Проблем с климатроник Решен!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D
Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001

Проблем с климатроник Решен!!!

Мнение от mavro1978 » 09 Авг 2015, 12:01

Преди 2 дни на заключена кола ми се включи вентилатора на макс и изтощи акумулатора Реших че е таралежа махнах го и поръчах втора употреба Днес го слагам и вентилатора се включва на макс отново Продавача ми каза че таралежа е пробван и работи Климатроника изобщо не свети проверих няма изгорял бушон Питането ми е как мога да накарам климатроника да светне за да затворя клапите в купето защото в момента когато се движи колата ми духа топло в краката Има ли вариант да го направя докато поръчам нов таралеж?
Последна промяна mavro1978 на 30 Авг 2015, 14:30, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с климатроник

Мнение от metodi80 » 09 Авг 2015, 23:25

Управлението трябва да светва , независимо , че таралежа е демонтиран .... имаш изгорял предпазител ,щом не свети дисплея (или самото управление се е скапало , но е малко вероятно ).
Щом ти се включва вентилатора при изключено управление , таралежа е "виновника" (възможно е и другия, който си взел да не е редовен..... принципно няма вариянт вентилатора да тръгва при изряден таралеж.) . Всичко може да се провери много лесно , стига да имаш уменията и схемите .... (има теми във форума в които сме коментирали с колегите , в някои съм обяснил подробно как да се тества таралежа и вентилатора ). Ако желаш драсни ЛС или се обади , ще ти обясня какви тестове да направиш , за да провериш къде точно е проблема , че ако пиша , ще трябва ферман да изпиша ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mavro1978 » 27 Авг 2015, 18:53

Колега взех 3 таралежа и същата работа климатроника не свети а вентилатора върти на макс. Проверих бушоните няма изгорял. Извадих управлението махнах му буксите и пак тръгва вентилатора на макс Как можа да проверя и да накрм упраението да светне че изгорях духа ми топло в краката и така доста време. Закачих я с бмв скенер няма грешки Гледам предпазителите са здрави . Махнах жабката там има 2 големи и те са здрави . Има ли другаде предпазители освен тези в багажника и тях проверих?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mavro1978 » 30 Авг 2015, 7:28

Проблема е решен!!! Само да добавя за колегите които евентуално имат моя проблем - Ако ви се случи да се вклучи вентилатора от само себе си причината може да е таралежа и изгоряло управление Оказа се че управлението е думнало което може да е станало и от таралежа но се съмнявам защото когато ми думна предния таралеж пак не светеше управлението Тогава когато смених с друг таралеж по някаква причина то светна и уж си работеше нормално Та както каза колегата по горе ако управлението не свети то не е от таралежа а е от проблем в него самото
Изображение

Назад към E39