Диагностика грешка подгревни свещи

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Диагностика грешка подгревни свещи

Мнение от kochev » 10 Юли 2015, 10:43

Привет,

при диагностига с Carly/BMWhat получавам следните грешки на е90:

Fault: Glow plug cylinder 1 Code: 4212
Fault: Cylinder 2 Glow Plug Code: 4222
Fault: Cylinder 3 Glow Plug Code: 4232
Fault: Glow plug cylinder 4 Code: 4242

Зимата съответно имам затруднения с паленето на автомобила. Предполагам че става дума за проблем с подгравните свещи. Ще се радвам ако някой може да даде идея и съвет какъв е проблема и къде в София най качествено биха се справили с проблема. Не се наемат навсякъде да сменят подгревни свещи до колкото знам.
Последна промяна kochev на 28 Авг 2015, 9:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Диагностига грешка подгревни свещи

Мнение от Taruno » 11 Юли 2015, 10:05

Ако са и четирите вероятността е да е релето, а не самите свещи - задължително сменяй със Беру свещи и реле може оригинално или беру.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 11 Юли 2015, 17:13

И аз ги имам същите грешки на всички свещи,колега пиши накрая колко ти е излезнало.
Успех !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 11 Юли 2015, 17:51

Една свещ е 26 лв релето е 120/260 беру/ориг

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 19 Авг 2015, 13:14

@2707E91 Ще ходя другата седмица да правя ремонти и ще сменя и свещи и реле ако е нужно. Цялото нещо ще стане в Пловдив, защото в София цените са леш, навсякъде в сравнение с където и да е 50 до 100% отгоре на офертите които имам в Пловдив. Камор ми дадоха оферта за 450 лв за реле и свещи, но трябвало да направят задулжително диагностика 140 лв!?!?! която аз вече сам съм си направил и дори им бях принтирал всички ECU-та с резултатите. Става мин 600 лв, защото имаха и някакви други врътки. Тук в София бих отишъл само в DSC Performance, но ми е изклчително неудобно къде се намират, както и липсата на алтернативни методи за разплащане освен кеш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 19 Авг 2015, 14:13

В Пловдив можеш да отидеш при колегата Ацалов поне със сигурност ще свърши работа и няма да има лъжи и измами :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 19 Авг 2015, 21:45

И аз ги имам тези грешки. Казвате, че е релето. Така ли?
Stop me, if you can ;)

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 20 Авг 2015, 16:05

Taruno написа:В Пловдив можеш да отидеш при колегата Ацалов поне със сигурност ще свърши работа и няма да има лъжи и измами :D

Къде му се намира сервиза, може ли някакъв контакт?

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 28 Авг 2015, 9:29

И така, посетих Найси Кар в Пловдив. Изключително кадърни майстори. Във форума четох разни негативни коментари за тях и почти се бях разколебал, но се радвам че в крайна сметка направих ремонта там. След като направиха и допълнителна диагностика, смяната на свещите беше достатъчна, а проблеми с релето няма. Оправиха още доста неща по автгомобила. Кормилна щанга и нещо за което никой до сега не ми беше споменавал: Смяна на фълтър за подкартерни газове. Оказа се че не е сменян никога и е с производствена дата. Радвам се че турбото не ми е заминало междувременно. Колата в момента лети и е като нова. Подгревните свещи бяха BOSH защото с такива работят и нямаха BERU в наличност. Свещите бяха по 30 лв парчето, но ако имате познати доставчици на части може да ги намерите и по 25. За труд за самите свещи - 50 лв. Доволен съм и това е нещо, което рядко казвам в България...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 31 Авг 2015, 10:22

kochev написа:И така, посетих Найси Кар в Пловдив. Изключително кадърни майстори. Във форума четох разни негативни коментари за тях и почти се бях разколебал, но се радвам че в крайна сметка направих ремонта там. След като направиха и допълнителна диагностика, смяната на свещите беше достатъчна, а проблеми с релето няма. Оправиха още доста неща по автгомобила. Кормилна щанга и нещо за което никой до сега не ми беше споменавал: Смяна на фълтър за подкартерни газове. Оказа се че не е сменян никога и е с производствена дата. Радвам се че турбото не ми е заминало междувременно. Колата в момента лети и е като нова. Подгревните свещи бяха BOSH защото с такива работят и нямаха BERU в наличност. Свещите бяха по 30 лв парчето, но ако имате познати доставчици на части може да ги намерите и по 25. За труд за самите свещи - 50 лв. Доволен съм и това е нещо, което рядко казвам в България...

