датчик нивото на ксенона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
датчик нивото на ксенона
Някой може ли да ми каже как се откопчава буксата на кантарчетата за регулиране на нивото на ксенона. На едно място колата свети добре. Като тръгна в движение, се забиват в земята и като натисна спирачка да намаля, пак светят надалеч. Отдолу виждам и двата датчика (закачени са) на задна дясна и предна дясна страна. Въпросът е, че не мога да ги изкарам. Само с издърпване ли става да не счупя нещо..
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Re: датчик нивото на ксенона
На самата букса (на тясната и страна) трябва да стиснеш от двете страни докато дърпаш. Стискането е от страната на кабелите. На линка има хубави снимки дано се ориентираш по тях http://www.meeknet.co.uk/e38/BMW_E38_Xenon_Lights_Low_Aim.htm.
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Нещо не ми се получи. Тя май и леко е счупена предната букса. Лежах под колата днес, но май ще трябва на канал да ходя, че буксата е като заварена.. Четох в разни теми, че на диагностика не показва грешка.. Чудя се как да подходя. Мислих да изключа двата датчика, понеже видях в едната тема едно момче има сходен с моя проблем и се е оказало от задния датчик, като предният изобщо не му бил закачен. Мислих да видя дали ако откача двата, ще се забиват пак тия фарове, или просто няма да щъкат нагоре-надолу. Някой има ли идея изобщо какво им се разваля на тия датчици..?
- sicilaneca
- Потребител
-
- Кара: E38 735i E36 318i
- Мечтае да кара: F01
здр.колеги и аз искам да попитам как да разбера кой от двата е дал фира 

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Колега aristocrat, по спомени бях чел някъде, че при проблем с нивомерите за ксенона, моторчетата застават в "последното запаметено положение". Даже мисля че го намерих : http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Headlight_Aim_Control.pdf
Ето и още малко инфо от същия сайт, според който въпросните сензори рботят с напрежение и по този начин контролират системата. http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Xenon_Lights.pdf
Моят съвет - пробвай да ги откачиш все пак буксите от датчиците, особено задния, че от него най-вече зависи положението на фаровете (примерно при натоварена кола и като клекне, той ще е по-наклонен, за да бутне фаровете надолу и да не заслепяват отсрещните). Поне така ще видиш дали няма да "замръзнат" в някаква позиция и няма да ти забиват в земята. Никога не ми се е налагало да се занимавам с тях и не мога да помогна с нещо повече
Ето и още малко инфо от същия сайт, според който въпросните сензори рботят с напрежение и по този начин контролират системата. http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Xenon_Lights.pdf
Моят съвет - пробвай да ги откачиш все пак буксите от датчиците, особено задния, че от него най-вече зависи положението на фаровете (примерно при натоварена кола и като клекне, той ще е по-наклонен, за да бутне фаровете надолу и да не заслепяват отсрещните). Поне така ще видиш дали няма да "замръзнат" в някаква позиция и няма да ти забиват в земята. Никога не ми се е налагало да се занимавам с тях и не мога да помогна с нещо повече

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много. Пробвах с разкачени датчици. Не виждам разлика от преди с 2 разкачени или закачен преден само. Сега карам на заден само и разкачен преден, но не мога да преценя дали забиват в земята, защото съм ги вдигнал. Ще видя тия дни какво ще правя...
7 мнения
• Страница 1 от 1