проблем с дистанционното, централното или антената.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

проблем с дистанционното, централното или антената.

Мнение от KpuB4o » 23 Юли 2015, 11:21

Здравейте колеги, онзи ден без видима причина дистанционното на колата спря да работи. Ключа е ромбоидния, колата е с фабричното централно само. Реших че е избягало обучението, но уви не беше това. Отидох при един ключар, колега от форума ме прати там (не че има значение де). Момчето допря ключа в някакво устройство натискаше копчетата, но никакъв сигнал, само отвори кутийката на ключа и без да прави каквото и да е започна да работи. Затворихме го тествах го всичко ок за два дни. Вчера цял ден имам чувството че копчето за заключване все едно е натиснато, в момента в който извадя ключа от контакта и колата се заключва и си вдига прозорците сама (както би трябвало да е ако копчето за заключване е задържано) или като отключа и тя веднага се заключва. В следващия момент всичко си работи без проблем и така на случаен принцип прави тези мизерии. Днес отново дистанционното изобщо не реагираше и отключвах колата през ключалката. Някой имал ли е подобрен проблем и някакви идеи какво може да е. Не ми се прави нов ключ за близо 300лв и да се окаже че не е от него и да остана с пръст в уста.

младши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с дистанционното, централното или антената.

Мнение от xm_net » 23 Юли 2015, 13:32

КриВ4о написа:Вчера цял ден имам чувството че копчето за заключване все едно е натиснато,

Щом имаш това чувство, защо просто не провериш дали е така!? Доколкото разбирам ключът ти вече е отварян, така че това не е проблем - извади платката и пробвай всички микроключета по нея, няма начин да не усетиш ако някое от тях (в случая това за заключването) задържа! Ако всичко при извадена платка е нормално, погледни дали няма някаква деформация по пластмасовото капаче с бутоните от вътрешната му страна и дали при затворен ключ микроключето под бутона за заключване наистина не остава в натиснато положение по някаква причина...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 23 Юли 2015, 16:45

Колега вече го пробвах това, механически не остава натиснато, а иначе механически копченцето си цъка и не изглежда като да потъва или нещо от рода. Днес изобщо не иска да работи вадих го от кутийката но пак не иска не знам какво се случва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 23 Юли 2015, 19:49

Премери и батерията за всеки случай, така и така ключът е отворен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 24 Юли 2015, 1:46

не съм много сигурен че така се мери, но ето това е резултата:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 24 Юли 2015, 8:00

Слабичка ти е батерията колега! И това 2.4 V е измерено без товар, а като натиснеш някое от бутончетата още надолу ще клекне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 25 Юли 2015, 15:11

Проблема се оказа в батерията, благодаря за помощта.

Назад към E46