Симптоми на счупен обтегач верига
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Симптоми на счупен обтегач верига
Колеги, от известно време при палене и особено при гасене се чува един звук като удар на метал в метал. Отначало си мислех, че маховика ми заминава и изписах един куп въпроси във форума относно него, но се оказа, че този шум се чува от горната част на двигателя. Занесох колата така за общ преглед при познат,отвори тапата на маслото, гасих палих и каза, че за него е обтегача на веригата. Нямам симптомите за разтеглена верига поне за сега. Други разбирачи изказаха мнение (без да са гледали колата), че обтегач на верига не може да се счупи, защото бил хидравличен. Възможно ли е да е счупен обтегача? Може ли това да е един от симптомите? Ако някой е сменял скоро подобно нещо да ме ориентира каква е ориентировъчно цената за такава интервенция, защото ме плашат, че не било като смяната на ангренажен ремък(за цена говоря).Да не говоря, че още двама, трима майстори съм питал и на никой не му се захваща, голяма била разправията.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Симптоми на счупен обтегач верига
ами смяната наистина не е като смяна на ремък,щото е добре да се сменят зъбни колела,банани(оптигачи) всичко,щом ще се отваря.Ако отидеш при човек които знае какво прави е лесно само пара да има.Като цена предполагам не повече от 1000 лева

- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Re: Симптоми на счупен обтегач верига
То най-вероятно само обтегача ще се сменя, ако наистина се окаже той. Явно аз съм първи от форума с такъв проблем. Веригата , ако е добре няма да я пипам. При положение, че комплект ангренажна верига е около 300лв. 700лв. за ремонт доста ми се виждат, зависи и от сервиза де. За 1000лв основен ремонт на бензинов двигател се прави. За пореден път се убеждавам, че кола с верига и особено дизел (втора употреба) ще я пропусна следващия път.
3 мнения
• Страница 1 от 1