Шум от гумите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Шум от гумите

Мнение от bavaromobila » 09 Юли 2015, 17:32

Здравейте колеги. Не знам дали имам някакъв проблем с колата или просто си е такава по принцип, но отзад е доста шумна като цяло. Шума идва от гумите - чуват се адски много в купето като карам по не гладък асфалт. По гладък нямам проблем, но когато стъпи на леки неравности, напукан асфалт и т.н. се чува доста вътре. Преди това имах Е36 и го нямах този проблем. И със зимните и със летните гуми проблема си го има. Уж всичко отзад смених, каквото трябваше, но това остана.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Re: Шум от гумите

Мнение от pivanov » 09 Юли 2015, 19:36

Погледни имаш ли изолациите, които са под корите в багажника, под задната седалка също има нещо като изолация /при мен на нищо не прилича, явно годинките й са много/. Иначе и аз чувам шум от гумите, но според мен е нормален, возил съм се и в Тойота, която беше 2010г. и пак този шум го имаше. При мен след 120км/ч се чува шума от съпротивлението на въздуха, поне така си го обяснявам.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2015, 21:09

проблема да не е в гумите защото има някои по-шумни?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 10 Юли 2015, 16:38

Не съм гледал за изолация, но ще проверя.
Иначе да, принципно проблема би трябвало да е от гумите, но зимните гуми ги карах и на Е36цата и там нямаше такъв шум. Съмнявам се някой тампон да не е за смяна и заради това да не може да обере хубаво шума от неравности и т.н.
Изображение

Назад към E46