Проблем със софт топ-а на е46 кабрио
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със софт топ-а на е46 кабрио
Здравейте колеги,
проблемът е следният. Когато тръгне да се прибира, мекият таван зацепва на около 1/3 от пътя си на обратно. Остава в това положение и не помръдва нито напред, нито назад.
Имам съмнения, че амортисьорчетата са заминали, но ще се радвам ако някой изкаже компетентно мнение.
П.С. моля и за насоки, към кой сервиз/майстор да се обърна, занимаващ се с проблеми от подобно естество.
проблемът е следният. Когато тръгне да се прибира, мекият таван зацепва на около 1/3 от пътя си на обратно. Остава в това положение и не помръдва нито напред, нито назад.
Имам съмнения, че амортисьорчетата са заминали, но ще се радвам ако някой изкаже компетентно мнение.
П.С. моля и за насоки, към кой сервиз/майстор да се обърна, занимаващ се с проблеми от подобно естество.
Re: Проблем със софт топ-а на е46 кабрио
Добре, а пробвал ли си да му "помагаш" малко докато си прави движенията? Т.е. някой да държи копчето, а ти да си при тавана и да при бутваш полека при движенията му.
Разбира се, това беше първото, което пробвах
Ще сменям целия покрив с механизма, но още не съм намерил майстор.. излиза, че в София са дефицит.

Ще сменям целия покрив с механизма, но още не съм намерил майстор.. излиза, че в София са дефицит.
- benjito
- Потребител
-
- Кара: e46 cabrio
Колега, свали си задната седалка и под нея ще видиш една пластмасова кутийка, отвори я леко и си намести зъбното колелце.
подпряно е само с капачето.
Погледни си и хидравликата за тавана- дали има течност.
Иначе заключва ли ти се тавана.
Малко повече подробности.
подпряно е само с капачето.
Погледни си и хидравликата за тавана- дали има течност.
Иначе заключва ли ти се тавана.
Малко повече подробности.
Не се заключва накрая колега, мисля че е малко късно вече за съвета ти, защото имам съмнения, че рамката се окриви.
Решил съм да слагам нов направо единственото ми притеснение е дали таваните са това на преди фейса /2001/.
До колкото гледах по парт номер нямат разлики..
Решил съм да слагам нов направо единственото ми притеснение е дали таваните са това на преди фейса /2001/.
До колкото гледах по парт номер нямат разлики..
- benjito
- Потребител
-
- Кара: e46 cabrio
Колега, много си ми далеч от Ямбол. Можех да помогна.
До колкото таваните не би трябвало да имат разлика между фейса и преди.
До колкото таваните не би трябвало да имат разлика между фейса и преди.
6 мнения
• Страница 1 от 1