С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
А някой пробвал ли е маслата на Бардал и ако да какви са отзивите , на мен лично кастрола нещо не ми харесва...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
CrazyElement написа:А някой пробвал ли е маслата на Бардал и ако да какви са отзивите , на мен лично кастрола нещо не ми харесва...
И аз не съм привърженик на Кастрол, но нямам никакви наблюдения от Бардал.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
rafa224 написа:CrazyElement написа:А някой пробвал ли е маслата на Бардал и ако да какви са отзивите , на мен лично кастрола нещо не ми харесва...
И аз не съм привърженик на Кастрол, но нямам никакви наблюдения от Бардал.
Гледам бардал 5W40 XC60 литъра е 28.50 доста висока цена много се чудя дали да не го пробвам, чувам от тук от там , че били качествени маслата на бардал.
- Стоян Чанев
- Потребител
-
- Кара: X5 M, A8 4.2 TDI
CrazyElement написа:А някой пробвал ли е маслата на Бардал и ако да какви са отзивите , на мен лично кастрола нещо не ми харесва...
Хубави са.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Стоян Чанев написа:CrazyElement написа:А някой пробвал ли е маслата на Бардал и ако да какви са отзивите , на мен лично кастрола нещо не ми харесва...
Хубави са.
Благодаря,
Значи това ще сложа след има няма 1 месец да видя как ще е

- nikiseriogev
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 40D
Здравейте колеги, днес смених маслото на двигателя на моята Е60 2.0д. ръчни скорости. За съжаление във сервиза не можаха да ми занулят компа.Дайте някакъв съвет как да го оправя.
БЛАГОДАРЯ предварително.
БЛАГОДАРЯ предварително.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
В тубата има много клипчета. Тук във форума има подробни описания. Потърси малко
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
nikiseriogev написа:Здравейте колеги, днес смених маслото на двигателя на моята Е60 2.0д. ръчни скорости. За съжаление във сервиза не можаха да ми занулят компа.Дайте някакъв съвет как да го оправя.
БЛАГОДАРЯ предварително.
За да няма излишни въпроси ето ти едно клипче да видиш как става...
https://www.youtube.com/watch?v=JZHeDh_hXLo
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Поръчах Bardhal XTS 5W40 и добавка, която пише , че стига само за 6 литра масло ама ще я пробвам Bardhal Full Metal, да видим как ще е.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Поръчах Bardhal XTS 5W40 и добавка, която пише , че стига само за 6 литра масло ама ще я пробвам Bardhal Full Metal, да видим как ще е.
И колега за какво ти е тази добавка, мотора ли тропа или... Ако си работи добре, не слагай в маслото добавки...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Стоян Чанев
- Потребител
-
- Кара: X5 M, A8 4.2 TDI
netmurder написа:CrazyElement написа:Поръчах Bardhal XTS 5W40 и добавка, която пише , че стига само за 6 литра масло ама ще я пробвам Bardhal Full Metal, да видим как ще е.
И колега за какво ти е тази добавка, мотора ли тропа или... Ако си работи добре, не слагай в маслото добавки...
Тези добавки са нож с две остриета, внимавай, колега, какво сипваш в колата си.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
netmurder написа:CrazyElement написа:Поръчах Bardhal XTS 5W40 и добавка, която пише , че стига само за 6 литра масло ама ще я пробвам Bardhal Full Metal, да видим как ще е.
Ми не знам аз преди съм карал само бензинови мотори и бяха доста тихи , дизела си е шумен , ама чак пък да тропа супер много не знам не мога да преценя, обаче защо да е нож с две остриета , чета конкретно за тази добавка
Действие против износване. Предпазва и Почиства. Възстановява уплътнението на бутало/стена на цилиндъра.
Повишава и уравновесява налягането в цилиндъра. Намалява разхода на масло и на гориво. Подобрява гъвкавостта и ускорението.
Увеличава коефициента на полезно действие и мощността на двигателя. Удължава живота на мотора до 40% при пускане в ход. Незабавно действие.
Не виждам защо да е лошо , не знам дефакто колко ми е износен мотора , преди много масло харчеше ама течеше от картерната вентилация заради вакум помпата , сега я оправих и добре се държи , но няма как един мотор на 317 000 км, да не е поне малко износен и виках да я сложа профилактично или да не я слагам

И на мен ми е много интересен въпроса с добавките към маслото! Сега ще го сменям и мисля да сложа на Бардал- Турбо Протект.Иначе сега,като го погледнах,някъде около 500-700гр. ми е изхарчила,за 10 000км./Кастрол Едж 5W40/ На мнение съм,че ако се кара често с високи скорости,/180-200/няма вариант ,да не го харчи, поне малко, маслото.По скоро,обратното е ненормално.Знам ли......????
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Grey написа:И на мен ми е много интересен въпроса с добавките към маслото! Сега ще го сменям и мисля да сложа на Бардал- Турбо Протект.Иначе сега,като го погледнах,някъде около 500-700гр. ми е изхарчила,за 10 000км./Кастрол Едж 5W40/ На мнение съм,че ако се кара често с високи скорости,/180-200/няма вариант ,да не го харчи, поне малко, маслото.По скоро,обратното е ненормално.Знам ли......????
и мойта горе долу толкова ми е изхарчила за 10 000км. Карам я с 5/30 на БМВ L4
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нищо ненормално е тоя разход , не се филмирайте чак толкова колеги за разход при 10к км под 1л.
А тия добавки, като знаем някои масла (доста) как след здраво каране стават на чорба за под 5-6к км ... има някакъв резон да се сипва добавка в маслото ако искаш да изкара 10к км... ако ли не сменяш на 5-6к и си свиркаш... или минаваш на естерни масла и спиш спокоен.
Само добавката да не е "руски модификатор" и от тоя сорт... че да не направи някоя беля.
А тия добавки, като знаем някои масла (доста) как след здраво каране стават на чорба за под 5-6к км ... има някакъв резон да се сипва добавка в маслото ако искаш да изкара 10к км... ако ли не сменяш на 5-6к и си свиркаш... или минаваш на естерни масла и спиш спокоен.
Само добавката да не е "руски модификатор" и от тоя сорт... че да не направи някоя беля.