Проблем с динамото
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с динамото
Здравейте колеги. Имам бмв е90 318и 2007г
В началото на зимата си взех чисто нов акумулатор. Преди месец обаче ми светна лампа на дисплея с акумулаторче на нея и ме изписваше на навигацията проблем с зареждането на акумулатора. Веднага замерих заряда и той беше 0. Записах си час за сервиз но докато отида до там лампата светва и изгасваше. В крайна сметка не съм бутал нищо и карам вече повече от месец и лампата не е светвала и ми казаха, че това може да се дължи на това, че го карам на много къси разстояния (1-2км по 5-6 пъти на ден) или имало някакво реле което определяло колко ток да пуска и можеби се е дало някаква моментна грешка. Според вас да предприемам ли някакви действия по динамото или по компютъра?
В началото на зимата си взех чисто нов акумулатор. Преди месец обаче ми светна лампа на дисплея с акумулаторче на нея и ме изписваше на навигацията проблем с зареждането на акумулатора. Веднага замерих заряда и той беше 0. Записах си час за сервиз но докато отида до там лампата светва и изгасваше. В крайна сметка не съм бутал нищо и карам вече повече от месец и лампата не е светвала и ми казаха, че това може да се дължи на това, че го карам на много къси разстояния (1-2км по 5-6 пъти на ден) или имало някакво реле което определяло колко ток да пуска и можеби се е дало някаква моментна грешка. Според вас да предприемам ли някакви действия по динамото или по компютъра?
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Проблем с динамото
Когато колата е запалена напрежението трябва да е ~14.5V, в случай че напрежението е под 14V, значи алтернатора не зарежда! Отивай на сервиз да направят една диагностика и евентуално да купуваш нов алтернатор, за да не буташ след седмица!
П.П: Имай предвид, че новият акумулатор трябва да се регистрира с програма, ако Ah са същите като на стария и да се препрограмира, ако е с различни Ah.
П.П: Имай предвид, че новият акумулатор трябва да се регистрира с програма, ако Ah са същите като на стария и да се препрограмира, ако е с различни Ah.
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D F31
vanka7a написа:Когато колата е запалена напрежението трябва да е ~14.5V, в случай че напрежението е под 14V, значи алтернатора не зарежда! Отивай на сервиз да направят една диагностика и евентуално да купуваш нов алтернатор, за да не буташ след седмица!
А да питам на моята стария акумулатор беше 80Ah и в магазина нямаше такава и взех 85Ah и монтираха в колата без да се регистрира някъкъв проблем ще възникнели ако карам така
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Ами, няма да се зарежда напълно, няма да е нещо фатално, но е хубаво да се програмира за 85Ah и да се регистрира, че акумулатора е нов. Иначе му съкращаваш живота на акумулатора.
Аз моя сам си го регистрирах ама той е 85h а програмата ми даваше възможност 80 или 90 и дадох 80.
5 мнения
• Страница 1 от 1