Ел проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 530D M-Pack

Ел проблем

Мнение от pr3dat0r » 08 Авг 2015, 11:08

Здравейте на всички !

От 3 дена имам следния проблем всяка вечер акумулатора ми пада.....

Ето я предисторията която не знам до колко ще има общо но да разкажа ...

Предната година разляхме кола около скоростния лост и запалката , незнайно дали свързано с това или просто съвпадение ден или два след това перката на климатичния радиатор започна да работи постоянно . Тогавашния акумулатор така или енччи си беше за смята, колеги тук от форума ме посъветваха да сменя таралежа , заедно с него смених и акумулатора . Проблемите се оправиха , перката спря да върти постоянно и батерията не падаше до тук супер ( благодарности още веднъж до колегата със съвета за таралежа , той си знаЕ кой е :) ) Преди около 3-4 дена без абсолютно никаква видима за мен причина паркирам си колата вечерта сутринта ставам и няма ток , първо си помислих че е алармата презаредих акумулатора поставих го на следващата вечер същото ..... реших да опитам да махна бушона (номер 76) който трябва да е за търалежа за да проверя да не се е скапал пак той но нямаше никакъв ефект . Знам как се мери за утечка но единственото което не ми е ясно е нали ак-то е в багажника а когато той е отворен доста от нещата не заспиват :(
Съвет как да проверя и след това как да разбера от къде идва и за хората който ще ме попитат защо не отида на сервиз( не е за да спестя някой лев )
Просто не съм в страната а тук където съм не знам към кой да се обърна , за това казвам ако някой успее да ми помогне с отстраняването на проблема съм готов с превод да си заплатя услугата просто колата ми е необходимост и наистина ми е важно да си я оправя от нея ми зависи и работата все пак .....

Благодаря предварително и ще очаквам отговорите и съветите ви :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Re: Ел проблем ... ПОМОЩ

Мнение от ivailo0 » 08 Авг 2015, 11:29

Колега провери с мултицет акумулатора дали имаш консумация / то е ясно, че имаш, но все пак / след като излезеш и заключиш колата. След това можеш да търсиш проблема, докато спре "голямата" консумация, без да се налага да чакаш един ден за проба.

Потребител
Аватар

Мнение от pr3dat0r » 08 Авг 2015, 11:46

Да но излизам заключвам колата и за да стигна до акумулатора трябва да отворя багажника което активира доста от нещата на колата ... или греша ?

Междодругото в горното ми обяснение съм пропуснал да кажа че някъде 4-5 дена преди да започни това с падането на акумулатора ми светна лампата за airbeg-a

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 08 Авг 2015, 12:11

Отвори багажника, няма да активира чак толкова неща ако трябва и една врата остави отворена. После причините може да са доста. Почни една по една да ги чистиш като вкл. и изкл. през предпазител по-горе спомменатите предположение от теб.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 08 Авг 2015, 12:18

pr3dat0r написа:Да но излизам заключвам колата и за да стигна до акумулатора трябва да отворя багажника което активира доста от нещата на колата ... или греша ?

Междодругото в горното ми обяснение съм пропуснал да кажа че някъде 4-5 дена преди да започни това с падането на акумулатора ми светна лампата за airbeg-a

1. Научи се къде и кога се използва думата ПОМОЩ, не като малки деца за щяло и нещяло!
2. Ти сериозно ли??? Отваряш багажника, с една отверка заключваш механизма и започваш да си мериш. Същото важи и за вратите! От там почваш един по един да сваляш и слагаш предпазителите, за да видиш кога и от какво ще изчезне консумацията.
3. Един БЕЗПЛАТЕН съвет. Снимай си предпазителите преди да ги пипаш, че току виж след това нещо друго се появило като проблем :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Ел проблем

