Мнение за e46 v e36 328i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Мнение за e46 v e36 328i
Според мен вземи направи тест драйв на е36ца, след това е46ца и е39тка с 2.8 мотор и ръчни скорости и прецени коя от трите да вземеш. Няма да се изненадам, ако избереш е39тка... не питай откъде знам 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Е39 е добър автомобил, но едва ли човек гледаш 36/46-купета ще се спре на него. Аз мислих, че с напредване на възрастта ще се променят нещата, но ... повече от 20 години съм верен на "стани да седна"
Истината за тройките е следната; е21 изглежда добре с 15-ки, е30 с 16-ки, е36 с 17-ки, е46 с 18-ки, е92 с 19-ки ...... Така стоят нещата с окачване, спирачки и двигател.
Е36 и е46 са със сходна механика (двигател, окачване), и различен дизайн и електроника.
Преди време и аз мислих, че е46 не може да се пързаля, сега, като водач на 318-ка съм съвсем на друго мнение, даже без шпер
Истината за тройките е следната; е21 изглежда добре с 15-ки, е30 с 16-ки, е36 с 17-ки, е46 с 18-ки, е92 с 19-ки ...... Така стоят нещата с окачване, спирачки и двигател.
Е36 и е46 са със сходна механика (двигател, окачване), и различен дизайн и електроника.
Преди време и аз мислих, че е46 не може да се пързаля, сега, като водач на 318-ка съм съвсем на друго мнение, даже без шпер

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
DAN40_91 написа:Здравейте, колеги!
Реших, че въпросът ми е достатъчно специфичен, за да заслужава нова тема. Извинявам се предварително, ако темата ми не е в подходящия раздел.
Решил съм да си взема по-сериозна каручка.Моторът, който търся е M52B28. Въпросът е дали да бъде е46 или е36. Бюджетът ми е 7к макс и търся купе или седан.
За съжаление, на мястото, където ще започвам работа, стартовите заплати не са кой знае какво (около 1к). Това, което ме притеснява, е че ако взема е46, до известна степен ще й робувам. Не ме блазнят кой знае какви екстри - единствено рекаро, хубава музика и евентуално шибидах. Не държа да съм "гъзар" с лъскава кола и не искам да правя компромис с по-малък мотор, бил пък той и на нещо по-ново. Търся нещо читаво, което ще ме радва, без да набивам купища пари (доколкото е възможно, разбира се, това са си 15+годишни коли).
Мислите ли, че за тези пари може да се намери читаво 328i e46 или е по-добре да се заложи на някой добре поддържан (и не толкова скъп) ветеран е36 (карал съм 320ка е36 две години и половина и съм очарован, но пък ми се иска донякъде новата кола да е "ъпгрейд", все пак е36ците са морално остарели). Не съм особено запознат как стои въпроса с поддръжката на е46 и дали има някаква осезаема разлика. Та, ще бъда благодарен, ако някой, който има опит и с двата модела, го сподели.
![]()
Бих искал да чуя и вашето мнение, преди да взема окончателното решение.
Благодаря предварително!
Koлега ако не бързаш скоро ще изкарам за около 6 или 6500 в зависимост с 18-ки или 16 ки , регистрирано напълно обслужено 328 ръчка на 156 хил км. до 2 седмици. купе 2000г е46 , няма рекаро , но с кожя hifi muzika shibidax podgrev klimatronik , el. sedalki i s chisto nova gazova.
За милиони-няма закони.
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Здравейте, колеги!
Мисля да възобновявам моето търсене на читав баварец (както знаем, изключително трудна задача
). Вариантът е36 отпадна, наистина са старички вече, пък и не ми се кара пак същото като преди... Да не говорим, че тези екземпляри, които изглеждат читави по снимки, държат някакви страхотни цени, и не мисля, че си заслужават...
Започнах, обаче, все повече да се замислям за е39 528/530i ръчка. Голяма и комфортна кола си е, определено.
Притеснява ме само, че управлението няма да е толкова добро като на е46...Моля някой, който има опит и с 2те коли, да сподели впечатления
Аз имам опит с е39 525dA, но там усещането е доста по-различно.
Откъм поддръжка, си мисля, че разликата е най-вече в окачването. На 5цата окачването е с алуминиеви елементи и отпред, и отзад, доколкото знам?
Честно казано, с М пакет е39 изглежда доста добре, тези 2те веднага ми грабнаха окото:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 8117348953
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3712352590
Мерси предварително!

Започнах, обаче, все повече да се замислям за е39 528/530i ръчка. Голяма и комфортна кола си е, определено.
Притеснява ме само, че управлението няма да е толкова добро като на е46...Моля някой, който има опит и с 2те коли, да сподели впечатления

Откъм поддръжка, си мисля, че разликата е най-вече в окачването. На 5цата окачването е с алуминиеви елементи и отпред, и отзад, доколкото знам?
Честно казано, с М пакет е39 изглежда доста добре, тези 2те веднага ми грабнаха окото:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 8117348953
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3712352590
Мерси предварително!

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
Ами, както предрече колегата hotride, в крайна сметка се сдобих с е39ка с въпросния мотор
. Уж минах само да я погледна, но като я подкарах по завои, просто се влюбих в нея и разбрах, че това е моята кола. Машинката е докарана от Мюнхен, адски запазена е за годините си, има заводски М пакет - М окачване, брони, волан и т.н., двоен стъклопакет, масаж на седалките и сума ти глезотии. Страхотно поведение на пътя със спортното окачване, но пък същевременно е доста комфортна за дълъг път - изобщо не изморява. Като цяло съм супер доволен.
Благодаря на всички колеги за мненията!
За съжаление, нямам снимки в момента да я покажа, понеже ми е счупен телефона
По-нататък ще кача 

Благодаря на всички колеги за мненията!

За съжаление, нямам снимки в момента да я покажа, понеже ми е счупен телефона

- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Честито колега! Само да питам - от Пловдив ли я взе колата? 

- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
mu6a4 написа:Честито колега! Само да питам - от Пловдив ли я взе колата?
Благодаря, колега!

Между другото, не искам да правя реклама, ама пича внася наистина страхотни коли. Беше докарал и една готина МХ-5-ца, която я караха в Мазда, и дори там не можаха да й открият нито една забележка, смятай... Рядко се намират такива коли нов внос, аз бях решил твърдо да си взема регистрирана и карана в БГ, но наистина, 39ката ми се оказа наистина читава (да чукна на дърво

Браво цената и беше висока но колата е истинска и си заслужава
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2