С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
host написа:Нищо ненормално е тоя разход , не се филмирайте чак толкова колеги за разход при 10к км под 1л.
А тия добавки, като знаем някои масла (доста) как след здраво каране стават на чорба за под 5-6к км ... има някакъв резон да се сипва добавка в маслото ако искаш да изкара 10к км... ако ли не сменяш на 5-6к и си свиркаш... или минаваш на естерни масла и спиш спокоен.
Само добавката да не е "руски модификатор" и от тоя сорт... че да не направи някоя беля.
Знам ли и аз много я хвалят точно тази добавка , а и като цяло си е цифра 57 лева за 600 мл , които стигали за 6 литра ама аз ще я сложа за 8.8 както ми е картера , иначе гледах тестове на триене на 2 елемента руснаци правиха и като намажат пластината с тази добавка , наистина видимо се запазва повече от колкото с обикновено масло.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Вижте клипа и помислете пак за рекламата на бардал и магическите им добавки
Излиза, че по - добре да сипваме шампоан отколкото масло.
https://www.youtube.com/watch?v=ejExtOcV5aI

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Ganchev__ написа:Вижте клипа и помислете пак за рекламата на бардал и магическите им добавкиИзлиза, че по - добре да сипваме шампоан отколкото масло.
Не че нещо ама аз тия тестове дето гледах с бардал поне бяха от некфи руснаци в гаража им , които просто споделяха опит , а този тука костюми прочие , ясна работата , който е платил повече , той е победителя , не знам вече ми писна да гледам такива работи из нета видеа БОЛ , кое е вярно кое не никой не може да каже , аз просто питах дали някой е използвал тяхната добавка Full Metal.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ползвал съм доста добавки и нещата на bardahl са хубави смея да твърдя, тези който само плютя мога да кажа,че никога не са ползвали добавки или не им се е давало пари за нещо хубаво и са ползвали нещо гадно и евтино което никой не е чувал
Помагат, а и да не помогнат със сигурност няма да навредят. (поне тези на bardahl.). Горе някой беше споменал "да не тропа,че ще слагаш добавка", тя ако тропа вече е късно за добавка
Аз ти препоръчвам тази ако реално нямаш проблеми с двигателя (ако имаш просто го оправи добавките няма да помогнат или ще е нещо моментно ) http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4285 , според мен 300к не са кой знае какво масово дизелите над 10 г. в BG са на по 500к +
ако ти се дават повече пари - http://www.bulmotors.com/xenum-vx500 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Ползвал съм доста добавки и нещата на bardahl са хубави смея да твърдя, тези който само плютя мога да кажа,че никога не са ползвали добавки или не им се е давало пари за нещо хубаво и са ползвали нещо гадно и евтино което никой не е чувалПомагат, а и да не помогнат със сигурност няма да навредят. (поне тези на bardahl.). Горе някой беше споменал "да не тропа,че ще слагаш добавка", тя ако тропа вече е късно за добавка
Аз ти препоръчвам тази ако реално нямаш проблеми с двигателя (ако имаш просто го оправи добавките няма да помогнат или ще е нещо моментно ) http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4285 , според мен 300к не са кой знае какво масово дизелите над 10 г. в BG са на по 500к +
ако ти се дават повече пари - http://www.bulmotors.com/xenum-vx500
Kолега вече поръчах FULL METAL, надявам , че няма проблем да я сложа иначе колата преди гореше около 500 мл на 4к КМ , но течеше от картерната вентилация сменихме вакум помпата сега я следя 1600 км не е мръднало маслото , а е вече на 10 000 км и 1 година. Искам да я сложа профилактично тази добавка , нали няма опасности от "блокиране на мотора" , че чувам от доста хора такива изрази??
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Не мисля, че има такава опасност, не мисля, че има мотор който да е блокирал заради добавка и то бардал. Повечето хора да не кажа 98% прибягват до добавки когато мотора вече е пред умиране. И има ефект може би за малко после пак си умира, че и по зле. В тоя сценарий дали добавката е виновна според теб? Просто счупен мотор се прави не се слага добавка. Затова повечето хора ги критикуват просто те не са направени да съживяват счупени и износени неща, а да предпазват здрави такива.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Не мисля, че има такава опасност, не мисля, че има мотор който да е блокирал заради добавка и то бардал. Повечето хора да не кажа 98% прибягват до добавки когато мотора вече е пред умиране. И има ефект може би за малко после пак си умира, че и по зле. В тоя сценарий дали добавката е виновна според теб? Просто счупен мотор се прави не се слага добавка. Затова повечето хора ги критикуват просто те не са направени да съживяват счупени и износени неща, а да предпазват здрави такива.
Точно това имах и аз предвид искам да я сложа за профилактика да ми пази мотора, то така или иначе тази добавка пише , че стига за 6 литра аз ще я сложа на 8 литра , което ще рече , ще е малко разредена и смятам от тук нататък винаги да слагам добавки.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Баси омръзна ми да се занимавам с малоумни хора , отивам сменям си маслото уж при човек , дето много разбира и бам меря си маслото на равно и над макса http://postimg.org/image/5d9yhljkd/ вижда се как е над вдлъбнатото малко над него не знам това колко е повече предполагам около 300 мл, опасно ли е това за мотора карал съм 20 км така, и как изобщо мога да източа сега масло

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Отиваш в сервиз и през дупката на щеката ще ти дръпнат малко.
- strongholder
- Потребител
-
- Кара: е60 530d '03
Сменям на около 10-12 000 километра, слагам CASTROL EDGE FST 5W30
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Аз съм карал с 3 кила повече вътре,още е жива колата.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
3 кила отгоре си е бая, попринцип няма кой знае какво да стане само ще почне да избива от някъде
Хубаво е да се дръпне ненужното, ако е 50-100мл. може и да го оставиш. Аз на тая снимка нищо не виждам

Хубаво е да се дръпне ненужното, ако е 50-100мл. може и да го оставиш. Аз на тая снимка нищо не виждам

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Наливаше ми нафта в мотора.Затова бях с толкова масло.Колегата да измери маслото когато е загрял мотора и да види нивото.
Като гледам е с 535,а то е с по малко масло от 530.Майстора му явно не прави разлика,нали са 3 л и двете коли.
Като гледам е с 535,а то е с по малко масло от 530.Майстора му явно не прави разлика,нали са 3 л и двете коли.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
timur_lenk написа:Наливаше ми нафта в мотора.Затова бях с толкова масло.Колегата да измери маслото когато е загрял мотора и да види нивото.
Не той майстора много добре знае , ама нещо май не му се работи вече ..., иначе и аз имах този проблем като имах ДПФ като /го махнах се оправи иначе в момента е http://postimg.org/image/5wkagimxf/7cdbd3b1 не знам това колкото отгоре е , иначе е мерено точно както винаги го меря на едно и също право място на загрял мотор чакам 10тина минутки и меря така ми казаха поне от 2 фирмени сервиза от Германия и винаги така показва най-точно.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Не знам как са се наредили звездите, но и на мен ми наляха 9л - 700мл повече. На студен мотор на щеката показва максимум. Изтеглих около 5-600мл. и сега е на средата м/у мин. и макс. Като покарам, ще измеря на загрял мотор и ще пиша. Но при всички случай е странно по спецификация да пише 8.3л и да ти налеят 9.
. И по темата маслото е Castrol Edge 5w30
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle