Масло по въздушния филтър 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Масло по въздушния филтър 530д
Колеги днес смених въздушния филтър (който е на 15000
) и забелязах , че в долния край (към купето) в долната част има петна от масло по филтъра както и по дъното на самата филтърна кутия
маслото не е много по скоро е като изпарения но се чудя как се е озовало там и защо. Филтъра на картерните газове е сменен преди 15000 км. с оригинален уж
ЕГРа съм го изолирал (иначе си работи)

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Масло по въздушния филтър 530д
dak написа:Филтъра на картерните газове е сменен преди 15000 км. с оригинален ужЕГРа съм го изолирал (иначе си работи)
Комплект ли го смени или само филтъра? Ако е комплект, обърни внимание и на нивото на маслото, да не е над макс... После свали филтъра, както е комплект и огледай - ако караш предимно на къси разстояния, може филтриращият елемент да се позадръсти и за сравнително малко километри, което би довело до пропускане на малки количества масло към въздушния филтър...

- dak
- младши ентусиаст
-
Това проблем ли е за турбото ? Комплект е сменен филтъра на к.г. , колата се кара на много къси разстояния , но и от време на време на дълго. До като разбрах , че не харчи масло карах 11000 км. с масло на максимума , преди 4000 км. като го смених го налях малко под максимума.
Това са изпарения от от филтъра на картерните газове(под въздушния филтър излизат от маркучето), по принцип като загасиш мотора и парите се качват до въздушния филтър понеже не ги дърпа турбината
Махни корите, махни въздушния филтър, запали и угаси, но на топъл мотор и ще ги видиш как излизат от дебитомера 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
dak написа:Това проблем ли е за турбото ? Комплект е сменен филтъра на к.г. , колата се кара на много къси разстояния , но и от време на време на дълго. До като разбрах , че не харчи масло карах 11000 км. с масло на максимума , преди 4000 км. като го смених го налях малко под максимума.
В такъв случай провери филтриращия елемент - каране на къси разстояния го задръства по-бързо, а като се задръсти, не успява да филтрира оптимално и се получават леки пропуски, както при теб...

- dak
- младши ентусиаст
-
Има голяма вероятност маслото в кутията да е от преди смяната на филтъра к.г. едва ли момчето което ги сменя предния път си е направил труда да избърше кутията преди да постави въздушния филтър. Сега като се замислих повечето изминати километри са извънградско. На колко км. се сменява тоя филтър к.г. , пак ли трябва целия да се сменява , че по спомен беше около 100 кинта.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Дават го на 30000 км. - аз така го сменям и нямам никакви омаслявания в кутията на въздушния филтър. Може да смениш само филтърчето, струва към 50 лева... 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Много малко 30 хил км колега. Аз съм чел в нета минималния пробег е 20-30 хил мили та до 60 хил мили. Сменял съм на моята 5-6 филтъра вече. В сравнение с първия който смених на 160 хил км, който беше направо надебелял
, следващите които съм сменял на 50-60 хил км си бяха като нови, никакви изменения в дебелината. От което съдя че филтъра може да изкара съвсем спокойно до 100 хил. Но все пак едно 50 хил км ако се кара, филтъра си е нов. 30 хиляди е съвсем излишно. Но всеки си решава сам.

8 мнения
• Страница 1 от 1