Оригинални ксенонови фарове на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Оригинални ксенонови фарове на е46
NeRoX написа:(h)aman написа:Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.
Да, мисля, че това е верния отговор. Като се замисля май наистина само 330ките са с такава светла основа. За какво трябва да се оглеждам при закупуването на такива фарове 2ра ръка? Често срещан дефект? Нещо, което се чупи най-често? Оригиналния ксенон с фаровете ли си върви или е отделно? Трудно ли се връзват, за да работят както трябва?
Най-често щипките за закрепване са счупени. Ксенона може да върви с фара, а може и без, зависи какво се разбереш с продавача. Повечето ги продават комплект с оригиналните баласти и с крушки, само трябва инсталацията да се направи. Откъм кабели едва ли ще е нещо сложно, но трябва някой да ти кодира лайт модула за ксенонови фарове. Също така е хубаво да се сложи и лайт модул с автоматично регулиране от кола с ксенон.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
(h)aman написа:NeRoX написа:(h)aman написа:Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.
Да, мисля, че това е верния отговор. Като се замисля май наистина само 330ките са с такава светла основа. За какво трябва да се оглеждам при закупуването на такива фарове 2ра ръка? Често срещан дефект? Нещо, което се чупи най-често? Оригиналния ксенон с фаровете ли си върви или е отделно? Трудно ли се връзват, за да работят както трябва?
Най-често щипките за закрепване са счупени. Ксенона може да върви с фара, а може и без, зависи какво се разбереш с продавача. Повечето ги продават комплект с оригиналните баласти и с крушки, само трябва инсталацията да се направи. Откъм кабели едва ли ще е нещо сложно, но трябва някой да ти кодира лайт модула за ксенонови фарове. Също така е хубаво да се сложи и лайт модул с автоматично регулиране от кола с ксенон.
Т.е. е по-добре да се вземе направо лайт модул от кола с ксенон вместо да се прекодира моя? Или това са две отделни неща? Да попитам и дали ще има разлика във фаровете, ако са от кола с обратна дирекция /десен волан/? Благодаря много за информацията досега!

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Освен,че няма да имаш нивомери на фаровете, искаш и да минеш тънко като ги вземеш от англичанка , та да светят право в очите на хората!

p.s.Ако наистина ще правиш тази селения, по-добре си сложи нормален лайтмодул- от него ръчно ще можеш да ги нивелираш и прочети как се разменят и завъртат блендите на английски ксенон, за да свети правилно!

p.s.Ако наистина ще правиш тази селения, по-добре си сложи нормален лайтмодул- от него ръчно ще можеш да ги нивелираш и прочети как се разменят и завъртат блендите на английски ксенон, за да свети правилно!
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
[/quote]
Т.е. е по-добре да се вземе направо лайт модул от кола с ксенон вместо да се прекодира моя? Или това са две отделни неща? Да попитам и дали ще има разлика във фаровете, ако са от кола с обратна дирекция /десен волан/? Благодаря много за информацията досега!
[/quote]
И кво...уж ОЕМ, а накрая....ще бъркаш в очите на хората....да ама ти ще си големата работа е ксенон и уж ОЕМ, ама не съвсем.........
Или го правиш като хората (твоите мераци, амбиции и излишни кинти не пречат на останалите участници в движението) или си караш така. Явно не можете да разберете, че всяко аматьорско преправяне показва побългаряване и стои грозно, а не стилно....и затова и ни върви приказката какви сме.......
Ония (ОЕМа) дето са били на острова требе и бленди да човъркаш, лайт модула и той........
Направи го качествено - или не се захващай изобщо

И кво...уж ОЕМ, а накрая....ще бъркаш в очите на хората....да ама ти ще си големата работа е ксенон и уж ОЕМ, ама не съвсем.........
Или го правиш като хората (твоите мераци, амбиции и излишни кинти не пречат на останалите участници в движението) или си караш така. Явно не можете да разберете, че всяко аматьорско преправяне показва побългаряване и стои грозно, а не стилно....и затова и ни върви приказката какви сме.......
Ония (ОЕМа) дето са били на острова требе и бленди да човъркаш, лайт модула и той........
Направи го качествено - или не се захващай изобщо

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
Спокойно бе, колеги! Много се възпалихте. Все едно убих някой на пътя вече. Не съм много запознат с фаровете и техните особености. Затова питам подробно и събирам информация. Не знаех, че има разлика във фаровете от обратна дирекция. Явно оттам и разликата в цената. Много съм против ксенона в рефлектори и заслепяването на отсрещния автомобил. Затова и искам всичко да е както трябва и търся OEM фарове с лупи. Визията също много ме кефи разбира се, но тя не е всичко. Ако няма да е през лупа - няма да е ксенон! Да питам и в такъв случай какво е положението с обръщането на тези бленди? Сложен процес ли е? Много пари ли ще ми вземат за работа? Заслужава ли си изобщо?
Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля
http://www.ebay.co.uk/itm/2002-2005-BMW ... 43df1db1a5
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
manoville написа:Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля![]()
Принципно, да. Те си имат всичко, което си изброил. Друг е въпроса как ще изглеждат. Аз лично не бих си сложил подобни фарове на колата. Фен съм на OEM визията.

- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
manoville написа:Аз, също не съм запознат по темата с фаровете и затова искам и аз съвет.
Искам HID, angel eyes и прожектор на фаровете.Дали си решавам проблема ако закупя тези фарове? Или само аз така си мисля![]()
Не ти препоръчвам да си слагаш не оригинални фарове. Един познат сложи на 39-ка евтини реплики с лупи и ангелски очи и след това разправя късите светят на 5 метра, дългите на 8 и ги махна след 2 седмици.

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
При положение, че в БГ се продават достъпни ретрофит комплекти и диодни ангелски очи, е престъпление да платиш такава сума за китайски реплики на фарове, които може и да не застанат добре на колата (спрямо броня, калници и тн).

- NaCaRcOrIi
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i
Колеги,при мен проблема е следния. Фаровете ми са с лупи на късите,купих си комплект ксенон H7 и модули за да не дава грешка на борда,но не можах да ги стартирам. Останових,че съм купил 35W-тов ксенон,а крушките са 55w(обикновенните) . Дали проблема е в това,и ако да, дали има вариант да се стартира или да купувам нов 55w-тов ксенон комплект???
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- NaCaRcOrIi
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i
Предполагам имаш в предвит 55w колега?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Написал си че крушките са 55 вата а ксенона (което аз разбирам като баластите) са 35 вата. Окей, да го кажа така - баластите (или т.нар. запалки) трябва да са същите ватове като ксеноновите крушки.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ксенона не е ли само на 35Вт?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Има 35 вата ксенон, има и 55 вата. Реално 35 вата крушка ще работи с 55 вата баласт, но ще и се скъси много живота. От друга страна би трябвало да свети по-силно.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3