Досадно пукане по ходова част
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото намери
- Мечтае да кара: служебно BMW
Досадно пукане по ходова част
Здравейте колеги,
от известно време ми се появи едно досадно пукане в ходовата маст , нещо от рода на " тък" тък тък или " пук пук и нещо от сорта
- . Идва от лявата стра като застанеш срещу мотора.. Много е досадно защото се появява дори и когато е на равен път и то с много лека скорост, защото най-вероятно с висока скорост не го чувам вътре в купето. "
Ходих при майсторчета и всеки с различна диагноза.. хлабина в рейката , ако е тръгнал шарнира външния почвал и той така да пука .. и какви ли още не ... Помислих, че е от биалетка, смених я и пак същото досадно тъкане .. не е и от нея..
Качих я на канал, и нищо предницата е бетон...
Имам леко разбити тампони на стабилизиращата щанга , но едва ли този звук ще идва от тях... Тампоните на амортесьорите са ок... и вече не знам....
Дайте някакви предположения ..
Колата е Е 46 дизел, фейс, 2003 г. комби 150 к.с
Искам да Ви попитам дали имате представа дали тези шарнири могат да се избиват или трябва комплект с носача и горе долу какви са цените на тези носачи...
Благодаря Ви предварителено..
от известно време ми се появи едно досадно пукане в ходовата маст , нещо от рода на " тък" тък тък или " пук пук и нещо от сорта

Ходих при майсторчета и всеки с различна диагноза.. хлабина в рейката , ако е тръгнал шарнира външния почвал и той така да пука .. и какви ли още не ... Помислих, че е от биалетка, смених я и пак същото досадно тъкане .. не е и от нея..
Качих я на канал, и нищо предницата е бетон...

Дайте някакви предположения ..
Колата е Е 46 дизел, фейс, 2003 г. комби 150 к.с
Искам да Ви попитам дали имате представа дали тези шарнири могат да се избиват или трябва комплект с носача и горе долу какви са цените на тези носачи...
Благодаря Ви предварителено..
България е страна на мечтите...всички мечтаят да избягат от нея.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Досадно пукане по ходова част
Колега, тампоните на стабилизиращата щанга са ~15лв/бр.
Купи си 2 броя и ги смени и е много вероятно да изчезне пукането.
Купи си 2 броя и ги смени и е много вероятно да изчезне пукането.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Имах 1:1 същия проблем, при мен се оказа че предния капак скърца в уплътненията и купето където има допир. Да и на мен не ми се вярваше, но намазах с тест и проблема изчезна. Също така може да е от тампони стаб щанга и тези на носачите. Напръскай ги с вд40 или веро и виж дали ще се оправи, но няма какво да е. Сега в жегата всичко изсъхва.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Тази стабилизираща щанга е точно за това и е напълно нормално да скърца или пука в завоите или при неравности 

- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
А според вас възможно ли е да е от рейката ?
, ако приемем за вярна една от диагнозите на еидн от майсторите, че тъм съм имал луфтове , хлабина и незнама си какво още. не ... при положение, че е нито омаслена, нито капе нещо от нея , завивам си без проблеми, и при опита му да я постегне малко, се оказа че е доста добре стегната и нямало нужда повече ... ??
, ако приемем за вярна една от диагнозите на еидн от майсторите, че тъм съм имал луфтове , хлабина и незнама си какво още. не ... при положение, че е нито омаслена, нито капе нещо от нея , завивам си без проблеми, и при опита му да я постегне малко, се оказа че е доста добре стегната и нямало нужда повече ... ??

- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
ок
Последна промяна kinazoberk на 23 Юли 2015, 12:17, променена общо 1 път
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
kinazoberk написа:vankatagsi написа:Имах 1:1 същия проблем, при мен се оказа че предния капак скърца в уплътненията и купето където има допир. Да и на мен не ми се вярваше, но намазах с тест и проблема изчезна. Също така може да е от тампони стаб щанга и тези на носачите. Напръскай ги с вд40 или веро и виж дали ще се оправи, но няма какво да е. Сега в жегата всичко изсъхва.
------------------------------------------------------------
Колега , струва ми се , че е от ходовата част .... , като че ли към шарнира отива пукането. Все едно е изсъхнала ябълката вътре и леко като врътнеш на място и пукне... Някои казват, че като тръгнел шарнир така пукало .... Абе кво да ти кажа 100 глави 100 мнения....
Но като я качихме на канала и резко като врътна кормилото надясно се чува това пукане..някъде отдолу и отдясно, като си зад волана
но все пак ще направя твоето предложение и ще споделя...
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
kinazoberk написа:kinazoberk написа:vankatagsi написа:Имах 1:1 същия проблем, при мен се оказа че предния капак скърца в уплътненията и купето където има допир. Да и на мен не ми се вярваше, но намазах с тест и проблема изчезна. Също така може да е от тампони стаб щанга и тези на носачите. Напръскай ги с вд40 или веро и виж дали ще се оправи, но няма какво да е. Сега в жегата всичко изсъхва.
------------------------------------------------------------
Колега , струва ми се , че е от ходовата част .... , като че ли към шарнира отива пукането. Все едно е изсъхнала ябълката вътре и леко като врътнеш на място и пукне... Някои казват, че като тръгнел шарнир така пукало .... Абе кво да ти кажа 100 глави 100 мнения....
Но като я качихме на канала и резко като врътна кормилото надясно се чува това пукане..някъде отдолу и отдясно, като си зад волана
но все пак ще направя твоето предложение и ще споделя...
Може и от шарнир да е, зависи как пука ако е при въртене на волана може и от това да е. Един въри волана, другия пипа шарнира или накрайника от долу и веднага ще усетиш ако е там проблема
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Отвии биалетката, вържи я да не направи пакост, карай и слушай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
При мен го имаше това същото пукане, ходих по майстори казаха, че предницата е ОК. Оказа се в крайна сметка, че пукането идва от носачите. Смених ги и вече колата е ОК. Не знам дали и при теб проблема е там, но ги провери. При мен започна с пукане, после като се разбиха тотално шарнирите, тракането стана ужасно.
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
dido_06 написа:При мен го имаше това същото пукане, ходих по майстори казаха, че предницата е ОК. Оказа се в крайна сметка, че пукането идва от носачите. Смених ги и вече колата е ОК. Не знам дали и при теб проблема е там, но ги провери. При мен започна с пукане, после като се разбиха тотално шарнирите, тракането стана ужасно.
колега целите носачи би си сменил, или само шарнирите. ЗАщото едни ми казаха, че можели тези шарнири да се избиват и да се рециклират други казват , че не може и на кой да вярваш ... (и колко струват носачите ?
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
Смених целите с Meyle HD, които са със сменяеми шарнири (155 лева 1ния носач от колегата laviatan). Ако пак ми заминат шарнирите, после само тях ще сменям като късия шарнир е май около 20 лева, дългия 30. Един вид инвестиция... Иначе ми искаха 60-70 лева на шарнир да ги рециклират.
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
dido_06 написа:При мен го имаше това същото пукане, ходих по майстори казаха, че предницата е ОК. Оказа се в крайна сметка, че пукането идва от носачите. Смених ги и вече колата е ОК. Не знам дали и при теб проблема е там, но ги провери. При мен започна с пукане, после като се разбиха тотално шарнирите, тракането стана ужасно.
Тоест могат да се избиват и сменяват ?
Така ли да разбирам ?
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
Да, могат. Дори съм чувал за 2 варианта- или избиват старите и на тяхно място слагат нови и носачите стават със сменяеми шарнири, или запълват стария шарнир с нещо като полиуретан или твърда гума, не знам точно и стават шарнирите отново твърди. Един приятел с е46 328i е рециклирал неговите по втория начин за 60 лева на носач и 2 години каза, че не са мръднали още, даже ми наду главата как съм се набутал. Не забравяй, че има и тампони на носачите, моите бяха и те трагични, и ги сменях (50 лева парчето на meyle подсилени от колегата laviatan).
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
dido_06 написа:Да, могат. Дори съм чувал за 2 варианта- или избиват старите и на тяхно място слагат нови и носачите стават със сменяеми шарнири, или запълват стария шарнир с нещо като полиуретан или твърда гума, не знам точно и стават шарнирите отново твърди. Един приятел с е46 328i е рециклирал неговите по втория начин за 60 лева на носач и 2 години каза, че не са мръднали още, даже ми наду главата как съм се набутал. Не забравяй, че има и тампони на носачите, моите бяха и те трагични, и ги сменях (50 лева парчето на meyle подсилени от колегата laviatan).
ок мерси колега,
най-вероятно и аз така ще направя,
т.е ще почакам още малко да попука това нещо и май ще се ориентирам към смяна на едно по едно докато не излиза какво е
благодаря за съвета

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2