Проблем с чистачките и вентилатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- woiwodata
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M..
- Детайли за колата: 320D , 2003g
Проблем с чистачките и вентилатора
Колеги моля за съвет . Колата е 320Д ,150к от 2003г.
Чистачките ми работят днеска и след малко спират . На другия ден пак работят . След месец работа пак спират и то отново за ден два . След което може да работят нови 2 месеца .
Вентилатора на купето също работи - спирам да пия кафе качвам се и вентилатора вече не работи . Докато пия кафе колата е до мен и ключа е в мен но колата е на габарит .
На другия ден вентилатора си работи нормално . Вече 2 пъти се случва тази аномалия .
Извинявам се ако има подобна тема и не съм я открил .
Благодаря на всеки който реши да помогне .
Чистачките ми работят днеска и след малко спират . На другия ден пак работят . След месец работа пак спират и то отново за ден два . След което може да работят нови 2 месеца .
Вентилатора на купето също работи - спирам да пия кафе качвам се и вентилатора вече не работи . Докато пия кафе колата е до мен и ключа е в мен но колата е на габарит .
На другия ден вентилатора си работи нормално . Вече 2 пъти се случва тази аномалия .
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с чистачките и вентилатора
woiwodata написа:Колеги моля за съвет . Колата е 320Д ,150к от 2003г.
За вентилатора на купето проблема е ясен от таралежа ти е.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
За чистачките е релето в моторният отсек.
Търсачката работи и за двата проблема. 

- woiwodata
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M..
- Детайли за колата: 320D , 2003g
Тоест двата проблема нямат нищо общо така ли ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
woiwodata написа:Тоест двата проблема нямат нищо общо така ли ?
Да , единия проблем е породен от таралежа - ремонтирай го или го смени , другия проблем е най -вероятно в релето за чистачките и то може да се ремонтира без проблем или да се подмени съответно .... и проблемите ти свършват .....
В този линк се обяснява за релето : http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=819089
Съвета ми е обаче да не следвате примера на автора със шкуренето на контактите , защото е временно решение на проблема (с времето пак се натрупва нагар и окис в/у тях и проблема се връща , най -добре е да се подменят релетата вътре или самите контакти , които всъщност могата да се демонтират и да се намерят в магазините за електроника)
В повечето случаи проблема е предимно в контактите , рядко има проблем на гърба на релето , където има няколко резистора и т.н , може просто спойките да са се напукали и да се изисква презапояване .....
5 мнения
• Страница 1 от 1