Проблем с Е46 99г.???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Donchev12
- Потребител
-
- Кара: BMW 320
- Мечтае да кара: Dodge Challenger 1970
Проблем с Е46 99г.???
Колеги имам БМВ Е46 99 година и имам следния проблем! Сутрин когато запаля колата и тръгна примерно извънградско понеже градско не го усещам след 2,0-2,5 оборот на всяка скорост колата ми става като чист дизел аз давам газ тя си стой не изтегля минавам около 200 метра и всичко се оправя.От какво мислите че може да се дължи това, ходих на майстор питах го и каза 2 варианта:
1. Спукан или откачен маркуч по вакума или вакум помпата не е в ред, вечерта колата когато е в покой разстоварва и на другия ден ,за да качи отново и трябвали точно около 100 200 метра да се оправи.
2. Нагар в турбината
Някой имал ли е такъв проблем и според вас на какво може да се дължи.Благодаря Предварително
1. Спукан или откачен маркуч по вакума или вакум помпата не е в ред, вечерта колата когато е в покой разстоварва и на другия ден ,за да качи отново и трябвали точно около 100 200 метра да се оправи.
2. Нагар в турбината
Някой имал ли е такъв проблем и според вас на какво може да се дължи.Благодаря Предварително

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с Е46 99г.???
Колега, започни от тук:
След това, ако се налага, може да се премери стойността на вакума, който създава помпата.
1. Спукан или откачен маркуч по вакума
След това, ако се налага, може да се премери стойността на вакума, който създава помпата.
- Donchev12
- Потребител
-
Така ще направя колега ще започна от маркучите. 

- Donchev12
- Потребител
-
След всичко оказа се накрая че било колеги умната дюза сменихме я и колата пак забива все едно нямам турбо немога да разбера какъв и е проблема сега, мисля си да не би ако не е изчистена грешката в компа за повреда от старата дюза отново да отчита и здравата като дефектна, защото утре пак съм на диагностика????
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Donchev12 написа:След всичко оказа се накрая че било колеги умната дюза сменихме я и колата пак забива все едно нямам турбо немога да разбера какъв и е проблема сега, мисля си да не би ако не е изчистена грешката в компа за повреда от старата дюза отново да отчита и здравата като дефектна, защото утре пак съм на диагностика????
като за начало си намери читав майстор и после сменяй какво и да било.
Много е важна точната диагностика иначе ще играеш на проба-грешка и накрая да ще се оправи, но не се знае на каква цена.
- Donchev12
- Потребител
-
Ами точно това е че намериха точната грешка и тя беше в умната дюза сменихме я и пак не иска да набира, работата е там че не изчистихме грешката след смяна на дюзата и сега би могло да отчита и здравата като дефектна. Сега пак отива на диагностика и между другото след като сменихме умната дюза със здрава измерихме старата колко ома е и беше 0 абсолютно изветряла, работата е там че дори след смяната със здрава колата пак не върви както трябва.
- oci
- старши ентусиаст
-
Donchev12 написа:Ами точно това е че намериха точната грешка и тя беше в умната дюза сменихме я и пак не иска да набира, работата е там че не изчистихме грешката след смяна на дюзата и сега би могло да отчита и здравата като дефектна. Сега пак отива на диагностика и между другото след като сменихме умната дюза със здрава измерихме старата колко ома е и беше 0 абсолютно изветряла, работата е там че дори след смяната със здрава колата пак не върви както трябва.
Тази дюза е информационна за аванса на помпата. Ти защо реши че като я смениш ще се оправи колата? С триене на грешката само няма да се оправи, проблема ти е на друго място. Смениш ли я компа я вижда не е нежно да триеш за да заработи дюзата.
Заложи на това което ти написах намери правилния човек да ти види колата.
- Donchev12
- Потребител
-
Колега мисля че си много прав защото днес след смяната на дюзата бях на диагностика и ми откриха грешка на помпата изтриха я и не се появи но не вдигам над 3хил. оборота, но колата пак не върви има нещо с помпата или авансатора утре пак ще ходя лошото на всичко е че съм от малък град и има няколко маистора които..... и честно казано незнам къде да я закарам 

- oci
- старши ентусиаст
-
Donchev12 написа:Колега мисля че си много прав защото днес след смяната на дюзата бях на диагностика и ми откриха грешка на помпата изтриха я и не се появи но не вдигам над 3хил. оборота, но колата пак не върви има нещо с помпата или авансатора утре пак ще ходя лошото на всичко е че съм от малък град и има няколко маистора които..... и честно казано незнам къде да я закарам
Сега и погледене аванса на място и в движение. Може да се ноложи само лека корекция на аванса и да заспи колата

- Donchev12
- Потребител
-
Оказа се колега нещо по помпата дава и грешка и и липсва гориво ще трябва да се свяля и да се гледа, може и да е авансатора но свалянето е налице 

- oci
- старши ентусиаст
-
Donchev12 написа:Оказа се колега нещо по помпата дава и грешка и и липсва гориво ще трябва да се свяля и да се гледа, може и да е авансатора но свалянето е налице
Вече не пали така ли?
- Donchev12
- Потребител
-
Пали държи оборот всичко е наред в момента в които дадеш газ и мине 1800 оборота и забива а като я настъпиш повече почва да хвърля сив пушек че и липсва гориво и дава грешка на помпата. 

- oci
- старши ентусиаст
-
Donchev12 написа:Пали държи оборот всичко е наред в момента в които дадеш газ и мине 1800 оборота и забива а като я настъпиш повече почва да хвърля сив пушек че и липсва гориво и дава грешка на помпата.
Проблема значи е в авансатора
- Donchev12
- Потребител
-
По принцип колега преди бях чирак на един от най-добрите майстори тук в града специално по ГНП-та и като цяло двигатели, и понеже знам как работи съм си оставил колата при него работи сам и винаги се чака много но поне не работи през ръце. Както и да е каза ми както теб че е авансатора и може би ще иска нов корпус на ГНП-то, също така каза че като механика всичко ще оправи той, но му трябвало и електричар с които се свързал за което общо взето не разбрах защо?
14 мнения
• Страница 1 от 1