Е38 - една мечта....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plovdivman
- Потребител
-
- Кара: e 38, 740 i
Е38 - една мечта....
Дойде време и аз да си потърся Е38... и да си осъществя една близо 10-годишна мечта.
Понеже съм от Пловдив, въпросът ми е: може ли да ми посочите добър сервиз в София, където могат да направят професионален оглед и диагностика на набелязаните от мен екземпляри, без да се налага записване седмици и дни предварително?
Насочил съм се към "ръчки", но ако не ми допадне някоя, може и автомат. Първо, желание ми е 740 бензин, но и на 728 бих се съгласил, стига да има достатъчно глезотии вътре и да си струва автомобила....
Приемам всякакви съвети за огледите...

Понеже съм от Пловдив, въпросът ми е: може ли да ми посочите добър сервиз в София, където могат да направят професионален оглед и диагностика на набелязаните от мен екземпляри, без да се налага записване седмици и дни предварително?
Насочил съм се към "ръчки", но ако не ми допадне някоя, може и автомат. Първо, желание ми е 740 бензин, но и на 728 бих се съгласил, стига да има достатъчно глезотии вътре и да си струва автомобила....
Приемам всякакви съвети за огледите...

собственик на е38, 740 i - една изпълнена мечта 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Е38 - една мечта....
Понеже си от Пловдив можеш да потърсиш колегата Atsalov и той ще ти свърши работа...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- plovdivman
- Потребител
-
netmurder написа:Понеже си от Пловдив можеш да потърсиш колегата Atsalov и той ще ти свърши работа...
На мен ми трябва сервиз в София за оглед на коли в София.
Иначе, за Пловдив ще го потърся.

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
А защо си се насочил към ръчка, ако не е тайна?
- plovdivman
- Потребител
-
Защото повече ме кефи аз да превключвам.
Но по-важното е, че като че ли ръчката е по-лесна за поддръжка. Поне в повечето случаи е така. За е38 вие кажете.
Но по-важното е, че като че ли ръчката е по-лесна за поддръжка. Поне в повечето случаи е така. За е38 вие кажете.

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Покарай автомат и бързо ще си смениш мнението ако искаш и си в Пловдив пиши ше те повозя...

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Според мен не е случайно, че почти всички е38 са автомат. Както не е случайно, че всички са с мултиволан. Малко работата е като да искаш спортен волан. Определено е голям кеф да си с автоматик, особено в задръстванията. Отделно, че превключването не се усеща и е много по-комфортно возенето. Ако комфортът не те интересува, не виждам защо да взимаш е38. Нито е някоя бегачка с теглото си... Колата е лимузина и не ѝ върви ръчката. Вярно е и че скоростната кутия не е най-новата и интелигентната, но като цяло е удоволствие да се кара.
Поддръжката е смяна на масло, което е по-евтино от смяна на съединител. Ако нещо се счупи, тогава или ремонтираш, или нова-втора ръка.
Поддръжката е смяна на масло, което е по-евтино от смяна на съединител. Ако нещо се счупи, тогава или ремонтираш, или нова-втора ръка.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Според мен за Е38 си трябва автоматик, все пак това е лимузина за комфортно каране и пътуване, но ако държиш взимай ръчка-по трудно се намират обаче,освен в TDS
. Иначе наистина страхотна кола,и аз я заглеждам особено 750 IL, ама засега съм слаб от финансова гледна точка де...

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
По интересно е колко e38 ръчки с V8 ще намериш...
Общо взето 10 години само си си мечтал, без да се огледаш и да видиш, че пръстите на ръцете са ти повече от е38 с ръчните...
Общо взето 10 години само си си мечтал, без да се огледаш и да видиш, че пръстите на ръцете са ти повече от е38 с ръчните...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Намират се, но рядко и предимно преди фейслифта.А специфичното търсене на ръчна скоростна кутия значително намалява списъка с обяви... 

- plovdivman
- Потребител
-
larry_boy написа:По интересно е колко e38 ръчки с V8 ще намериш...
ВИЖДАЛ СЪМ, ЗАЩОТО ЕДИН приятел имаше такава и съм я карал. Ръчката определено си вървеше здраво, нищо, че е стреч.
Аз от гледна точка на живота на ръчната и автомата - обикновено ръчката е по-издържлива, но пък е вярно, че ръчки е38 са рядкост и при намиране на части втора употреба е почти невъзможно.
Почти съм се навил и за автомат

Бюджетът е ограничен до 7 бона. При качествена диагностика би трябвало да се хващат потенциални проблеми с автомата...

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
plovdivman написа:larry_boy написа:По интересно е колко e38 ръчки с V8 ще намериш...
ВИЖДАЛ СЪМ, ЗАЩОТО ЕДИН приятел имаше такава и съм я карал. Ръчката определено си вървеше здраво, нищо, че е стреч.
Аз от гледна точка на живота на ръчната и автомата - обикновено ръчката е по-издържлива, но пък е вярно, че ръчки е38 са рядкост и при намиране на части втора употреба е почти невъзможно.
Почти съм се навил и за автоматВЕРНО, ЧЕ на е38 автоматите са здрави добичета.
Бюджетът е ограничен до 7 бона. При качествена диагностика би трябвало да се хващат потенциални проблеми с автомата...
Колега оглеждаш караш и ако ти харесва вземаш защото каква е гаранцията че ако излезе на диагностиката ок след 2 или 3 месеца нещо по кутия или двигател не дай си боже няма да даде фира.
Успех ти желая..
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- plovdivman
- Потребител
-
Прав си.
Ако намеря нещо подходящо, ще се хвърлям с главата напред.
Ако намеря нещо подходящо, ще се хвърлям с главата напред.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
... и с право...
22 мнения