датчици регулиране нивото на ксенона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
датчици регулиране нивото на ксенона
Пускам тема и тук, защото разделът е по-посещаван, а проблемът ми е без значение от модела, предполагам. Става въпрос за фейсова е38, със заводски ксенон. Настроил съм си фаровете, но когато тръгна в движение, направо се забиват в земята. От време на време се люшкат... Като намалям и спра на едно място, отново светят надалеч. Гледах под колата - от това, което виждам и двата датчика са здрави и вързани. Опитах вечерта на пуснати фарове да местя раменете, които подават сигнал, но нищо не се получава. Пробвах да разкача и буксите, но са направо като заварени... Евентуално ще трябва да ходя на канал или със сваляне на гумата? Идеята ми беше да разкача и двата датчика, за да видя дали ще спре забиването в земята. После 1 по 1 да ги закача и който направи проблем. (В сходна тема видях, че един колега е със същия проблем. Той е бил само със заден датчик и след подмяната му си е решил проблема -> системата работи и само с един датчик?) Друг вариант е да разкача само предния и ако пак е така, да сменям и аз задния..но не знам как да проверя дали не е от кабелите да речем или нещо друго и само да съм се занимавал излишно със смяната. Някой да даде акъл?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: датчици регулиране нивото на ксенона
Една диагностика ще ти покаже ако имаш проблем в датчиците за нивото на фаровете.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Aко датчиците са здрави и рамената им са закачени към носачите съответно отпред и отзад, просто са ти счупени водачите на фаровете и са забити ниско долу рефлекторите. Системата работи и с двата датчика, единия да не е наред забива фаровете ниско долу. Стоят отдясно на предния и задния мост. И при е38 и е39 е по един и същ начин.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Предполагам, че не. Местя си ги нагоре-надолу и наляво-надясно от врътките. Отзад като побутна крушките нагоре-надолу не могат да се отместят кой знае колко, докато в движение фаровете направо забиват в земята, а като спра се нормализират. Като пусна фаровете се вдигат нагоре също. Така, че това го изключвам като проблем. Този проблем го имам още откакто взех колата и тогава бях ходил на диагностика и нищо не ми казаха за такова нещо. Четох и при други, че на диагностика не излизало. Честно казано, вече нямам и доверие в майсторите, особено около Бургас, където съм ходил... За мен човек, който не може да открие проблема и те кара да сменяш части, докато уцели, не е майстор, а те повечето са такива и гледат само как да те одерат...
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
На диагностика НЕ излиза нищо свързано с не работещ датчик.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
А при мен защо излиза? Аз имам проблем с двата нивомера и го знам точно от диагностиката.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
И при мене го хвана диагностиката , че не работи но след време някак си изведнъж се оправиха и си се мърда нагоре надолу като пусна ксеноните.
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Зд.колеги от скоро и аз имам същия проблем с ксеноните,като ги запаля се вдигат съвсем леко на горе около половин 1 сантиметър и веднага се забиват на долу и никаква реакция закачах я 2 пъти на диагностика и нищо не ми изписва никакви грешки за фаровете.Ако може да ме посъветвате какво да направя ще съм ви благодарен,че много кофти без фарове 

9 мнения
• Страница 1 от 1