Ръчна спирачка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Ръчна спирачка
Здравейте, днес ми се случи следното, падна ми акумулатора и прехвърлих ток от старата ми кола на БМВ-то за да запаля , запалих. Отидох малко да пообиколя града за да се позареди акумулатора че не я бях карал 2-3 дена(явно плаче за нов но както и да е) когато обикалях реших да дръпна ръчната в движение леко за да видя дали ще хване , обаче не хвана и се чуха някакви чукания отзад и след 200-300 метра започна много силно да стърже нещо отзад, спрях на една отбивка и започнах да карам назад и напред с отворена врата и да гледам и слушам какво става отзад и се чуваше едно стържене, чукане по задните колелета. Имаше моменти когато ръчната хвана до край и ми влачеше задна лява гума, дори когато е спусната от лоста. Това явление стана 2-3 пъти. После се чудих какво да правя, свалях гумата гледах, въртях отзад барабана, стържеше, отчупи се и падна някакво малко парче метал. След това сложих гумата и леко по леко карах с 20-30 на авариини за да се прибера пред блока, през това време чукаше, стържеше отзад по лявата гума, дори започна и по задна дясна гума. Та ще помоля ако някой има някакви идеи от какво може да е ще съм много благодарен. Също незнам какъв е този технически проблем, нещо сериозно ли е ? Помагайте ! Ще съм ви много благодарен за съвет !
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Re: Ръчна спирачка
Сваляш колелото отзад. Демонтраш спирачния апарат после диска и разбираш какво се е повредило.
Предполагам
накладките, ама щом казваш метално парче.
https://www.youtube.com/watch?v=QQF6lUmDvOA
Предполагам

https://www.youtube.com/watch?v=QQF6lUmDvOA
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Счупен барабан на ръчната?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
така и така е за сервиз,може поне да снимаш да ти кажат колегите от къде е парчето но няма и смисал,във сервиза ще ти кажат.Наи-вероятно е заседнала ръчната и си карал така,а пак може някаква част в барабана да е предисвикала задържането и блокирането на колелото

4 мнения
• Страница 1 от 1