Спирачна система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Спирачна система

Мнение от windmaster » 10 Юли 2015, 15:12

Здравейте колеги,
Едно питане за мойта 528и-ца. При натискане на спирачния педал(автоматик съм) се чува едно бълбукане. Чува се даже и само като е на контакт. Въпроса е от какво може да е? Трима майстори казват да карам и да не се шашкам след като колата си спира и педала не е корав и няма промяна въобще в усилието за спиране. Но недай си боже спирачките откажат ... Автоматик съм.. Докато премина с тоя тип троник на по- ниска предавака и ще се пребия някъде :(.

Sent from my V8 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: Спирачна система

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 12 Юли 2015, 11:31

Хубаво е да не слушаш майсторите,защото зимата ще имаш изненада.Най-вероятно сервото поглъща вода.Откъм шофъорската страна под филтъра на климатика го разглабяш има кухина където е сервото.Там се събира вода и най-вероятно е запушен отвора за отичане който е много малък.Сега нямаш проблем със спирането,но зимата е възможно да ти стане твърд педала или да замръзне сервото и да скове спирачките.Също си провери и спирачната течност,хубаво е да е смениш и да провериш системата за да не влиза въздух ;)

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 12 Юли 2015, 20:30

Мерси мниго за инфото ще видя какво ще направя по въпроса таз седмица. Под проверка на течноста какво имаш предвит. Гледал съм я и е на макс,но не знам как се тества за качество. Знам че колата е при мен от две години и не съм я барал,но колата е все пак 98-ма... Сигурно никоой не я е поглеждал :(

Потребител
Аватар

Мнение от windmaster » 13 Юли 2015, 22:39

Проблема остава!извадих вода от сервоусилвстеля около 200мл. Клапана за вакуум държи. Бълбукането от сервото остава,но по големият въпрос е... От къде се е появила тази вода там. Явно е там от много време защото беше много кална! Не е ръжда... А кал! Не е спирачна течност,а вода! Коша в който стои не задържа вода и се оттича! Ако някои има идеи моля споделете!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 19 Юли 2015, 14:36

Коша на сервото може да се отича,но щом е имало кал,значи отвора на отичането не функцинира нормало,отделно листа и боклуци от предния прозорец отиват право там.Хубава профилактика на кухината,сервото и спирачната система и смяна на течност за спирачки,ако незнаеш кога е сменяна.

Назад към E39