Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от JTD » 31 Юли 2015, 14:51

vvasilev1 написа:
sheyretov написа:И аз четох някъде, че оригиналната е Кортеко.

За мене най-големия недостатък на Кортеко-то е, че шанса да се попадне на менте е по-голям.

Първо - няма преки доказателства на писанията из нета. Всеки се осланя, че някой бил казал, чул и др.
Второ - дори да приемем, че производителя на ОЕМ шайбата е Кортеко, не е сигурно, че ОЕМ и афтермаркет шайбата е с едно и също качество!

И трето - като няма оплакване от Кортеко, но струва почти на половината на ОЕМ, то няма смисъл да взимаш ОЕМ.

п.с. Дори в този форум има доказателство, че ОЕМ-а е Кортеко. Поне при Е90. Имаше тема, потърси я.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 31 Юли 2015, 16:02

JTD написа:
vvasilev1 написа:
sheyretov написа:И аз четох някъде, че оригиналната е Кортеко.

За мене най-големия недостатък на Кортеко-то е, че шанса да се попадне на менте е по-голям.

Първо - няма преки доказателства на писанията из нета. Всеки се осланя, че някой бил казал, чул и др.
Второ - дори да приемем, че производителя на ОЕМ шайбата е Кортеко, не е сигурно, че ОЕМ и афтермаркет шайбата е с едно и също качество!

И трето - като няма оплакване от Кортеко, но струва почти на половината на ОЕМ, то няма смисъл да взимаш ОЕМ.

п.с. Дори в този форум има доказателство, че ОЕМ-а е Кортеко. Поне при Е90. Имаше тема, потърси я.

Тъй тъй

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 02 Авг 2015, 21:33

Здравейте колеги,

Да се запиша и аз в тази тема.
Събота чистих интеркулаера и огледах демферната шайба.
Оказа се доста напукана. Колата е 2002 и шайбата изглежда оригиналната от 2002.
Прилагам няколко снимки. Според вас наложителна ли е смяната.
По снимките дали може да се предположи на колко хиляди киломерта е колата, като се има в предвит, че това е оригиналната шайба.
За нова повечето колеги казват за кортеко?
Иначе нямам оплаквания, само при изгасване ми се струва че разклаща малко.

01082015709.jpg

01082015710.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Авг 2015, 23:56

Може и утре да изгърми,тя не е нацепена,тя е сцепена и е за смяна от преди мнооого време

.карай си и се успокоявай,че ще издържи...това се обзалагам,че като дадеш газ се измества напред...за смяна си ,кога си прецени сам
..аз не бих карал с това

Пс:июай предвиД ,че е над 250 000км със сигурност...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 03 Авг 2015, 8:26

Мерси за отговора колега,

Просто не я бях забелязъл по-рано.
Ще гледам да я сменя по-скоро.
За отвиването на болта дали ще мога да се справя без пистолет на въздух,
че мисля сам да я сменя.
С права резба ли е или обратна и знаете ли момент на затягане.

Ще съм благодарен за повече инфо.

Поздрави,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d

Мнение от gggalf » 07 Авг 2015, 19:50

някой да е правил скоро шайба за 330д при колегата в Пловдив с рециклирането ? аз се чух с него по тела и каза че за 100 лева ги прави. някой с опит при него или мнение ? благодаря предварително :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2015, 23:34

Шайба за 320 правих там. Досега няма проблеми, направи ми я същия ден с предварителна уговорка по телефона, даде ми устна гаранция, надявам се няма да се наложи да я ползвам.
Около 10 хиляди километра от смяната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 08 Авг 2015, 23:53

мои познати хич не са доволни от това рециклиране,една на 520д се отлепи гумата,друга пък не беше балансирана или центрирана и бие и ядеше ремака.Стига с тия рециклирани боклуци-да тръгнеш на път и да ти роди колата.Или взимаш оригинална,или заместителя кортего от които хората са доволни,или продаваш колата като неможеш да я поддържаш
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihotop » 11 Авг 2015, 9:55

gggalf написа:някой да е правил скоро шайба за 330д при колегата в Пловдив с рециклирането ? аз се чух с него по тела и каза че за 100 лева ги прави. някой с опит при него или мнение ? благодаря предварително :)

Колега не се занимавай с глупости от личен опит ти го казвам. Правих тази гимнастика на 320 -136к.с резултата беше- нова ОРИГИНАЛНА след това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d

Мнение от gggalf » 14 Авг 2015, 0:14

tihotop написа:
gggalf написа:някой да е правил скоро шайба за 330д при колегата в Пловдив с рециклирането ? аз се чух с него по тела и каза че за 100 лева ги прави. някой с опит при него или мнение ? благодаря предварително :)

Колега не се занимавай с глупости от личен опит ти го казвам. Правих тази гимнастика на 320 -136к.с резултата беше- нова ОРИГИНАЛНА след това.

честно казано само питах не съм решил да го правя купил съм си от БМВ исках мнение за самият вариант, но благодаря все пак :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 14 Авг 2015, 9:53

Майсторите викат слагаме рецикле и няма оплаквания, аз си викам "нормално то като даде фира след 1000к човека отива и си зима ново не се върща пак да прави нещо дето няма да го бъде"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 03 Сеп 2015, 17:22

Честито ! :bang:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 06 Сеп 2015, 10:57

play hard :)

Изображение
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: ///M

Мнение от icku_90 » 16 Сеп 2015, 12:56

Здравейте колеги, и аз го изгледах филма с шайбата... При мен признаците бяха следните - доста вибрации, в последно време се появи и едно леко тракане, но докато установя източника на проблема, шайбата се откъсна. За огромен късмет, това стана точно пред гаража ми на празен ход, та дори успях да си прибера колата, както и да е. Въпреки, че се занимавам с авточасти , реших все пак да почерпя опит от патилите в случая. В крайна сметка се спрях на компромисния вариант - Corteco, взех я с отстъпка на около 250 лв. - доволно, като се има в предвид цената на оригиналната. Монтирах я, изчезнаха вибрациите,карам вече няколко стотин километра, но колата продължава да гасне като трактор. И това при условие, че маховика е сменен, тампоните на мотора са сменени, ролките са наред, успокоителя е нов.... Явно ще трябва да се примиря с това. Надявам се да съм бил полезен, поздрави ! :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Сеп 2015, 17:50

icku_90 написа:Здравейте колеги, и аз го изгледах филма с шайбата... При мен признаците бяха следните - доста вибрации, в последно време се появи и едно леко тракане, но докато установя източника на проблема, шайбата се откъсна. За огромен късмет, това стана точно пред гаража ми на празен ход, та дори успях да си прибера колата, както и да е. Въпреки, че се занимавам с авточасти , реших все пак да почерпя опит от патилите в случая. В крайна сметка се спрях на компромисния вариант - Corteco, взех я с отстъпка на около 250 лв. - доволно, като се има в предвид цената на оригиналната. Монтирах я, изчезнаха вибрациите,карам вече няколко стотин километра, но колата продължава да гасне като трактор. И това при условие, че маховика е сменен, тампоните на мотора са сменени, ролките са наред, успокоителя е нов.... Явно ще трябва да се примиря с това. Надявам се да съм бил полезен, поздрави ! :wave:

Ами това е цената на компромиса. Всички дето са платили за ОЕМ са балъци, а всички с кортеко са спестили.

ПредишнаСледваща

Назад към E46