Менине зa мотор М54 2.2 170 коня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
Менине зa мотор М54 2.2 170 коня
Здрaвейте,мисля дa сменя стaрото М40 Е36 със Е46 фейслифт 320i.Интересувa ме основно моторa дaли е корaв.Четох,че е с aлуминиев блок без ризи,a с някaкво покритие aлусил мисля че беше.Срещaт се мнения че много бързо си губят покритието и оттaм пaдa компресиятa.Misfire те сa ясни донякъде.Бобини,свещи,лули,пaрaзитен въздух и т.н.т.Веднaгa мисля дa го гaзифицирaм.Срещaт се и мнения зa рaзход нa мaсло 1литър нa 1000км.Товa фaбричен проблем ли е или въпрос нa поддръжкa?
Питaм всичко товa зa дa не игрaя вторa серия филм кaкто стaнa със стaрото м40.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Менине зa мотор М54 2.2 170 коня
B_M_W написа:Здрaвейте,мисля дa сменя стaрото М40 Е36 със Е46 фейслифт 320i.Интересувa ме основно моторa дaли е корaв.Четох,че е с aлуминиев блок без ризи,a с някaкво покритие aлусил мисля че беше.Срещaт се мнения че много бързо си губят покритието и оттaм пaдa компресиятa.Misfire те сa ясни донякъде.Бобини,свещи,лули,пaрaзитен въздух и т.н.т.Веднaгa мисля дa го гaзифицирaм.Срещaт се и мнения зa рaзход нa мaсло 1литър нa 1000км.Товa фaбричен проблем ли е или въпрос нa поддръжкa?
Колега, проблема не е в коравината, а в това как е експлоатиран и обслужван. Ако не е правилно, може да го платиш още няколко пъти. Необходимо е да се измери компресията, докато се извършва, ще се видят още доста други неща. След това проверете електрониката, желателно е софтуера да е оригиналният, всички датчици трябва да работят добре, защото само те са около 2000лв. По отношение на разхода на масло- зависи и от състоянието на двигателя и от начина на каране.
- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
Товa с поддръжкaтa е ясно,колaтa която я гледaм е нa 200 хил. км със сервизнa история и е от чужбинa И се чудя дaли си зaслужaвa нa тези км.Кой мотор е нaй-препоръчителен при фейслифтa?
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Аз пък знам, че всички м54 са с алуминиеви блокове и стоманени ризи и имат често проблем с горене на масло заради сегменти и гумички.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Я вземи прескочи Е46 серията! Няма втори такъв долен - мръсен трошляк!
И скачай на Е39 2003г.!
Е46 серията имам чувството че ФИАТ и ФОРД съвместно са я правили!
И скачай на Е39 2003г.!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Я вземи прескочи Е46 серията! Няма втори такъв долен - мръсен трошляк!
И скачай на Е39 2003г.!

..Bayerische Motoren Werke..

Двигателя гори масло!
Не много - аз стигнах до 3л на 1000 км (повтарям хиляда!) ...ако уцелиш кофти бройка. Основния ремонт ти е не повече от 1500 лв. Преди да се хвърлиш на такъв провери колко ти струва само комплекта сегменти и ако ти кажат 220-230 лв да знаеш, че не са за този двигател. Цената е около 500-600 лв и докато не ги сложиш оригинални 3л/ 1000 км масло си е нормален разход. Не си мисли, че като е от чужбина и бля бля... Само да напишеш в Google "m54" и веднага ще забележиш, че и в чуждите форуми разхода на масло е същия. Със стоманени ризи е - няма алусил. Датчиците са съвместими с тези на други шестаци м52 и м54. Много хубаво се развърта чак до червено, но е46 като цяло е тежко купе.
Големия въпрос в този двигател е разхода на масло...
Който без основен ремонт и оригинални сегменти...
Щях да забравя... в е39 двигателя е съвсем същия...
Не много - аз стигнах до 3л на 1000 км (повтарям хиляда!) ...ако уцелиш кофти бройка. Основния ремонт ти е не повече от 1500 лв. Преди да се хвърлиш на такъв провери колко ти струва само комплекта сегменти и ако ти кажат 220-230 лв да знаеш, че не са за този двигател. Цената е около 500-600 лв и докато не ги сложиш оригинални 3л/ 1000 км масло си е нормален разход. Не си мисли, че като е от чужбина и бля бля... Само да напишеш в Google "m54" и веднага ще забележиш, че и в чуждите форуми разхода на масло е същия. Със стоманени ризи е - няма алусил. Датчиците са съвместими с тези на други шестаци м52 и м54. Много хубаво се развърта чак до червено, но е46 като цяло е тежко купе.
Големия въпрос в този двигател е разхода на масло...
Който без основен ремонт и оригинални сегменти...
Щях да забравя... в е39 двигателя е съвсем същия...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Просто си вземи M52B28TU от Е46 и готово, няма проблем със сегментите, масло НЕ харчи, другите проблеми са ясни и си ги написал още горе. 

И на всичкото отгоре също не е с алусил.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
efren написа:И на всичкото отгоре също не е с алусил.
Аз доколкото знам точно с алусил покритие са m54 . m52 са с никасил, а за m52tu съм чувал някакви слухове, че са с ризи.
И е факт че М54 страда от лесно износващи се маслообиращи сегменти - проблема не е в покритието на блока.
m54б22 е със стоманени ризи. Затова няма проблем с покритието.
11 мнения
• Страница 1 от 1