Проблем с блутута,музиката и борд компютера.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Проблем с блутута,музиката и борд компютера.

Мнение от raddy » 11 Дек 2011, 17:09

Здравейте колеги,айде стигнах и аз бързо до първият проблем с 90-ката :confused:
Значи от около седмица,се появи странният проблем - музиката в колата прекъсва - като това се изразява в премигване на цялото CD - да уточня - колата е с BMW Professional CD с Aux - без навигацията и i-Drive.
Първосигнално проверих на тунер - и там същото - премигва си CD и накъсва музиката като на изтервали зачестява до през 5 секунди :banghead: :banghead: :evil:
След няколко дни докато се ядосвах - и цъках из менюто и забелязах че още при палене на колата и при първите премигваня изчезва менюто на телефона - пробвах да се свържа докато го още има телефончето - пуснах блутута и зацикли цялата музика барабар с телефона - та се чудя дали модула на блутута не оказва влияние на музиката.Утре ще се опитам да запиша час в Дару,но реших и тук да запитам някой имал ли е подобен проблем за да не съм напълно неподготвен. :(
Предварително благодаря на отзовалите се.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Re: Проблем с блутута,музиката и борд компютера.

Мнение от Shadowed » 11 Дек 2011, 22:24

Здравей колега,

Един приятел с 1-ца, E87 май се води не знам, имаше същият проблем, както го описваш. Той обаче имаше idrive и навигация, и като започне да насича музиката, цялата навигация забиваше. В дару му казаха че bluetooth модула е заминал, и цифрата беше нещо от рода на 1000-1500 за нов модул :confused:
Човекът обаче отиде в един сервиз в пловдив, и за няколко часа му го оправиха, за не по-вече от 200лв или нещо подобно.

Отиди на една диагностика, виж какво ще ти кажат, и ако излезе същото ще го разпитам този приятел за сервиза в Пловдив, ако те интересува.

Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Юни 2012, 11:43

Възраждам темата, защото тази сутрин музиката ми просто спря и на борда се изписа задраскано SOS, което е свързано с усилвателя и блутута. Та, търся и аз някой, който ги разбира усилвателите. Вероятно е нещо малко, защото предишния собственик каза, че го е давал да му правят нещо и си работеше.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Юни 2012, 6:35

Leon написа:Възраждам темата, защото тази сутрин музиката ми просто спря и на борда се изписа задраскано SOS, което е свързано с усилвателя и блутута. Та, търся и аз някой, който ги разбира усилвателите. Вероятно е нещо малко, защото предишния собственик каза, че го е давал да му правят нещо и си работеше.

Колегите говорят за някакъв "много добър сервиз" в Редута(виж съседната тема)!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: M3

Мнение от Lamjta » 20 Юни 2012, 12:25

Колега и на мен на два пъти ми изписа SOS и от известно време ми забива музиката.
Много ще е ми е от полза ако споделиш как си отстранил проблема.
На мен ми казаха че може да ми е от отворена оптика или да си сменя блутуд модула.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 20 Юни 2012, 14:58

Аз лично не съм ъпдейтвал темата,тъй като проблема си изчезна от само себе си,музиката накъсваше,отлагах диагностиката известно време и хоп - оправи си се.Знам че дори и в момента блутута прекъсва, веднъж работи и го има в менюто,веднъж не - няма го изобщо там,и по принцип модула си е за смяна.Това е май най-доброто решение.
Иначе колегата Shadowed ми даде кординати на сервиза в Пловдив ако някой го иска може да ви го пратя на лично. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: M3

Мнение от Lamjta » 22 Юни 2012, 9:45

Здравейте,
При мен продължават проблемите и ако може едно л.с. с координатите в Пловдив.
Мерси предварително. Като имам напредък ще пиша.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: E91, 2007г.

Мнение от sniiiper » 01 Май 2014, 20:22

ако може и аз да поискам адреса на тези майстори от Пловдив, че и аз съм със същия проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 19 Авг 2015, 11:36

Малко да възродя темата.
Тази сутрин както си карах към работа изведнъж ми светнаха 3 жълти лампи на таблото (волан, за АБС и за тракшъна). Същевременно радиото спря да свири (БМВ профешънал).
Спрях, изгасих колата и пак запалих. Описаните по-горе лампи не светеха вече, но радиото не свири. Пуснах диск и пак не свири. Всичко си свети и си работят бутоните.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от edi26 » 19 Авг 2015, 13:28

Здравейте, имах подобни проблеми с моята Е91, но след премахването на блутуут-а и затапването с тапа,нещата с блокирането на музиката и лампите изгаснаха. Самото решение за купуване на нов блутуут за 500 лева не ми се сториха добро решение и сега разчитам на заглушаващата тапа,а самото устройство се пробва един приятел да го оправи- ще видим.Вярно е ,нямам навигационна система в момента,но телефона е добро решение,но "коледната елха" спря да свети и музиката работи перфектно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Авг 2015, 23:57

Колега има друга тема, в която е разисквано на дълго и широко проблема на ранните CCC модули и ба блуутут модула на моторола. Ако искаш да си върнеш тази функция просто търси по моргите модул Континентал за около 200 лв и всичко ще е наред

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Авг 2015, 6:34

Най-интересното е че се оправи само. Вчера като се качих след работа всичко работеше.
Нямам нито бутуут (поне така си мисля) , навигация нямам със сигурност 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93