Оригинални ксенонови фарове на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Re: Оригинални ксенонови фарове на е46

Мнение от (h)aman » 10 Юли 2015, 10:50

NeRoX написа:
(h)aman написа:Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.

Да, мисля, че това е верния отговор. Като се замисля май наистина само 330ките са с такава светла основа. За какво трябва да се оглеждам при закупуването на такива фарове 2ра ръка? Често срещан дефект? Нещо, което се чупи най-често? Оригиналния ксенон с фаровете ли си върви или е отделно? Трудно ли се връзват, за да работят както трябва?

Най-често щипките за закрепване са счупени. Ксенона може да върви с фара, а може и без, зависи какво се разбереш с продавача. Повечето ги продават комплект с оригиналните баласти и с крушки, само трябва инсталацията да се направи. Откъм кабели едва ли ще е нещо сложно, но трябва някой да ти кодира лайт модула за ксенонови фарове. Също така е хубаво да се сложи и лайт модул с автоматично регулиране от кола с ксенон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 10 Юли 2015, 11:51

(h)aman написа:
NeRoX написа:
(h)aman написа:Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.

Да, мисля, че това е верния отговор. Като се замисля май наистина само 330ките са с такава светла основа. За какво трябва да се оглеждам при закупуването на такива фарове 2ра ръка? Често срещан дефект? Нещо, което се чупи най-често? Оригиналния ксенон с фаровете ли си върви или е отделно? Трудно ли се връзват, за да работят както трябва?

Най-често щипките за закрепване са счупени. Ксенона може да върви с фара, а може и без, зависи какво се разбереш с продавача. Повечето ги продават комплект с оригиналните баласти и с крушки, само трябва инсталацията да се направи. Откъм кабели едва ли ще е нещо сложно, но трябва някой да ти кодира лайт модула за ксенонови фарове. Също така е хубаво да се сложи и лайт модул с автоматично регулиране от кола с ксенон.

Т.е. е по-добре да се вземе направо лайт модул от кола с ксенон вместо да се прекодира моя? Или това са две отделни неща? Да попитам и дали ще има разлика във фаровете, ако са от кола с обратна дирекция /десен волан/? Благодаря много за информацията досега! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 10 Юли 2015, 15:18

Освен,че няма да имаш нивомери на фаровете, искаш и да минеш тънко като ги вземеш от англичанка , та да светят право в очите на хората! :banghead: :ranting: :shock:
p.s.Ако наистина ще правиш тази селения, по-добре си сложи нормален лайтмодул- от него ръчно ще можеш да ги нивелираш и прочети как се разменят и завъртат блендите на английски ксенон, за да свети правилно!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 10 Юли 2015, 15:36

[/quote]
Т.е. е по-добре да се вземе направо лайт модул от кола с ксенон вместо да се прекодира моя? Или това са две отделни неща? Да попитам и дали ще има разлика във фаровете, ако са от кола с обратна дирекция /десен волан/? Благодаря много за информацията досега! :yes:[/quote]
И кво...уж ОЕМ, а накрая....ще бъркаш в очите на хората....да ама ти ще си големата работа е ксенон и уж ОЕМ, ама не съвсем.........
Или го правиш като хората (твоите мераци, амбиции и излишни кинти не пречат на останалите участници в движението) или си караш така. Явно не можете да разберете, че всяко аматьорско преправяне показва побългаряване и стои грозно, а не стилно....и затова и ни върви приказката какви сме.......
Ония (ОЕМа) дето са били на острова требе и бленди да човъркаш, лайт модула и той........

Направи го качествено - или не се захващай изобщо :ranting:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NeRoX » 10 Юли 2015, 20:09

Спокойно бе, колеги! Много се възпалихте. Все едно убих някой на пътя вече. Не съм много запознат с фаровете и техните особености. Затова питам подробно и събирам информация. Не знаех, че има разлика във фаровете от обратна дирекция. Явно оттам и разликата в цената. Много съм против ксенона в рефлектори и заслепяването на отсрещния автомобил. Затова и искам всичко да е както трябва и търся OEM фарове с лупи. Визията също много ме кефи разбира се, но тя не е всичко. Ако няма да е през лупа - няма да е ксенон! Да питам и в такъв случай какво е положението с обръщането на тези бленди? Сложен процес ли е? Много пари ли ще ми вземат за работа? Заслужава ли си изобщо?

Потребител
Аватар

Мнение от manoville » 23 Юли 2015, 4:33

Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля :kuku:
http://www.ebay.co.uk/itm/2002-2005-BMW ... 43df1db1a5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NeRoX » 23 Юли 2015, 23:51

manoville написа:Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля :kuku:

Принципно, да. Те си имат всичко, което си изброил. Друг е въпроса как ще изглеждат. Аз лично не бих си сложил подобни фарове на колата. Фен съм на OEM визията. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 24 Юли 2015, 12:43

manoville написа:Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.

Не ти препоръчвам да си слагаш не оригинални фарове. Един познат сложи на 39-ка евтини реплики с лупи и ангелски очи и след това разправя късите светят на 5 метра, дългите на 8 и ги махна след 2 седмици.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 27 Юли 2015, 14:06

При положение, че в БГ се продават достъпни ретрофит комплекти и диодни ангелски очи, е престъпление да платиш такава сума за китайски реплики на фарове, които може и да не застанат добре на колата (спрямо броня, калници и тн).
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i

Мнение от NaCaRcOrIi » 29 Юли 2015, 17:00

Колеги,при мен проблема е следния. Фаровете ми са с лупи на късите,купих си комплект ксенон H7 и модули за да не дава грешка на борда,но не можах да ги стартирам. Останових,че съм купил 35W-тов ксенон,а крушките са 55w(обикновенните) . Дали проблема е в това,и ако да, дали има вариант да се стартира или да купувам нов 55w-тов ксенон комплект???

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 30 Юли 2015, 9:17

Ами купи си само ксенонови крушки 35 вата?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i

Мнение от NaCaRcOrIi » 30 Юли 2015, 10:09

Предполагам имаш в предвит 55w колега?

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 30 Юли 2015, 10:23

Написал си че крушките са 55 вата а ксенона (което аз разбирам като баластите) са 35 вата. Окей, да го кажа така - баластите (или т.нар. запалки) трябва да са същите ватове като ксеноновите крушки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Юли 2015, 13:43

Ксенона не е ли само на 35Вт?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 31 Юли 2015, 14:34

Има 35 вата ксенон, има и 55 вата. Реално 35 вата крушка ще работи с 55 вата баласт, но ще и се скъси много живота. От друга страна би трябвало да свети по-силно.

ПредишнаСледваща

Назад към E46