проблем с дистанционното, централното или антената.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
проблем с дистанционното, централното или антената.
Здравейте колеги, онзи ден без видима причина дистанционното на колата спря да работи. Ключа е ромбоидния, колата е с фабричното централно само. Реших че е избягало обучението, но уви не беше това. Отидох при един ключар, колега от форума ме прати там (не че има значение де). Момчето допря ключа в някакво устройство натискаше копчетата, но никакъв сигнал, само отвори кутийката на ключа и без да прави каквото и да е започна да работи. Затворихме го тествах го всичко ок за два дни. Вчера цял ден имам чувството че копчето за заключване все едно е натиснато, в момента в който извадя ключа от контакта и колата се заключва и си вдига прозорците сама (както би трябвало да е ако копчето за заключване е задържано) или като отключа и тя веднага се заключва. В следващия момент всичко си работи без проблем и така на случаен принцип прави тези мизерии. Днес отново дистанционното изобщо не реагираше и отключвах колата през ключалката. Някой имал ли е подобрен проблем и някакви идеи какво може да е. Не ми се прави нов ключ за близо 300лв и да се окаже че не е от него и да остана с пръст в уста.
Re: проблем с дистанционното, централното или антената.
КриВ4о написа:Вчера цял ден имам чувството че копчето за заключване все едно е натиснато,
Щом имаш това чувство, защо просто не провериш дали е така!? Доколкото разбирам ключът ти вече е отварян, така че това не е проблем - извади платката и пробвай всички микроключета по нея, няма начин да не усетиш ако някое от тях (в случая това за заключването) задържа! Ако всичко при извадена платка е нормално, погледни дали няма някаква деформация по пластмасовото капаче с бутоните от вътрешната му страна и дали при затворен ключ микроключето под бутона за заключване наистина не остава в натиснато положение по някаква причина...
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Колега вече го пробвах това, механически не остава натиснато, а иначе механически копченцето си цъка и не изглежда като да потъва или нещо от рода. Днес изобщо не иска да работи вадих го от кутийката но пак не иска не знам какво се случва.
Премери и батерията за всеки случай, така и така ключът е отворен!
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
не съм много сигурен че така се мери, но ето това е резултата:

Слабичка ти е батерията колега! И това 2.4 V е измерено без товар, а като натиснеш някое от бутончетата още надолу ще клекне.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Проблема се оказа в батерията, благодаря за помощта.
7 мнения
• Страница 1 от 1