата на майстор,той се качи,покара я малко и му я оставих за преглед и съответно ремонт.След около час ми се обади и ми каза че е установена вибрацията(поблема ми),кардан някви втулки и лагера и висящия лагер също бил за смяна,НО за да се сменят лагерите или втулките на кардана,трябвало да се свали кардана да се сменят и после да се центровал на машина(стенд).
Някой правил ли е такива ремонти на кардана?
Благодаря,поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от niko_ig » 21 Сеп 2015, 17:26

Проблема ми е разрешен и отремонтиран.Смяна на последното каре преди деференциала+висящ лагер и всичко е ОК.

Потребител
Аватар

Мнение от TedoNedev » 25 Сеп 2015, 22:50

Колеги, БМВ е46 - 136 к.с. мотор. Днес смених съединител + маховик на LUK. Тампони на мотора SWAG. Кардан с висящи лагери, имах едно счупено каре на кардана ама не можахме да го свалим и взех друг кардан с висящите лагери, че единия беше заминал. Сменихме и демпферна шайба и пак имам такива скапани вибрации. От какво по дяволите може да са? До сега съм ходил до поне 5 различни майстора и не можем да разберем от какво са. Меката връзка е здрава, по генерацията има само нормалните си вибрации. Всичко останало съм сменил. За около час каране колата се държеше много добре, без грам вибрацийка, но после всичко започна отново. Беше късно и отидох на стар външен канал, за да погледна тампоните да не са дали фира случайно, но си бяха абсолютно непокътнати. От какво може да идват. Забелязах, че целия двигател откъм скоростната кутия се тресе зверски и не работи спокойно. В зоната на тампоните погледната от долу няма тресене. Моля помагайте, че се охарчих около 2000 за тая стара дарака и пак е същата работа. При палене и гасене се тресе, като лодка в бурно море.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 30 Сеп 2015, 19:51

Една диагностика на дюзи и грешки в нафтовите помпи.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Окт 2015, 12:16

TedoNedev написа:Колеги, БМВ е46 - 136 к.с. мотор. Днес смених съединител + маховик на LUK. Тампони на мотора SWAG. Кардан с висящи лагери, имах едно счупено каре на кардана ама не можахме да го свалим и взех друг кардан с висящите лагери, че единия беше заминал. Сменихме и демпферна шайба и пак имам такива скапани вибрации. От какво по дяволите може да са? До сега съм ходил до поне 5 различни майстора и не можем да разберем от какво са. Меката връзка е здрава, по генерацията има само нормалните си вибрации. Всичко останало съм сменил. За около час каране колата се държеше много добре, без грам вибрацийка, но после всичко започна отново. Беше късно и отидох на стар външен канал, за да погледна тампоните да не са дали фира случайно, но си бяха абсолютно непокътнати. От какво може да идват. Забелязах, че целия двигател откъм скоростната кутия се тресе зверски и не работи спокойно. В зоната на тампоните погледната от долу няма тресене. Моля помагайте, че се охарчих около 2000 за тая стара дарака и пак е същата работа. При палене и гасене се тресе, като лодка в бурно море.

Да си махнал катализаторите?

Потребител
Аватар

Мнение от TedoNedev » 03 Окт 2015, 13:21

Катализаторите ги няма, но ме увериха, че проблема не е по генерацията. Диагностиката не показа нищо нередно. Препоръчайте качествена диагностика в София да не би да не са гледали с правилния софтуер или да не разбират знам ли вече те тея майстори самоуки...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 05 Окт 2015, 11:28

Един майстор ми каза, че вибрации се получават и от премахнати катализатори, верно не е като разбити тампони на мотора, но все пак. Склонен съм да му вярвам... другото възможно е проблем с коляновия вал.

Най-добре спри да даваш пари и си я карай каквато е или я продвай и зимаи бенз

Потребител
Аватар

Мнение от niko_ig » 11 Дек 2015, 15:53

Здравейте отново,проблема при мен се повтаря,след смяната на лагера и последното каре преди кардана всичко беше ок,но............. .
,тракането пак се появи,но още едно голямо НО.Преди няколко дни смених гумите с джанти 16 цола тенекиени,и хоп бинго тракането/вибрациите/ изченаха.Летните гуми и джанти са 18 цола ляти джанти.Въпросът ми е,възможно ли е проблема да е от 18 цоловите джанти,да идват тежки,да натоварват нещо или................???

бмв е46/ 320D 150 k.с. комби,автоматик,2005г.

Назад към E46