Премахване на газова от 540i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Премахване на газова от 540i

Мнение от zAcK » 12 Авг 2015, 22:37

Темата е напълно сериозна, та моля без глупости и спам!!!!!!!!!!!!!!!!

Искам да попитам, че нямам голяма представа от газови и монтажа им, сложно ли е премахването на тая гад от автомобила.
Като взех 540-ката, колата вече си имаше газова, чисто новичка, ама аз нещо карам основно на бензин, че нещо не ми е на сърце газта.
Пък и карам основно извънградско и там 540-ката гори почти колкото 520-ката при високи скорости, та така.

Искам да попитам, освен колекторите, нещо друго ще трябва ли да сменям, че като ги гледам така надупчени и направо откачам.
Някой правил ли е подобно нещо и много време ли отнема? Нищо не ми пречи да си карам така на бензин, но все пак.
И тая скапана бутилка на мястото на резервната гума, и тя толкова да ме изнервя, че не може повече!

Ами това е. Кажете трудно ли се прави, че на майстори нямам вяра, да зная, дали ще мога да се справя? :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Re: Премахване на газова от 540i

Мнение от dkwrs » 12 Авг 2015, 22:57

Няма нужда да сменяш колекторите просто им пусни по едно маркуче от цилиндър до съседен-байпас и няма грижи ще трябва да наредиш буксите на дюзите и ако са ти прекъснали бензиновата помпа да възстановиш връзката но едва ли малко хора практикуват така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Авг 2015, 23:04

Ами всмукателния колектор трябва да се смени, да се възтановят връзките където са срязани кабелите на бензиновите инжектори, да се махнат маркучите, изпарителя, тръбите, филтрите и то май това е. И кабеляка разбира се.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Авг 2015, 23:12

Нещо по маркучите за антифриза сменя ли се? Иначе като гледам, само за гарнитури ще идат доста кинти, да го еб..... :mhihi: :mhihi: :ranting:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Авг 2015, 23:18

Ами обикновенно изпарителя се прихваща от тройника намиращ се между двигателя и купето. По-лесния вариант е просто да се съединят двата маркуча влизащи в изпарителя че тройника е на много навряно място, неудобно за работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 12 Авг 2015, 23:42

Щом не ти се кара на газ,защо не си я караш на бензин и си остави газовата?Тъкмо като я запродаваш ще и вземеш повече мангизи :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 13 Авг 2015, 0:24

Ако няма да продаваш газовата,махни само бутилката и карай на бензин!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 13 Авг 2015, 1:13

Ако няма да кара на газ по-добре да я маха цялата. Я ще му се развали нещо компютъра на газовото, да почнат да се губят цилиндри, или да текне от тройници и/или изпарител. ГИ което не се ползва се развяля много бързо. Аз лично не бих пипал колектора само заради ГИ-то. Ако имаш достъп до щуцерите на инжекторите ги замени с къси болтове М6 с осигурител за резба. Най-гадно е водата за изпарителя. Със сигурнос са рязани маркучи и има тройници и там е най-слабото място на охладителната с-ма, и един ден като почне да сълзи, да губи течнос и няма откриване. Ако имаш възможност подмени срязаните маркучи. Бутилката в резервната се моли само, да не са и шибнали монтажна пяна, на няколко топки - да държи здраво, че такова чоплене те чака.
40653

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Авг 2015, 3:45

Колектора няма какво да го сменяш. Махаш дюзите за газта и затапваш маркучлетата с подходящи по размер болтчета, за да не смуче от там въздух, слагаш си кората отгоре и въобще няма да виждаш, че колекторът е надупчен. Изпарителят като се махне може да се затапят и там маркучите за водата, НО силно зависи къде и как е хваната водата, но едва ли са го сложили последователно вързан. Виж къде е хваната водата и заради евентуални течове, както е казал колегата по-горе. По-големият проблем е с възстановяването на кабелите, които са прекъснати, за да се вземе от бенз. дюзите импулсът - играчка си е.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Авг 2015, 7:14

Изпарителя му е хванат на мястото на печката,използвани са оригиналните маркучи на колата,без да има рязано никъде.
Кабелите за инжекторите са рязани до компютъра и възстановяването им е елементарно.
Бутилката няма монтажна пяна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Авг 2015, 9:20

Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 13 Авг 2015, 9:27

Мерси много за информацията и на Илко, за разясненията :lalala:
Колектора няма как да не го сменя, ако се захвана с тая операция.
Просто душа няма да ми даде, да зная, че е пробит и затапен с някакви болтчета :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Тия дни ще прегледам обстойно, да видя колко кинти и време ще ми трябват за тая процедура :mhihi: :conf: :conf:

Elesar74 написа:Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?

Щото си обичам колата!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 13 Авг 2015, 12:00

Идеята с болтчета на колектора вместо смяна на целия колектор е да можеш максимално бързо и с минимална инвестиция да направиш това, което искаш.
Гарантирам ти, че тия винтове, навити с фиксатор/уплътнител ще са ОК, а в някакъв момент, като решиш че ти се дават и парите за нов колектор и гарнитури, вече ще си вземеш само това.
Аз повече бих се притеснявал за рязаните маркучи и кабели...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 13 Авг 2015, 20:05

zAcK написа:Мерси много за информацията и на Илко, за разясненията :lalala:

Той може да има и нещо общо със слагането на уредбата..

zAcK написа:

Elesar74 написа:Защо просто не отидеш при някой газадажия и да ти махне инсталацията, след като сам казваш, че не разбираш?

Щото си обичам колата!!!

То само с обич ако ставаше. От много обич миналата година хвръкнаха едни два бона ей тука ...viewtopic.php?f=35&t=375261 :conf: :conf:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 13 Авг 2015, 20:20

То па щото майсторите ми помогнаха, пък и сега си имам ново охлаждане, резервна кутия и т.н. :ok:
Не както искаха да ми рециклират хидротрансформатора и да ми разглобяват кутията. Няма да ти казвам
колко пари искаха за тия неща, дето щяха да се окажат излишни и да ми съсипят работещата кутия.
Че и не даваха гаранция. Сега поне имам резервна кутия, готова за слагане!!! Също така зная, че всичко
по охлаждане и т.н. е перфектно, та така. Ти си мисли каквото искаш! Аз зная, че съм постъпил правилно :bchug:

larry_boy написа:Той може да има и нещо общо със слагането на уредбата..

Има, няма как да няма :mhihi: :ok: Двамата с Пресли са замесени :ok:

P.S. Аз още доста пари дадох за тая Е39-ка, ама поне ми е кеф, като я карам. И не се чудя, защо съм направил компромис с нещо, щото не съм.
И още ще дам, само да имам възможност, щото те парите са затова, нали? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E39