Е46 325i не иска да запали - РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Е46 325i не иска да запали - РЕШЕН
Здравейте колеги , от 3 дни колата ми е в сервиз е46 325i facelift , 2002г, 192 коня комби М54 мотор и още не знаят от къде точно идва проблема. Колата върти но не пали , нито припуква нито нищо. Това стана без никакви признаци преди това. Карам спирам за 15 минути и после не иска да запали. На диагностиката няма грешки , на живи данни докато върти стартера показва че идва много гориво. Колата се дави от гориво и мирише много от ауспуха докато върти на стартер. Като вече не мога да въртя повече от 2-3 секунди защото забива двигателя от бензина. При извадени свещи от 5ти и 6ти цилиндър като завъртя избиват фонтани от бензин.
Майстора казва че според него компютъра е заминал...
Моля за съвети или някакви други идеи , ако имате

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Е46 325i не иска да запали
alchnia написа:Здравейте колеги , от 3 дни колата ми е в сервиз е46 325i facelift , 2002г, 192 коня комби М54 мотор и още не знаят от къде точно идва проблема. Колата върти но не пали , нито припуква нито нищо. Това стана без никакви признаци преди това. Карам спирам за 15 минути и после не иска да запали. На диагностиката няма грешки , на живи данни докато върти стартера показва че идва много гориво. Колата се дави от гориво и мирише много от ауспуха докато върти на стартер. Като вече не мога да въртя повече от 2-3 секунди защото забива двигателя от бензина. При извадени свещи от 5ти и 6ти цилиндър като завъртя избиват фонтани от бензин.
Колега, започвам да си мисля, дали преди два дни не е имало някакво слънчево изригване.

zvetiko написа:alchnia написа:Здравейте колеги , от 3 дни колата ми е в сервиз е46 325i facelift , 2002г, 192 коня комби М54 мотор и още не знаят от къде точно идва проблема. Колата върти но не пали , нито припуква нито нищо. Това стана без никакви признаци преди това. Карам спирам за 15 минути и после не иска да запали. На диагностиката няма грешки , на живи данни докато върти стартера показва че идва много гориво. Колата се дави от гориво и мирише много от ауспуха докато върти на стартер. Като вече не мога да въртя повече от 2-3 секунди защото забива двигателя от бензина. При извадени свещи от 5ти и 6ти цилиндър като завъртя избиват фонтани от бензин.
Колега, започвам да си мисля, дали преди два дни не е имало някакво слънчево изригване.Същата история, по същото време с Е39 М52В25. Паркирам я настрани, след два часа отивам да я взема, стартера върти, но не иска да запали. Горивоподаването е наред, но няма сигнал на бобините. Няма записани грешки. Всички бушони свързани с двигателната електроника са наред. Проверих захранването на бобините- всичко е наред, остава проблема да е в комутирането им, което означава проблем с компютъра. Така, че проверете по някакъв начин дали има искра и ако няма, най-вероятно майстора е прав, ако има искра, изсушете добре свещите и пробвайте отново да запалите.
Искра има, сменихме и свещите защото старите бяха удавени,но резултат никакъв . С новите свещи само припука и пак се удави. Не може да върти от гориво. Твърде много и идва горивото.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Е, в края на краищата се оказа друго. Колегата каза, че е бил "леко" прегрял двигателя- карал е десетина километра в червената зона.
Проверих сигнала на датчиците на колянов и разпределителен вал- на коляновият беше неправилен, на разпределителният изобщо го нямаше, най-вероятно при прегряването са дефектирали. Да не говорим, че на коляновият, проводниците бяха оголени в буксата. Неизвестно защо не бяха записани като грешка. Пробвах да видя какво става като извадих и буксата на дебитомера- и това не се записваше като грешка, изглежда имаше и някакъв бъг в ДМЕ. След смяната им двигателя запали. Със закъснение се появиха и грешките, които преди това ги нямаше.
Изобщо на тези коли, след няколко десетилетия, се появяват елементи на характер и изкуствен интелект. 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Б.х мама му : тия BMW-та - станат на по 15 години и почнат да се развалят като току що илезлите от завода! 

- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Колата се дави от гориво и мирише много от ауспуха докато върти на стартер. Като вече не мога да въртя повече от 2-3 секунди защото забива двигателя от бензина. При извадени свещи от 5ти и 6ти цилиндър като завъртя избиват фонтани от бензин.
Искаш да кажеш че пълни горивната камерата и стартера не може да превърти?
Аз пък си мисля първо да разкача буксата на двигателя да поогледам инсталацията за окъсяване към маса.
Ако пък е така да разкача дюзите на въпросните цилиндри и да пробвам

Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bigfinger написа:Колата се дави от гориво и мирише много от ауспуха докато върти на стартер. Като вече не мога да въртя повече от 2-3 секунди защото забива двигателя от бензина. При извадени свещи от 5ти и 6ти цилиндър като завъртя избиват фонтани от бензин.
Искаш да кажеш че пълни горивната камерата и стартера не може да превърти?
Аз пък си мисля първо да разкача буксата на двигателя да поогледам инсталацията за окъсяване към маса.
Ако пък е така да разкача дюзите на въпросните цилиндри и да пробвам
Колега би ли обяснил точно кая е буксата на двигателя, че аз като гледам букси бол

- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
След 10 дни мъки колата запали. Оказа се дефектирал бензиновия филтър.
Много големи благодарности на колегата Dimitroff
, без неговата помощ едва ли щеше да запали и до края на годината 
Много големи благодарности на колегата Dimitroff

9 мнения
• Страница 1 от 1