Проблем с М43

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с М43

Мнение от oci » 11 Юли 2015, 16:39

boywalking написа:ГИ е с отделен компютър, адаптацийте са за компютъра на газта, те не влияят на работата на бензина, проблема вече идва от може би от монтажа на газовото, да смуче въздух от някъде може би.
Кабели и бубина не сменяй ако не си убеден, че е от тях или ако нямаш излишни пари :!:

да ама бензиновия се адаптира по газовия и тогава идва проблема като сваля или качва инжекторните времена.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D

Мнение от svetozar94 » 11 Юли 2015, 22:42

Вече 2 дни карам на бензин и няма никакви проблеми... мисля, че проблема го прави ГИ-то в понеделник ще се реши проблема! :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 11 Юли 2015, 23:00

svetozar94 написа:Вече 2 дни карам на бензин и няма никакви проблеми... мисля, че проблема го прави ГИ-то в понеделник ще се реши проблема! :dunno:

100 процента е от ГИ

Потребител
Аватар

Мнение от svetozar94 » 11 Юли 2015, 23:01

какви са възможностите...ново ГИ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 12 Юли 2015, 5:41

Като не работи добре на газ, как е възможно газаджийте след настройка да те пуснат да си ходиш с "готов си, колата е настроена", връщай се и да я закачват, палят и гледат данни в реално време какво прави и къде е проблема...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Потребител
Аватар

Мнение от svetozar94 » 12 Юли 2015, 7:40

това е може би стотния път който ходя при тях за настройка... не могат да я настроят и въобще не съм доволен от Фобос-а

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Юли 2015, 12:28

svetozar94 написа:какви са възможностите...ново ГИ?

Нов газаджия :mhihi:
фобус работи добре на М43

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 13 Юли 2015, 11:56

Газовото му е в гаранция, и той ходи при единствения представител в неговия град.

Аз предлагам вариант, дръж си на правата като клиент:

1. Търсиш друг представител (оторизиран сервиз на фобос) който е изпитан вече от познати и приятели, обаждаш се да си запазиш час, и обясняваш по телефона, че колегите от твоя град са некадърни и си правят ташак с твоята кола. Ще биеш малко километри до другия сервиз, но ще ти решат проблема (надяввам се).

2. Отиваш в твоя сервиз и правиш страхотен скандал пред шефа, и искаш пред него да ти направят настройка на колата, като преди това да я тестват, че работи перфектно на бензин! И ако не се получи - искаш рекламация и смянаа на цялата газова система за тяхна сметка, заради дефект в сегашната, просто им обясни, че няма да си тръгнеш докато не получиш това за което си платил, или не си получиш парите обратно!

Ако трябва ги заплаши там нещо с данъчни, или с някоя инспекция... друг начин не виждам !

Потребител
Аватар

Мнение от svetozar94 » 13 Юли 2015, 13:26

Така проблема е, че именно шефа им ми настройва колата :mhihi: много приятели и познати ми го препоръчаха и затова отидох там...Днес бях при един човек, който наистина разбира за какво става дума, закачи колата на живи данни и каза, че има много голям ъгъл на запалване и трябва да се подмени датчика на разпр. вал с нов и евентуално да се презацепи наново вала...Другата седмица ще се реши(надявам се) проблема и задължително ще пиша по темата :paranoid: :paranoid: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 13 Юли 2015, 17:26

на мен малко ми звучи като глупости на търкалета... НО ! ще чакам развитие по темата, човек се учи и наглежда на глупости докато е жив!

Искренно се надявам проблема ти да се отстрани и да не ти струва скъпо! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d N47D20

Мнение от mcfistell » 14 Юли 2015, 11:15

Здравей колега.
Това с официален сервиз на ФОБОС за Пловдив и да са единствен ...... Според мен го зачеркни този сервиз. Мога да ти препоръчам няколко варианта :
1. 0899105126 колега от форума е ама му забравих името, много съм доволен от настройките които направи на колата ми.
2. Сервиз МЕГАЕЛ на булевард 6- ти септември преди прелеза в дясно са като идваш от пл. Съединение.
3. Таньо - един от най-старите газаджии в Пловдив, намира се на кръстовището между Остромила и Беломорски.
Тези всичките съм мисля че работят с ФОБОС. При който и да идеш едва ли ще ти вземе повече от 20-30лв за настройката, а в твоя сервиз ходи само за филтри.
Успех

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Юли 2015, 14:01

Аз не разбирам много, но важния датчик в този мотор е на коляновия вал. С повреден датчик на разпределителния вал минах около 10 000км и нямах никакви проблеми.
Както е известно този мотор няма промяна на положението на разпределителния вал спрямо коляновия.
Предварението го определя компа с данни от коляновия вал и останалите датчици, и едва ли зависи от това, как е зацепен разпределителния.
Както казваш, 2 дни нямаш проблем на бензин.
Добре е да смениш всички "майстори".
Лошото, е че и в София гледат тоя Фобос, като голям камък, дъщерята се борят с един такъв на е36/м52, за сега без успех.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от svetozar94 » 15 Юли 2015, 0:26

За сега все още няма изразени промени в работата на мотора. На бензин върви прилично, на газ...абе има още какво да се желае но става. Все пак ще сменя въпросния датчик пък да видим какво ще излезе. След последната настройка на газаджията изтрих адаптациите на мотора, покарах я 1-2 дни на бензин и колата заработи... силно се надявам да остане така и занапред :driving: когато сменя датчика ще пиша дали има подобрение или не :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от svetozar94 » 16 Юли 2015, 14:10

Lenco написа:Аз не разбирам много, но важния датчик в този мотор е на коляновия вал. С повреден датчик на разпределителния вал минах около 10 000км и нямах никакви проблеми.
Както е известно този мотор няма промяна на положението на разпределителния вал спрямо коляновия.
Предварението го определя компа с данни от коляновия вал и останалите датчици, и едва ли зависи от това, как е зацепен разпределителния.
Както казваш, 2 дни нямаш проблем на бензин.
Добре е да смениш всички "майстори".
Лошото, е че и в София гледат тоя Фобос, като голям камък, дъщерята се борят с един такъв на е36/м52, за сега без успех.

Благодаря колега, вече ще знам за напред ако имам проблеми с фобоса къде да отида :yes: ако искаш ще ти дам координатите на моя газаджия туко виж го оправи това м52 :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 16 Юли 2015, 15:46

На мен много месеци ми светеше чека и излизаше повреда датчик колянов вал - разпрл. вал....
- сменях 4 пъти датчика...италиански - австрийски немски....колата гаснеше дълго време и откачих!
...смених газовия компютър и все така гаснеше адски често....накрая смених компютъра на колата и всичко се оправи :lalala: :lalala: :lalala: :lalala:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към E46