Ключа прави странен проблем.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Ключа прави странен проблем.

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 12:42

Здравейте, вчера четох една тема, че трябва да се ползват и двата ключа от време на време за да се зареждат батериите. Вчера изкарвам ключа който не ползвам, паля колата без проблем, отивам на автомивката и имаше доста коли и паркирах изключих колата и си чакам реда. Дойде моя ред отключвам колата без проблеми влизам давам на контакт и до там. Ключа се върти, но не върти нищо иначе таблото си работи, подгревните свещи светят, показва горивото всичко си е наред само не иска да върти. Отидох до вкъщи взех си ключа който ползвам редовно и запали от раз. После се прибрах изключих колата и вкарах пак ключа който не се ползва и запали. Тази сутрин пак го вкарвам и пак същата работа. Запалих със стария ключ изгасих я поставих не използващия и запали, покарах 50 км и изгасих колата. Оставих я пак 2,3 часа и пак не иска да пали с не използващия се ключ. От какво може да е този проблем, да не би батерията да му е заминала напълно и да не иска да се зарежда? Но странното е че запаля ли с единия после вкарвам тоя и с него пали, а с тоя от раз не иска да пали?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Re: Ключа прави странен проблем.

Мнение от b_velev » 06 Фев 2015, 12:54

По скоро ми се струва че е от стартера, както го описваш, че веднъж пали, веднъж не. Помоли някой да те бутне, когато не можеш да запалиш и ще стане ясно. Батерията е само за централното.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 12:55

b_velev написа:По скоро ми се струва че е от стартера, както го описваш, че веднъж пали, веднъж не. Помоли някой да те бутне, когато не можеш да запалиш и ще стане ясно. Батерията е само за централното.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk 2

Тя със стария ключ си пали 10 от 10 пъти с тоя който не го ползвам не пали ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 06 Фев 2015, 15:03

Привет , и при мен го има , вьртя но реакция никаква , няма имобилайзер , така е от две години и се отказах да тьрся проблема . Всичко е пипнато - стартер , включвател , нов акумолатор .......... но пали когато си иска :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 15:35

krasi2bmw написа:Привет , и при мен го има , вьртя но реакция никаква , няма имобилайзер , така е от две години и се отказах да тьрся проблема . Всичко е пипнато - стартер , включвател , нов акумолатор .......... но пали когато си иска :bang:

Еми значи го захвърлям тоя ключ в шкафа и се моля да не ми се налага да го ползвам. :D :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 06 Фев 2015, 16:28

За тези неща има много изписано във форума,така че точно в този момент не ми се пише пак.
Само да доуточня нещо, след като извадите ключа с който сте запалили колата, и ако веднага вкарате друг ключ (дори и да няма чип в него), колата ще запали. Но ако изчакате около 15 сек., работата е друга. След като разпознае имобилайзера ключа, и загасите колата, релето все още е задейтвано, трябва да минат около 15сек. за да освободи, и чак тогава се налага да инициализира ключ отново.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от acidburn-525tds » 06 Фев 2015, 16:51

bgpavlp написа:За тези неща има много изписано във форума,така че точно в този момент не ми се пише пак.
Само да доуточня нещо, след като извадите ключа с който сте запалили колата, и ако веднага вкарате друг ключ (дори и да няма чип в него), колата ще запали. Но ако изчакате около 15 сек., работата е друга. След като разпознае имобилайзера ключа, и загасите колата, релето все още е задейтвано, трябва да минат около 15сек. за да освободи, и чак тогава се налага да инициализира ключ отново.

Точно това исках да разбера и аз! Мерси много за отговора, двоумях се че може да не е обучен самия ключ, но си мислех че като отключва и заключва колата значи е обучен, но дефакто значи не е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Фев 2015, 17:32

Проблема е лесно решим просто трябва да се запише друг транспондер, който или да се вгради в ромбоидния ключ или ако е със стария да се смени негови.
Батерията има отношение само и единствено към дистанционното и централното заключване нищо друго.
Просто евс-а спира да вижда променливия код на ключа и съотвентно не го разпознава, често срещано в последно време явление.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Мнение от cezarre » 06 Фев 2015, 18:11

Здравей колега.Пробвай да обучиш ключа спрямо колата.Има теми за обучение на ромбоидния ключ ,има и клипчета.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 06 Фев 2015, 18:20

cezare написа:Здравей колега.Пробвай да обучиш ключа спрямо колата.Има теми за обучение на ромбоидния ключ ,има и клипчета.

Безсмислено е да обучава ключа - проблемът му е в транспондера (чипа)! Инициализирането на ключа или т. нар. "обучаване" (имам предвид известната процедура с натискане на бутоните) няма абсолютно никакво отношение към това, дали колата ще пали с този ключ или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 06 Фев 2015, 21:04

[quote="oci"]Проблема е лесно решим просто трябва да се запише друг транспондер, който или да се вгради в ромбоидния ключ или ако е със стария да се смени негови.
Батерията има отношение само и единствено към дистанционното и централното заключване нищо друго.
Просто евс-а спира да вижда променливия код на ключа и съотвентно не го разпознава, често срещано в последно време явление.[/ Да но при мен няма имобилайзер ...... , ако намерищ рещение - бутилка уиски ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 06 Фев 2015, 22:56

krasi2bmw написа:Да но при мен няма имобилайзер ...... , ако намерищ рещение - бутилка уиски

Колега, за теб се отнася същото, не търси под вола теле - имобилайзерът (EWS/CAS) комуникира с транспондера (чипа) в ключа и няма нищо общо с дистанционно управляемите му функции! Не знам всъщност на кое казваш "имобилайзер", защото много хора наричат така транспондера, който се намира в ключа, което е дълбоко погрешно и доста далеч от истината.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 ci 01; e30 318

Мнение от Kirilov88 » 28 Юли 2015, 17:11

Здравейте! От доста време и аз имам същия проблем. Възможно ли е да не иска да пали и с трите ключа? Прави го този проблем когато си иска!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Юли 2015, 10:03

Kirilov88 написа:Здравейте! От доста време и аз имам същия проблем. Възможно ли е да не иска да пали и с трите ключа? Прави го този проблем когато си иска!

когато не иска да запали върти ли стартере или не върти?

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 ci 01; e30 318

Мнение от Kirilov88 » 29 Юли 2015, 10:09

Не върти. Светва си таблото и до там.

Следваща

Назад към E46