Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на газ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на газ
Привет колеги,
От скоро и аз имам 5-ца ( вече 2 месеца). Съответно и сложих газов инжекцион - Ловато ( всички части са на Ловато). Та един месец нямах никакви проблеми , всичко си беше идеално но един ден като паркирах и колата угасна на газ. Проблемът е следният: когато е загряла колата , паля съответно на газ( тъй като има нужните градуси) обаче оборотите и играят доста, при подаване на газ се усеща как има едно придърпване ( цялата кола започва да се тресе) и направо си угасва ( не винаги но се случва). Почти невъзможно е да се кара така , защото това придръпване е ужасно. Ако я превключа на бензин , проблеми няма никакви. Този проблем се появява от нищото и така и изчезва. Ходих при майстора си 2 пъти каза , че няма грешка на компютъра и само едни нива при бензина бяха 15. - 1.7 , а трябвало да бъдат над 2.5 . Ходих и на диагностика и ми казаха евентуално , че може да е - Датчик на разпределителен вал но не са сигурни изобщо ( на бензин нямам никакви проблеми) . Ако някой колега има някакви идеи от какво може да е , бих се радвал да сподели..
Поздрави
От скоро и аз имам 5-ца ( вече 2 месеца). Съответно и сложих газов инжекцион - Ловато ( всички части са на Ловато). Та един месец нямах никакви проблеми , всичко си беше идеално но един ден като паркирах и колата угасна на газ. Проблемът е следният: когато е загряла колата , паля съответно на газ( тъй като има нужните градуси) обаче оборотите и играят доста, при подаване на газ се усеща как има едно придърпване ( цялата кола започва да се тресе) и направо си угасва ( не винаги но се случва). Почти невъзможно е да се кара така , защото това придръпване е ужасно. Ако я превключа на бензин , проблеми няма никакви. Този проблем се появява от нищото и така и изчезва. Ходих при майстора си 2 пъти каза , че няма грешка на компютъра и само едни нива при бензина бяха 15. - 1.7 , а трябвало да бъдат над 2.5 . Ходих и на диагностика и ми казаха евентуално , че може да е - Датчик на разпределителен вал но не са сигурни изобщо ( на бензин нямам никакви проблеми) . Ако някой колега има някакви идеи от какво може да е , бих се радвал да сподели..
Поздрави
- Gpenev
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Re: Проблем с е39 520 1996 газ/бензин - Проблемът е само на
Имах подобен проблем, колатата тресеше ужасно на газ, оказа се че една от дюзите е за смяна. Смени я майстора и сега нямам никакви проблеми. 

- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Колега много познато ми звучи,имах същия проблем с мойта.И на диагностика нищо не ми даваше,но послушах един майстор от гр.Септември,та той ми каза да си проверя датчика на разпределителния вал.И така се оказа че датчика си е заминал или поне една от веригите му.Смених датчика и колата се оправи,смисъл вече работеше много по-устойчиво,и не на богата смес чак да се дави и смърди яко на газ....ОПИТАЙ с друг датчик за проба... 

-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Отиди в сервиза или при човечеца, който ти е монтирал газовото, да го донастрой, защото мембраните са "улегнали" и налягането в системата съответно е спаднало...
Успех !
Успех !
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
Малко късно отговарям , но проблема е оправен. Оказа се датчик на разпределителен вал. Съответно си купих нов на Сименс и вече няколко месеца никакви проблеми.Настройката на инжекциона е била добре.
5 мнения
• Страница 1 от 1