пак за спазването на правилата за движение по света и у нас

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

пак за спазването на правилата за движение по света и у нас

Мнение от Dr.Schnaps » 22 Ное 2006, 23:13

Не съм го писал аз.

http://zaedno.de/article785.html

Но като цяло е верно

Включих дългите светлини и фаровете за мъгла и почнах да карам „бързичко". Почнаха да ми правят път. Едно Голфче, от тези с пеленачетата с биберони, така се сащиса, че дори даде ляв мигач, когато изпреварваше! Странна работа. Стана ми тъпо толкова е лесно да влезеш „в тон" с целия този хаос :-(.
:confused: :help:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Ное 2006, 3:03

Такъв човек бих нарекъл селянин. Само начина по който го е написал. Има 'хора' и 'хора', поне за мен.
Изображение
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 23 Ное 2006, 10:29

Селянин си ти! Не се хващай за отделните думи,а виж статията като цяло. Сравнено с някой писания в нашия форум това е като написано от професор по етика. Човекът е прав за едно:
Спирали са ме пътни полицаи много пъти. И никога не се е случвало тези "корумпирани, тъпи, некадърни говеда" да ме спрат и глобят, само щото съм им несимпатичен. Все е имало защо, мамка му - я фар няма да работи, я колата е минала на преглед преди 13 месеца, я при ограничение 80 аз съм карал със 100... Как пък веднъж не се случи да ме глобят, щото карам червен форд, а катаджията е левскар

Та в тоз ред на мисли, как и мен не ме спряха веднъж, ей така, просто за да се заядат? А аз не съм с биберон в устата, карам кола от далечната 1983 година(някой от четящите сигурно не са били родени още). Истината е, че ако всеки, който кара се замисли и промени стила си на управление с мъъъничко, започне да проявява мъъъъъъъъничко търпимост към другите, спре да се мушка навсякъде "от ляво по трамвая" обстановката по пътищата ще стане много по-ведра. Преди години пътувах за Пловдив след една кола с френска регистрация. И май само ние двамата карахме със 130 км/ч почти изцяло в лявата лента. По магистралата изпреварихме поне 100 коли. И как тоя човек не се умори да пуска мигача при всяко изпреварване?(може и да бъркам, но магистралата е многоредово платно и ако не променяш лентата си не си длъжен да даваш мигач). Тогава ми се стори странно, радвах му се изкрено на човека, както и на онези баба и дядо, които на бензиностанцията на Ихтиман изхвърлиха пепелника с 3 (ТРИ) цигарени фаса в кофата. Сега обаче съм на мнение, че ние сме идиоти, тъпи копелета, които си мислят, че са безсмъртни, най-велики на света и т.н. А всъщност сме едни най-обикновени комплексари. Тия с БеЕмВетата зибиват комплекса си като вървят с вратите напред, тив с Голфовете като се дръвчат по светофарите, тия с автобусите като отнемат предимство наляво и надясно. Да продължавам ли? Май всички се знаем какви сме. Въпросът е в това да опитаме поне малко да се променим.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 23 Ное 2006, 11:47

TheBoss написа:Сега обаче съм на мнение, че ние сме идиоти, тъпи копелета, които си мислят, че са безсмъртни, най-велики на света и т.н. А всъщност сме едни най-обикновени комплексари. Тия с БеЕмВетата зибиват комплекса си като вървят с вратите напред, тив с Голфовете като се дръвчат по светофарите, тия с автобусите като отнемат предимство наляво и надясно. Да продължавам ли? Май всички се знаем какви сме. Въпросът е в това да опитаме поне малко да се променим.

:bowdown:
It's not who You are, it's who You know...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Ное 2006, 12:08

Да "простотията" и "селянията" по нашите пътища е взела връхна точка!
И за нея сме виновни единствено и само ние шофиорите.
Лошото е че не му се вижда края :help:
Може би с постепенното повишаване на социалния статус на населението ще се повиши и културата като цяло :idea:
Но това ми се вижда толкова далече,че понякога се отчайвам :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 23 Ное 2006, 12:54

vld написа:Да "простотията" и "селянията" по нашите пътища :roll:

не е само по пътишата :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Ное 2006, 13:04

BAYRON написа:
vld написа:Да "простотията" и "селянията" по нашите пътища :roll:

не е само по пътишата :confused:

Понеже тук стана дума специално за движението и манталитета на шофиорите у нас.
Иначе забележката е уместна.
Не ми се мисли как ще след години,като кледам как се възпитава и развива ценностната система на младото поколение.
Но да не влизаме в подробности,имаше такава дискусия скоро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Ное 2006, 16:26

И да пишем и да не пишем, все тая.
За мен най-голяма вина имат ченгелите, основно поради две причини:
1. Като те хванат в изцепка, ти ги черпиш и си заминаваш по живо по здраво, и какво си научил - че можеш да правиш всичко и да се разминеш с 5-10 лв.
2. Ченгелите по принцип излизат не за да предотвратяват нарушения или да наказват за такива, а за да изкарат някой лев, много ясно!
Е, за какво си говорихме?
Ако беше само до манталитет, в Европа нямаше да има жестоки санкции за нарушения по пътищата, защото, разбирате ли, хората там имали друг манталитет. Не друг манталитет, други глоби имат, та и затвор. И ченелите им не са корумпирани. Що не пробва някой да набута 10-20 евро на немско ченге? Какво ли ще му се случи? :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 23 Ное 2006, 18:00

kam_tod написа:...
За мен най-голяма вина имат ченгелите, основно поради две причини:
1. Като те хванат в изцепка, ти ги черпиш и си заминаваш по живо по здраво, и какво си научил - че можеш да правиш всичко и да се разминеш с 5-10 лв.
2. Ченгелите по принцип излизат не за да предотвратяват нарушения или да наказват за такива, а за да изкарат някой лев, много ясно!
...

Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Как мислиш, какво ще стане, ако в един и същи момент ВСИЧКИ водачи в България спрат да "дават", а кажат: "Вижте господин полицай, аз съм съвестен гражданин и като такъв искам мойта държава да просперира. И за това напишете ми акт, а аз ще отида и ще си го платя. И така държавата ще има пари за вашата заплата." Дали това ще стане някога? Отдавна съм спрял да чета научна фантастика. :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Ное 2006, 18:34

Не съм баш съгласен, щото ако те хванат да даваш подкуп, ще ти сцепат гъза, а ако хванат ченгето, най-много (и то с мноооого зор, ако се раздуха по пресата) да го уволнят, а той после отива при мутрите и пак си е добре.
Според мен трябва да има жестоки санкции за тия дето взимат и дето дават пари, да видим дали ще се навиват толкова лесно!
За последните 2 години само веднъж не съм успял да почерпя!!! Само веднъж!!! Щото бяха 5 човека ченгета, затова!
И въобще не съм съгласен, че само водачите са виновни! Много ясно, че ще се пробваш да почерпиш. Ама откъде тръгва цялата работа? Все едно малко сме чували приказки "Е, що не ги почерпи бе човек, щеше да се разминеш с 10 лева, а сега ходи да оправяш актове и точки!"
А случките как ченгелите си искат също са емблематични. Винаги започват "Много ли актове имаш? Какво работиш?" :mhihi: И ТАКА НАТАТЪК, РАЗПИТВАТ ЗА ДА ВИДЯТ КОЛКО ДА ТЕ ОЩАВЯТ!
Айде, нема нужда от фантастика и утопия.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 23 Ное 2006, 19:34

1во за турските шофери ...
аз па съм ги знам тия НЕдизциплинираните къде са и то в голямо количество.. в Истанбул ... там такова нещо като мигач съм сигурен, че незнаят какво е ... .а па като паркираш ГПС-те почват да ти звънят през 10 мин, че ти се мести колата .... не не я крадат просто някой се паркира ноколо ... 5 км ги минахме за 3 часа ...

за наще пътища ... главния проблем не е въобще в шофьорите или по скоро в на начина им на шофиране ами в разните странични фактори ... като разните каруци трактори и комбайни появяващите се по пътя, който изнервят всички и всеки почва да допуска грешки ...
друг голям проблем е ЕГН-то на авто-парка... и половината от него е в неизправно техническо състояние ....
друг проблем, е че няма контрол върху правоспособноста на възрастните хора .... например пра-дядо ми има книжка все още и може да си кара съвсем законно ... ама вече неможе да реагира по 2 мин като стане нещо ...
са пътищата като качество няма кво да ги коментирам ... дай да видим ако направят магистралата от София до Бургас дали няма да им по малко инциденти ... (дано да го доживея тоя момент)
а друго , което много ме дразни ..... зимата като почнат да ми карат с летни гуми ... що за идьотщина ... понеже пътувам зимата постояно София-Банско ... по няколко пъти в седмицата какво ли не съм видял....
от сорта някъв се пробва да качи предела с летните гуми ама па си купил вериги ... ама за зимните ...(а те малко по теснички) и пъне ли пъне ,.... друг ... спожил вериги на летните гуми при тва на 4те ...

за полицаите няма кво да кажа ... освен, че ми писаха акт след като спуках 2те десни гуми счупих задната джанта и носач в една дупка оставена от някви дето прокарвали някви траби ли кабели ли през пътя .... и кво ми написаха ..... несъобразяване с пътната обстановка ... а валеше и дъжд и дупка няма ..
ама поне ми го анулираха тоя акт толкова бързо колкото и ми го написаха
Последна промяна Sharo на 23 Ное 2006, 21:06, променена общо 2 пъти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Ное 2006, 20:37

За съжаление, имаш право... :(
Особено за критичното състояние на пътища, автомобили и хора на преклонна възраст, които трябва да си живеят спокойно старините, а не да се навират в трафика със жигулки и москвета...

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 23 Ное 2006, 21:12

Lok-Tar!

По света, ако направиш ПТП с летни гуми през зимата не ти зачитат застраховката!
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 23 Ное 2006, 21:16

KickingKing написа:Lok-Tar!

По света, ако направиш ПТП с летни гуми през зимата не ти зачитат застраховката!

А в БГ не ти я зачитат и със зимни гуми през зимата и с летни през лятото! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 24 Ное 2006, 0:03

kam_tod написа:За съжаление, имаш право... :(
Особено за критичното състояние на пътища, автомобили и хора на преклонна възраст, които трябва да си живеят спокойно старините, а не да се навират в трафика със жигулки и москвета...

Той и с 750li да е като неможе да види по-далече от носа си и няма реакции и т.н.....
кво като е с бмв
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Назад към Извън Темата