През ден ми свършва акумулатора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: През ден ми свършва акумулатора

Мнение от oci » 22 Мар 2015, 9:38

Atanas328 написа:
oci написа:
Atanas328 написа:Аз пък мога да потвърдя със сигурност ,че на 100% се чака 15 или 16 минути.Правих го поне 3 пъти на мойта кола ,гася всичко, вадя ключа и вътре чакам с хронометър.Това леко жужене откъм парното точно на 15тата или 16тата минута изчезва изведнъж.На автоматик и без хронометър става - на 15тата минута изгасва диодчето което показва степените на скоростната кутия.
Също и 3-4 пъти съм мерил с хубав мултицет отзад акумулатора .Някъде до 2рата минута стойностите са около 6-7 ампер часа ,след което се чува леко нещо като цъкане и изведнъж спада на около 1 ампер часа.Така стои точно до 15тата минута (явно заради консумацията от жуженето ) и точно на тази минута окончателно колата заспипва и почва да показва 0.015 ампер часа ,което е нормално.

Като си толкова сигурен колега направи едно клипче и го докажи, това е за твоята кола, а мойте думи малко по-нагоре са базирани на поне 30 коли минали през мен.
След 1-вата минута на е46 консумацията пада до нормалната иначе да електрониката заспива на 16-тата минута. :yes:

Еми колега,ти сам го казваш,как така електрониката заспива на 16тата минута ,а консумацията ти показва ,че е паднала до нормалната още на 1вата минута . Нали тая електроника ще консумира докато заспи.Това което аз наблюдавах беше как от 10 ампера почнаха да падат за 1 минута до 6-7 ,след още около минутка се чува леко цъкане електронно и падат на около 1 ампер и тази стойност остава до 16тата минута . След което явно като спре жуженето и изключи диода на автоматика пада изведнъж до 0.02 . Не виждам какво грешно казвам и защо да лъжа,доколкото съм се интересувал и при другите е така.Дори и като съм ходил да си заверявам гаранцията на акумулатора , техника там връзва мултицета и пуши цигари 15 минути докато чакаме и чак след това записва окончателния резултат(дали има отечка или е в рамките на нормалното ) . Не ми се занимава много ,но тези дни заради теб ще направя клипче.
А относно колата, всичко е ок,даже идвах при теб за друг проблем и я видя и ти . Доволен съм от работата ти и знам,че разбираш доста ,но ме учудва че спориш за подобно нещо.
Ок ти си знаеш не ми се спори за неща, който са безмислени правете каквото знаете човек да иска да ви открехнене а вие, и Методи ви го каза, ама едно е на теория и пред компа, друго е да го пипнеш с ръцете и да видиш как е на практика. Борил съм се с доста утечки по бмв-та и съм висял и аз в началото по 16 минути :mhihi: . Ела и ще ти го демонстрирам на 10 е46-ци да видиш че съм прав, включително и на моята 90-ка.
п.п консумация се мери като преди това са спрени всички консуматори блафони и т.н ако ти светят и чакаш колата да ги изгасих тогава може и да си отвисиш с мултицета в ръка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 22 Мар 2015, 15:06

Акумулатора е умрял колеги за това става така. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 23 Мар 2015, 22:38

metodi80 написа:
Atanas328 написа:..............

Ти коментираш на база теста , който правиш на твоя автомобил , а ние на база години опит ..... как мислиш , кой е прав и кой спори в случая !

От темите, които съм чел до сега и съм видял мнение на Оци накрая винаги се оказва прав! Не съм ходил при него нито го познавам лично, но го признавам като диагностик на БМВ. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 03 Сеп 2015, 13:52

здравейте , за да не пускам нова тема

колата ми е 318д 2002 фейс и дава 0,16 А при загасена кола без консуматори , дори я чаках 16 мин уж да "заспи"

като не я карам 3-4 дни и пали доста трудно , иначе акумулатора си зарежда 14,08 което мисля е ок

също така ми се чува едно като въртене на диск откъм централния въздуховод , та може ли и при мен да е тоя таралеж и как да разбера , защото всичко по парното /климатика си е наред

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 08 Сеп 2015, 14:12

колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 09 Сеп 2015, 10:06

el lobo написа:колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?

Изключи ли крушката в багажника?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 09 Сеп 2015, 10:18

c7aH4eB написа:
el lobo написа:колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?

да , багажника му щракнахме бравата уж че е затворен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Сеп 2015, 11:22

el lobo написа:
c7aH4eB написа:

да , багажника му щракнахме бравата уж че е затворен

Вади един по един бушоните , като отпадне консумацията (ако ) , гледаш за какво отговаря този бушон ....
Извади предпазител номер 15 (той е за таралежа и вентилатора в купето) , ако ти отпадне консумацията като го махнеш , значи таралежа прави проблема и стартира вентилатора , дори при загасен мотор и изваден ключ ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 09 Сеп 2015, 15:31

ще проверя да , а колко е допустимото за тези коли може би 0,01-0,05 макс но не и 0,16

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Сеп 2015, 17:06

На мен така ми падаше тока от новия акумулатор. Откачих алармата и всички проблеми изчезнаха 8)
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Сеп 2015, 19:56

el lobo написа:ще проверя да , а колко е допустимото за тези коли може би 0,01-0,05 макс но не и 0,16

Нормално ("стандартно" ) консумацията на изряден автомобил е около 15-20 милиампера (тоест 0,015- 0,02А) , иначе за максимално допустима консумация в покой се смята 50 милиампера , тоест 0,05 , над тази стойност примерно не заверяват гаранцията на нов акумулатор.
Твоята консумация е 160 милиампера , което е много , това може да бутне нов акумулатор за кратко време ... а да не говориме за по -старичък , направо му разказва играта ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 21 Сеп 2015, 20:03

бушон номер 15 поне при мен (е46 седан) го дават за комби за задна чистачка , т.е. при мен липсва , но махмах 28 и 50 които са за таралежа и консумацията пак си беше 0,17 А .Проблемът го открих другаде , предишният собственик беше сложил едно скрито копче , което спира тока нещо като имобилайзер , но аз така и не го ползвам. Така са го направили , че като се цъкне копчето , т.е. колата не може да запали и консумацията пада на 0,02А дори и с пусната външна аларма , като изключа копчето и си се вдига веднага на 0,17А та явно колата си е ок , просто трябва да видя как са вързали това копче или по скоро да го махна , явно минава през някакво реле , което си точи

Предишна

Назад към E46