Греене от тялото на климатроника в купето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Греене от тялото на климатроника в купето
Здравейте колеги,
днес на път забелязах нещо странно в климатроника.
Не съм пускал климатика, но забелязах, че тялото (панела вътре в купето) е доста горещ
Не пари, но се усеща доста топъл.
Някой може ли да ми каже как се сваля? Иначе всичко си работи по него и няма ядове, но просто не мисля, че е нормално да грее..
Изключих го, но разлика в температурата не усетих макар и да беше минал половин час..та явно нещо има и трябва да се погледне.
Някой да е имал подобен проблем?

Не съм пускал климатика, но забелязах, че тялото (панела вътре в купето) е доста горещ

Някой може ли да ми каже как се сваля? Иначе всичко си работи по него и няма ядове, но просто не мисля, че е нормално да грее..
Изключих го, но разлика в температурата не усетих макар и да беше минал половин час..та явно нещо има и трябва да се погледне.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Греене от тялото на климатроника в купето
doomy525 написа:Здравейте колеги,
Не съм пускал климатика, но забелязах, че тялото (панела вътре в купето) е доста горещНе пари, но се усеща доста топъл.
Как реши , че е тялото на климатика а не радиаторчето на парното ?
При положение , че всичко ти работи НЕ БАРАЙ.
Ми цялото тяло е топло (говоря за това вътре в купето от където се настройват градуси и лява и дясна страна и обдухването в купето)..
Да не бутам окей ама ме притеснява факта да не даде на късо и да се подпали..иначе не бих се занимавал просто само това ме притеснява.
Как да разбера дали е радиаторчето?
п.с - най-вероятно е радиаторчето, но защо след като изключих изцяло вентилацията половин час по-късно пак си беше толкова топло?
Да не бутам окей ама ме притеснява факта да не даде на късо и да се подпали..иначе не бих се занимавал просто само това ме притеснява.
п.с - най-вероятно е радиаторчето, но защо след като изключих изцяло вентилацията половин час по-късно пак си беше толкова топло?

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
doomy525 написа:Ми цялото тяло е топло (говоря за това вътре в купето от където се настройват градуси и лява и дясна страна и обдухването в купето)..
Защото навънка е 30 градуса и вътре има вода около 100 градуса и за 30 минути без да се върти тая вода ефект няма как да има голям.

Ако панела те съмнява , свали го и си почисти малкото вентилаторче което е вътре , може да е спекло. Такъв нов панел струва 20-50лв 2-ра ръка

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Панела се сваля като го напънеш от двете страни с нещо такова
Или като махнеш това, което е над него, MID, навигация.... и го натиснеш отвътре навън.
Или като махнеш това, което е над него, MID, навигация.... и го натиснеш отвътре навън.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
От двете страни, на модула, има по две пластинки(пружиниращи), които го законтрят. Натискаш (с палеца например) там където свършва стъклото на дисплея (има леко ръбче на пластмасата и е по-стабилен захвата) на ляво, та от дясната страна цепката става по-голяма и може да се пъхне отверка(тънка 1-ца). С отверката като лост се опитваш да избуташ навън десния край. След като изкочи претискаш модула надясно за да се отвори по-голяма цепка от ляво и по същия начин с отверката и си готов.
Благодаря за мненията и насоките пичове
Тези дни като имам малко повече свободно време ще го сваля и ще пиша пак
Sent from my iPhone using Tapatalk

Тези дни като имам малко повече свободно време ще го сваля и ще пиша пак
Sent from my iPhone using Tapatalk

7 мнения
• Страница 1 от 1