датчик нивото на ксенона

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

датчик нивото на ксенона

Мнение от aristocrat » 02 Авг 2015, 13:36

Някой може ли да ми каже как се откопчава буксата на кантарчетата за регулиране на нивото на ксенона. На едно място колата свети добре. Като тръгна в движение, се забиват в земята и като натисна спирачка да намаля, пак светят надалеч. Отдолу виждам и двата датчика (закачени са) на задна дясна и предна дясна страна. Въпросът е, че не мога да ги изкарам. Само с издърпване ли става да не счупя нещо..

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: датчик нивото на ксенона

Мнение от rosenrt » 02 Авг 2015, 19:30

Има щипка която трябва да стиснеш

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 02 Авг 2015, 19:46

На самата букса (на тясната и страна) трябва да стиснеш от двете страни докато дърпаш. Стискането е от страната на кабелите. На линка има хубави снимки дано се ориентираш по тях http://www.meeknet.co.uk/e38/BMW_E38_Xenon_Lights_Low_Aim.htm.
40653

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 04 Авг 2015, 22:25

Нещо не ми се получи. Тя май и леко е счупена предната букса. Лежах под колата днес, но май ще трябва на канал да ходя, че буксата е като заварена.. Четох в разни теми, че на диагностика не показва грешка.. Чудя се как да подходя. Мислих да изключа двата датчика, понеже видях в едната тема едно момче има сходен с моя проблем и се е оказало от задния датчик, като предният изобщо не му бил закачен. Мислих да видя дали ако откача двата, ще се забиват пак тия фарове, или просто няма да щъкат нагоре-надолу. Някой има ли идея изобщо какво им се разваля на тия датчици..?

Потребител
Аватар
Кара: E38 735i E36 318i
Мечтае да кара: F01

Мнение от sicilaneca » 08 Авг 2015, 21:56

здр.колеги и аз искам да попитам как да разбера кой от двата е дал фира :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 13 Авг 2015, 16:53

Колега aristocrat, по спомени бях чел някъде, че при проблем с нивомерите за ксенона, моторчетата застават в "последното запаметено положение". Даже мисля че го намерих : http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Headlight_Aim_Control.pdf
Ето и още малко инфо от същия сайт, според който въпросните сензори рботят с напрежение и по този начин контролират системата. http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Xenon_Lights.pdf
Моят съвет - пробвай да ги откачиш все пак буксите от датчиците, особено задния, че от него най-вече зависи положението на фаровете (примерно при натоварена кола и като клекне, той ще е по-наклонен, за да бутне фаровете надолу и да не заслепяват отсрещните). Поне така ще видиш дали няма да "замръзнат" в някаква позиция и няма да ти забиват в земята. Никога не ми се е налагало да се занимавам с тях и не мога да помогна с нещо повече :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 14 Авг 2015, 22:16

Мерси много. Пробвах с разкачени датчици. Не виждам разлика от преди с 2 разкачени или закачен преден само. Сега карам на заден само и разкачен преден, но не мога да преценя дали забиват в земята, защото съм ги вдигнал. Ще видя тия дни какво ще правя...

Назад към Е38