Фарове е46 - няколко въпроса за съвместимост

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Фарове е46 - няколко въпроса за съвместимост

Мнение от pimpo » 03 Авг 2015, 14:34

И така колеги, имам е46 седан фейс. Фаровете са ми за почистване отвътре така или иначе, стъклото също е леко мътно, така че процедурата с рециклирането на фара е почти сигурна. На оригиналните фарове боднах едни лупички и биксенон. Сега обаче, година след монтажа, покритието на рефлектора на лупите е налюпено и съм пред дилема как да процедирам. Имам няколко вариянта.
1. Рециклирам целия фар заедно с лупите. Така си запазвам сегашната конфигурация и се ръсвам поне 200-250лв.
2. Махам лупите без да ги рециклирам и си "лъсвам" само оригиналните фарове и си оставам на халогенните крушки и рефлектора. Това ще е към 150лв.
3. Купувам си изцяло нови фарове, но какви? Не знам. Оттук ми идват и въпросите:

1. Мога ли да си взема фарове преди фейса и да си сложа само фейсовите стъкла? Т.е. основата на фара еднаква ли е?
2. Мога ли да си взема само вътрешноста на фара, или част от нея пак от преди фейса. По конкретно ме интересуват рефлекторите, тъй-като е много вероятно като махна лупите, да ми падне част от никеловото покритие на рефлектора.
3. Мога ли да си взема оригинални фарове с лупи, но без ксенона, а да си сложа ксенон комплект по мой избор? Тук предполагам отговора ще е не :)

За момента това са ми въпросите. Разбира се ще се радвам на всякакви идеи и предложения. Сиурен съм, че много от вас ще изключат въобще вариянта с махането на лупите и ксенона, но аз смятам, че оригиналните фарове никак не са лоши и спокойно бих карал отново с тях. Може би само ще сложа по-хубави крушки.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Фарове е46 - няколко въпроса за съвместимост

Мнение от red_bull92 » 03 Авг 2015, 18:04

Колега, това със стъклата от преди фейслифт на твоята фейслифт на 100% няма да стане. Двата фара са с коренно различен външен вид. За рефлекторите не знам дали няма да станат, но не съм сигурен. Моето мнение е да си намериш втора употреба запазени фарове и да си прехвърлиш лупите и биксенона. Мисля, че така ще ти излезе най-евтино :bchug:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 05 Авг 2015, 10:19

Вчера свалих лупите, не падна много от покритието на фара така че остават използваеми. Но пък са доста неприятно замърсени (неясно от какво точно). Та започвам да си мисля вместо да ги рециклирам направо да си потърся запазени фарове с рефлектор от англичанка (предполагам са по евтини) и в тях да си бодна нови лупи.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Авг 2015, 12:03

Колега, ретрофит лупи ли си слагал? Те нови, заедно с ксенона вървят по около 200 лева, без ксенона би трябвало още по-малко да са. Интересно и защо се обелило покритието им, ако са ретрофит. Аз вече повече от две години имам такива и няма никакво обелване на покритието.

Назад към E46