Диагностика грешка подгревни свещи

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Диагностика грешка подгревни свещи

Мнение от Taruno » 01 Сеп 2015, 12:45

kochev написа:Двигателят:

Type 318D UL (EUR)
Engine M47/T2
Cubical capacity 2.00

Този филтър се намира до въздушния филтър. И ако не се сменя на 30 хил км почва да товари турбото. Моя не беше сменян 120к км, смятай. Разликата в ускорението е видима. Колкото до релето - не исках да давам 200 лв допълнително за нещо което не дава грешка в момента.

Брат говориш глупости, още от 2006та БМВ заменят сменяемите с циклонни такива, които карат минимум 90к км дори много повече, защото НЕ СА ФИЛТРИ. тебе са ти бутнали стария модел. Второ релето НЕ хвърля грешка, когато се скапе грешката е на 4трите свещи.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 01 Сеп 2015, 13:31

Taruno написа:Значи ти малко си се объркал къде говорим за ЗАПАЛИТЕЛНИ свещи, подгревните ОЕМ са БЕРУ и релето също :) все пак дизеловия двигател е различен

Ооо извинявам се, за което :mhihi: Директно изчезвам от тази тема, не ми е мястото тук :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 02 Сеп 2015, 18:58

@Taruno този фълтър е описан като консуматив. Дори и на 90 хил да трябва да се сменя аз съм ги минал преди 30 хил тези километри и е факт, че возията и ускорението на колата се промениха коренно след смяната. Не искам да защитавм никого от този сервиз, но едни от най големите масйтори светила тук във форума са се опитвали да ме прецакат със смяна на много по-скъпи неща като рейки и окачване без дори да минат колата на стенд. В последсвие се радвам, че съм минавал и през други сервизи, защото трябваше вече да съм подменил половината автомобил...Всеки може да си изпати с резлични сервизи.

Потребител
Аватар
Кара: Е90 , 320 D , 2006 год.
Детайли за колата: Черен седан!

Мнение от boil » 16 Сеп 2015, 19:49

Здравейте колеги ...може ли да ме насочите към човек от София за една диагностика на Е90.
Ако може на место в кв.Дружба.

Поздрави :oops:

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 25 Сеп 2015, 15:22

Ако искаш само базова диагностика - разчитане на грешки си свали Carly (BMWhat). За целта ти трябва андроид устройство. Програмата е елементарна за употреба. Повече по темата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=384275
Ако искаш по-сериозна диагностика - гледане на стойности по двигател, дюзи, турбо виж НИТЕХ в Дружба. Бяха ми казали че имат софтуер за диагностика на БМВ като бях веднъж при тях и май вземат 40 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 08 Окт 2015, 9:11

Смених свещите,но се оказаха здрави (замерих си с мултицед) и май са сменяни защото са bosch и пише FRANCE на тях,днес ще дойде релето,като гледам къде е май ще се смени и без пак да свалям колектора,дано да е от него.
Смених и филтъра на картерните газове,беше от новия модел,но клапана беше прецакан,самата гума някак си беше като изгорена в единия край и постоянно имах масло в тръбичката на удушника и за 10к долях 250мл.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93