Мнение от Z3Ro* » 08 Авг 2015, 12:34

Колата заспива след 16-тата минута и без да е заключена - необходимо е единствено да са затворени врати и капаци. Затова, както колегата ти каза, с една отвертка буташ ключалката на багажника към рег. номера, докато застане в положение "затворено", тогава почваш да мериш. За да не го правиш "N" на брой пъти по 16 минути, са ти нужни двама асистента, които да махат бушоните един по един - махат и после връщат на същото място, а ти следиш промяна в консумацията. Единият асистент маха бушоните вътре в купето, другият отзад в багажника. Ако си удължиш минусовата клема с кабелчета, може да се справите и двама души - ти ще махаш бушоните отзад. По спомен, ако всичко е наред с колата, след 2-рата минута уредът показва 0.47 - 0.48 ампера, след 16-тата не трябва да е повече от 0.05 за коли с телефон и 0.04 за коли без.

Потребител
Аватар

Мнение от pr3dat0r » 08 Авг 2015, 15:09

Благодаря сега ще опитам по посочения от вас начин и ще пиша какво е положението след това;)

Колкото до колегата с изказването за думата ПОМОЩ.... не виждам какво нередно има да я използвам при положение че наистина се нуждая от помоща Ви как и какво трябва да направя а и времето ме притиска ... вке пак в понеделник съм на работа а както вече съм написал работата ми е свързана пряко с употребата на колата.
Както и да е няма да има тема без подобен коментар с упрек от някой или поне не и в бг форум .

Благодаря на останалите и ще Ви държа в течение на нещата !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 08 Авг 2015, 23:24

Има писано за това. Така че с малко търсене се намират много неща :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 12 Авг 2015, 16:36

давам една идея. ако си с фабричната аларма откачи сирената за малко и виж какво става
за да не обяснявам тук за кандидат крадците ще ти написа на лично къде се намира тази сирена
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pr3dat0r » 27 Авг 2015, 21:35

След известен застой (поради липса на свободно време от тая работа) днес замерих и останах потресен ...... консумация 9.56амп . Опитах с махане на бушони като в това число и номер 75 и 76 и разлика никаква , ще опитам и да разкача алармата но просто днес не остана време :( ако някой му идва нещо на ум да сподели аз останах без идей .

Поздрави от Англия !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 27 Авг 2015, 23:22

Единственно стартера и алтернатора са свързани директно към акумулатора, всичко останало минава през предпазители пък били те и 100 - 200А (и такива има). Откриването на въпросната консумация става единственно и само с махане на предпазители един по един. С предположения няма как да се открие проблема. Може да е всеки един модул/устройство закачено по инсталацията включително и самата инсталация. Така че прочети но не през ред два това което по-горе (в предния си пост) съм посочил това е начина. Има предпазители над акумулатора, тези които се виждат горе но има и едни (80, 100, 200 амперови) в една кутия пак над акумулатора. Там влиза един дебел плюсов кабел от акумулатора но едва ли ще се стигне до тях. Предпазители има и в жабката и в кутията с компютрите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 28 Авг 2015, 8:57

има и едни под мокета в краката на пасажера
пак са високо амперовии и дават постоянни +
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pr3dat0r » 28 Авг 2015, 9:13

Това за пръв път го чувам и как се стига до тях..... И по дяволите защо са ги набутали там :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 28 Авг 2015, 12:51

развиваш пасажерската седалка и я буташ назад. повдигаш кокета и след това един от залените обезшумителни елементи.. под него е бялата кутия в която са няколко от бушоните също

мястото е наистина тъпо..
понякога когато колите поостареят започва да влиза влага от тапите в пода.. следователно ако се наводни тази кутиика ще стане мазало. виждал съм такава кола и там се беше разтопило всичко
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и 1998г
Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи

Мнение от iceman12 » 13 Дек 2015, 10:57

Колега какво стана успя ли да разбереш от какво пада акумулатора? Аз имам същия проблем и на мен ми светна лампа еърбег и след това акумулатора започна да пада, а колата ще ми трябва след 9 дни някой ако има идея да сподели, моля! Моята е 520и бензин 98-година.

Назад към E39