Какъв е този филтър колега? Ти с какъв двигател си? Свещи БОШ са си оригиналните и не бих ти препоръчал да ги заменяш с BERU, които на доста места са ментета!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 31 Авг 2015, 18:35

vanka7a написа:
kochev написа:И така, посетих Найси Кар в Пловдив. Изключително кадърни майстори. Във форума четох разни негативни коментари за тях и почти се бях разколебал, но се радвам че в крайна сметка направих ремонта там. След като направиха и допълнителна диагностика, смяната на свещите беше достатъчна, а проблеми с релето няма. Оправиха още доста неща по автгомобила. Кормилна щанга и нещо за което никой до сега не ми беше споменавал: Смяна на фълтър за подкартерни газове. Оказа се че не е сменян никога и е с производствена дата. Радвам се че турбото не ми е заминало междувременно. Колата в момента лети и е като нова. Подгревните свещи бяха BOSH защото с такива работят и нямаха BERU в наличност. Свещите бяха по 30 лв парчето, но ако имате познати доставчици на части може да ги намерите и по 25. За труд за самите свещи - 50 лв. Доволен съм и това е нещо, което рядко казвам в България...

Какъв е този филтър колега? Ти с какъв двигател си? Свещи БОШ са си оригиналните и не бих ти препоръчал да ги заменяш с BERU, които на доста места са ментета!

Моите оригиналните бяха Беру, сложи Бош минах 45к км и ония ден е закачих и ми даде изгоряла свещ на 4 цилиндър, малко ли са според вас тези 45к км за 2 години, че се чудя дали да не ги сменя пак 4-те.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 31 Авг 2015, 20:28

vanka7a написа:

Както винаги в NICY са те пооскубали за цени на свещи и ако си бил с циклонния са ти го сменили за да вземат пари. П.с. факта, че си бил със 4ри свещи говори, че щеше да е хубаво да смениш и релето, защото сега и него най-вероятно ще смениш в близките месеци. Nicy са с доста мазно отношение към клиенти ама аз и няколко мои приятели вече сме патили от това как ремонтират неща, които нямат нужда от ремонт, а едини пък им закара кола за преглед преди покупка те казаха, че е СТРАХОТНА, а се оказа, че е таралясник на 890к км и имаше ремонти за над 5к лева да се правят ама айде.

Оригиналните са винаги BERU, отделно този вилтър е циклонния масле сепаратор само на ранните бройки се сменя, защото е от стария тип. Някои колеги си сменят и циклонния на три мени, но аз не го подкрепям това след като съм разглабял оригиналне и съм виждал как работи.

Потребител
Аватар

Re: Диагностика грешка подгревни свещи

Мнение от kochev » 01 Сеп 2015, 9:51

Двигателят:

Type 318D UL (EUR)
Engine M47/T2
Cubical capacity 2.00

Този филтър се намира до въздушния филтър. И ако не се сменя на 30 хил км почва да товари турбото. Моя не беше сменян 120к км, смятай. Разликата в ускорението е видима. Колкото до релето - не исках да давам 200 лв допълнително за нещо което не дава грешка в момента.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 01 Сеп 2015, 9:55

Гарантирам, че на N52, N54 OEM свещите са Bosch и NGK. Дори на Е36 и Е46 са Bosch. Къде видя, че са Beru? Всички запалителни свещи клякат пред NGK ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 01 Сеп 2015, 11:43

Значи ти малко си се объркал къде говорим за ЗАПАЛИТЕЛНИ свещи, подгревните ОЕМ са БЕРУ и релето също :) все пак дизеловия двигател е различен

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93