През ден ми свършва акумулатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: През ден ми свършва акумулатора
Ок ти си знаеш не ми се спори за неща, който са безмислени правете каквото знаете човек да иска да ви открехнене а вие, и Методи ви го каза, ама едно е на теория и пред компа, друго е да го пипнеш с ръцете и да видиш как е на практика. Борил съм се с доста утечки по бмв-та и съм висял и аз в началото по 16 минутиAtanas328 написа:oci написа:Atanas328 написа:Аз пък мога да потвърдя със сигурност ,че на 100% се чака 15 или 16 минути.Правих го поне 3 пъти на мойта кола ,гася всичко, вадя ключа и вътре чакам с хронометър.Това леко жужене откъм парното точно на 15тата или 16тата минута изчезва изведнъж.На автоматик и без хронометър става - на 15тата минута изгасва диодчето което показва степените на скоростната кутия.
Също и 3-4 пъти съм мерил с хубав мултицет отзад акумулатора .Някъде до 2рата минута стойностите са около 6-7 ампер часа ,след което се чува леко нещо като цъкане и изведнъж спада на около 1 ампер часа.Така стои точно до 15тата минута (явно заради консумацията от жуженето ) и точно на тази минута окончателно колата заспипва и почва да показва 0.015 ампер часа ,което е нормално.
Като си толкова сигурен колега направи едно клипче и го докажи, това е за твоята кола, а мойте думи малко по-нагоре са базирани на поне 30 коли минали през мен.
След 1-вата минута на е46 консумацията пада до нормалната иначе да електрониката заспива на 16-тата минута.
Еми колега,ти сам го казваш,как така електрониката заспива на 16тата минута ,а консумацията ти показва ,че е паднала до нормалната още на 1вата минута . Нали тая електроника ще консумира докато заспи.Това което аз наблюдавах беше как от 10 ампера почнаха да падат за 1 минута до 6-7 ,след още около минутка се чува леко цъкане електронно и падат на около 1 ампер и тази стойност остава до 16тата минута . След което явно като спре жуженето и изключи диода на автоматика пада изведнъж до 0.02 . Не виждам какво грешно казвам и защо да лъжа,доколкото съм се интересувал и при другите е така.Дори и като съм ходил да си заверявам гаранцията на акумулатора , техника там връзва мултицета и пуши цигари 15 минути докато чакаме и чак след това записва окончателния резултат(дали има отечка или е в рамките на нормалното ) . Не ми се занимава много ,но тези дни заради теб ще направя клипче.
А относно колата, всичко е ок,даже идвах при теб за друг проблем и я видя и ти . Доволен съм от работата ти и знам,че разбираш доста ,но ме учудва че спориш за подобно нещо.

п.п консумация се мери като преди това са спрени всички консуматори блафони и т.н ако ти светят и чакаш колата да ги изгасих тогава може и да си отвисиш с мултицета в ръка

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Акумулатора е умрял колеги за това става така. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Atanas328 написа:..............
Ти коментираш на база теста , който правиш на твоя автомобил , а ние на база години опит ..... как мислиш , кой е прав и кой спори в случая !
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
metodi80 написа:Atanas328 написа:..............
Ти коментираш на база теста , който правиш на твоя автомобил , а ние на база години опит ..... как мислиш , кой е прав и кой спори в случая !
От темите, които съм чел до сега и съм видял мнение на Оци накрая винаги се оказва прав! Не съм ходил при него нито го познавам лично, но го признавам като диагностик на БМВ.

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте , за да не пускам нова тема
колата ми е 318д 2002 фейс и дава 0,16 А при загасена кола без консуматори , дори я чаках 16 мин уж да "заспи"
като не я карам 3-4 дни и пали доста трудно , иначе акумулатора си зарежда 14,08 което мисля е ок
също така ми се чува едно като въртене на диск откъм централния въздуховод , та може ли и при мен да е тоя таралеж и как да разбера , защото всичко по парното /климатика си е наред
колата ми е 318д 2002 фейс и дава 0,16 А при загасена кола без консуматори , дори я чаках 16 мин уж да "заспи"
като не я карам 3-4 дни и пали доста трудно , иначе акумулатора си зарежда 14,08 което мисля е ок
също така ми се чува едно като въртене на диск откъм централния въздуховод , та може ли и при мен да е тоя таралеж и как да разбера , защото всичко по парното /климатика си е наред
- el lobo
- младши ентусиаст
-
колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
el lobo написа:колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?
Изключи ли крушката в багажника?
- el lobo
- младши ентусиаст
-
c7aH4eB написа:el lobo написа:колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?
да , багажника му щракнахме бравата уж че е затворен
- metodi80
- старши ентусиаст
-
el lobo написа:c7aH4eB написа:el lobo написа:колеги нормална ли е консумация 0,16А при уж заспала кола или да търся някъде проблем?
да , багажника му щракнахме бравата уж че е затворен
Вади един по един бушоните , като отпадне консумацията (ако ) , гледаш за какво отговаря този бушон ....
Извади предпазител номер 15 (той е за таралежа и вентилатора в купето) , ако ти отпадне консумацията като го махнеш , значи таралежа прави проблема и стартира вентилатора , дори при загасен мотор и изваден ключ ...
- el lobo
- младши ентусиаст
-
ще проверя да , а колко е допустимото за тези коли може би 0,01-0,05 макс но не и 0,16
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
На мен така ми падаше тока от новия акумулатор. Откачих алармата и всички проблеми изчезнаха 

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- metodi80
- старши ентусиаст
-
el lobo написа:ще проверя да , а колко е допустимото за тези коли може би 0,01-0,05 макс но не и 0,16
Нормално ("стандартно" ) консумацията на изряден автомобил е около 15-20 милиампера (тоест 0,015- 0,02А) , иначе за максимално допустима консумация в покой се смята 50 милиампера , тоест 0,05 , над тази стойност примерно не заверяват гаранцията на нов акумулатор.
Твоята консумация е 160 милиампера , което е много , това може да бутне нов акумулатор за кратко време ... а да не говориме за по -старичък , направо му разказва играта ....
- el lobo
- младши ентусиаст
-
бушон номер 15 поне при мен (е46 седан) го дават за комби за задна чистачка , т.е. при мен липсва , но махмах 28 и 50 които са за таралежа и консумацията пак си беше 0,17 А .Проблемът го открих другаде , предишният собственик беше сложил едно скрито копче , което спира тока нещо като имобилайзер , но аз така и не го ползвам. Така са го направили , че като се цъкне копчето , т.е. колата не може да запали и консумацията пада на 0,02А дори и с пусната външна аларма , като изключа копчето и си се вдига веднага на 0,17А та явно колата си е ок , просто трябва да видя как са вързали това копче или по скоро да го махна , явно минава през някакво реле , което си точи
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3