С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Не знам как са се наредили звездите, но и на мен ми наляха 9л - 700мл повече. На студен мотор на щеката показва максимум. Изтеглих около 5-600мл. и сега е на средата м/у мин. и макс. Като покарам, ще измеря на загрял мотор и ще пиша. Но при всички случай е странно по спецификация да пише 8.3л и да ти налеят 9.
. И по темата маслото е Castrol Edge 5w30
Sent from my iPhone using Tapatalk

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Trixster
- ентусиаст
-
Не знам как са се наредили звездите, но и на мен ми наляха 9л - 700мл повече. На студен мотор на щеката показва максимум. Изтеглих около 5-600мл. и сега е на средата м/у мин. и макс. Като покарам, ще измеря на загрял мотор и ще пиша. Но при всички случай е странно по спецификация да пише 8.3л и да ти налеят 9.

Aristotle
Aristotle
- Trixster
- ентусиаст
-

Aristotle
Aristotle
Колеги, някой от вас слагал ли е новото масло на БМВ, Twin-Turbo на Shell, с което заменят Кастролското? Досега съм си слагал само БМВ масло и си го купувам от Камор, но те вече предлагат маслото на Шел. Ясно е че смяната на производителя на масло е продиктувана от големи корпоративни интереси, но все пак едва ли от БМВ ще допуснат голямо снижение на качеството. Та ако имате някакви отзиви споделете.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Trixster написа:Не знам как са се наредили звездите, но и на мен ми наляха 9л - 700мл повече. На студен мотор на щеката показва максимум. Изтеглих около 5-600мл. и сега е на средата м/у мин. и макс. Като покарам, ще измеря на загрял мотор и ще пиша. Но при всички случай е странно по спецификация да пише 8.3л и да ти налеят 9.. И по темата маслото е Castrol Edge 5w30
При смяна винаги се слага до към средата между минимума и максимума и като си поеме мотора се долива малко.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
rafa224 написа:Trixster написа:Не знам как са се наредили звездите, но и на мен ми наляха 9л - 700мл повече. На студен мотор на щеката показва максимум. Изтеглих около 5-600мл. и сега е на средата м/у мин. и макс. Като покарам, ще измеря на загрял мотор и ще пиша. Но при всички случай е странно по спецификация да пише 8.3л и да ти налеят 9.. И по темата маслото е Castrol Edge 5w30
При смяна винаги се слага до към средата между минимума и максимума и като си поеме мотора се долива малко.
Ще покарам и днеска 20тина км да го премеря , чувам от тук от там , че като е повече колата с иго похапва набързо и ако не е паднаало ще ида утре някъде да ми източат малко , яд ме е , че вътре сложих добавка която се разрежда с 6 литра и сега както е сложено поне 9 литра вече тая добавка едвали има полза от нея...

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
goppe написа:Колеги, някой от вас слагал ли е новото масло на БМВ, Twin-Turbo на Shell, с което заменят Кастролското? Досега съм си слагал само БМВ масло и си го купувам от Камор, но те вече предлагат маслото на Шел. Ясно е че смяната на производителя на масло е продиктувана от големи корпоративни интереси, но все пак едва ли от БМВ ще допуснат голямо снижение на качеството. Та ако имате някакви отзиви споделете.
Аз долях 1л преди 1,000 и малко км, според мен няма от какво да се притесняваш. Все пак е 5W30, не е някаква екзотика

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Cinder написа:goppe написа:Колеги, някой от вас слагал ли е новото масло на БМВ, Twin-Turbo на Shell, с което заменят Кастролското? Досега съм си слагал само БМВ масло и си го купувам от Камор, но те вече предлагат маслото на Шел. Ясно е че смяната на производителя на масло е продиктувана от големи корпоративни интереси, но все пак едва ли от БМВ ще допуснат голямо снижение на качеството. Та ако имате някакви отзиви споделете.
Аз долях 1л преди 1,000 и малко км, според мен няма от какво да се притесняваш. Все пак е 5W30, не е някаква екзотика
Каква е консумацията на масло на F10 M5 много ми е интересно?
- Cinder
- ентусиаст
-
Не мога да кажа обективно, имам само 4,000км изминати и до сега само веднъж измрънка за масло. Не знам преди това дали/кога е доливано.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Cinder написа:Не мога да кажа обективно, имам само 4,000км изминати и до сега само веднъж измрънка за масло. Не знам преди това дали/кога е доливано.
Да приемем 4000 км - 1 литър добре е

- Cinder
- ентусиаст
-
Преди F10-та имах и Е60, 1л/2000км не е нормален разход. Или е имала проблем или е била карана на умиране 

колеги да ви питам, купих си е60 520д на 129 000км сега е на 145 000км и май е време за сервизче, че даже май и съм закъснял
можете ли да ми кажете какво се сменя и колко? колата е 2006г.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
BMW120 написа:колеги да ви питам, купих си е60 520д на 129 000км сега е на 145 000км и май е време за сервизче, че даже май и съм закъснял
Колега извинявай, но въпросът ти е меко казано глупав!!!
Отиваш в сервиз, правите и диагностика и всичко което е за смяна го сменяш, няма как ние да ти кажем какво и е за смяна на твоята кола!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
BMW120 написа:колеги да ви питам, купих си е60 520д на 129 000км сега е на 145 000км и май е време за сервизче, че даже май и съм закъснял
Нищо ли не си сменял до сега колега? Сменят се по принцип масла филтри
netmurder написа:BMW120 написа:колеги да ви питам, купих си е60 520д на 129 000км сега е на 145 000км и май е време за сервизче, че даже май и съм закъснял
Колега извинявай, но въпросът ти е меко казано глупав!!!
Отиваш в сервиз, правите и диагностика и всичко което е за смяна го сменяш, няма как ние да ти кажем какво и е за смяна на твоята кола!!!
приятелю имал съм досега 4 бмв-та и на нито едно не съм правил тая диагностика за да знам кво трябва да се сменя и всичко е било ок, въпроса ми беше кои филтри се сменяха и колко литра масло събира въпросния двигател
adovet не съм сменял нищо, да. Поне за тези 14 000км които съм я карал, преди мен колата е подържана в камор и дару по принцип, чудех се дали да не отида там ама като ги знам колко кожи ше ми съдерат малко се дърпам