BMW e46 323ci 2.5 170hp Колата няма мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
BMW e46 323ci 2.5 170hp Колата няма мощност
Здравейте колеги, Проблема е следния колата е BMW e46 323ci 170hp 2.5 колата работи перфектно не мени оборотите не глъхне при подаване на газ никакви симптоми за проблем . Диагностика съм и правил вече 10 пъти показваше грешка на втората Ламбда сонда която се намира на изпускателните колектори , смених я чистим грешката 10 минути каране и малко ръчкане и светна грешка на 2-те сонди на колекторите . Смятахме , че е от катализаторите махнах ги пак същия проблем чисти се грешката и след 10-20 минути пак излиза грешка. Сменях датчик на разпределителния вал. Общо взето колата работи перфектно но няма сила в ниските е много тромава след 3,5 хиляди оборота се засилва но не е нищо кой знае какво. Когато карам с 120-130 пълна газ и нищо ускорението е по зле от на е30-ката ми 1.6 .При палене около 10 секунди ми свети лампата за маслото в жълт цвят като на снимката (снимката не е от моята кола нямам проблем с АБС )
Ако някой има предположение от какво може да идва проблема ще съм много благодарен.

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: BMW e46 323ci 2.5 170hp Колата няма мощност
Тя хубаво свети 10 секунди само, но все пак проверихте ли щеката докъде е маслото?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Тоя мотор смуче въздух от някъде.. Провери си картерната вентилация и маркучите към нея.
Всички гумени въздуховоди за цепнатини (особено)тоя до стъпковият.
Напръскайте я с контактен спрей да видиш дали ще си мени оборотите ако да там има проблем и смуче.
За щеката на масло ако имаш такова значи то най вероятно датчика е умрял....
Всички гумени въздуховоди за цепнатини (особено)тоя до стъпковият.
Напръскайте я с контактен спрей да видиш дали ще си мени оборотите ако да там има проблем и смуче.
За щеката на масло ако имаш такова значи то най вероятно датчика е умрял....
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Провери ли DISA клапата?
Както каза колегата може да смуче въздух . Защото се чува странен звук като и подам повече газ , ще сложа нов филтър за картерните газове и ще сменя всички маркучи към него след това ще погледна и ДИСА клапата . А колата има масло явно датчика си е заминал .
5 мнения
• Страница 1 от 1