Компетентен съвет за избор на Е38?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Компетентен съвет за избор на Е38?

Мнение от c04 » 01 Юли 2015, 20:55

То е ясно, че добре да се намери някоя 740-ка, особено фейсова с екстри, но цената няма да е такава... Все пак предполагам нещата до там опират :|. Иначе за тази кола, то само газта е над 2500 лв. като нова.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Юли 2015, 22:53

За V8-ците газовите отдавна не почват от 2500лв... а и се съмнявам, че точно на тази е сложена някоя скъпа система...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Юли 2015, 23:05

Ами според копчето за газта ме се струва, че пише BRC, а в сайтовете където гледам са над 2500.Друг е въпроса, ако наистина пише BRC, дали не е само копчето такова, защото и на мен ни ми се вярваше, но все пак не е невъзможно... :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 01 Юли 2015, 23:08

И като парите са по-малко, трябва ли да ги даде за 730-ка и после да съжалява? Да не говорим, че и трудно се продават после според мен. По-добре да търси около тия пари 735 поне, по-добре 740. Или в другия случай 728, поне да са 6 цилиндъра. Като се насочвах към е38, мислих да взимам 728 и аз, понеже не настъпвам по принцип и не ме вълнува вървежа, но сега предполагам, че щях да съжалявам. Вероятно хората си мислят, че разликата в разхода между 730 и 740 е огромна и това може да ги подтикне към погрешен избор. Все пак всеки сам си решава. Аз чаках доста месеци, докато взема моята, така че сегашните обяви не са фактор и при търпение винаги може да изскочи нещо добро.
Газовата може да е всякаква. И моята беше уж Ловато по думи на продавача. Да не говорим, че поне 90% от обявите в нета са писани кой както си иска и както му идва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 02 Юли 2015, 7:21

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 02 Юли 2015, 15:11

bat_gosho написа:http://www.cars.bg/c1242750

Мнения?

Да внимваш че бая на оферта звучи с тия джанти и газта и цялостно пребоядисана трябва да е взел за 1к евро и пак нещо ме съмнява :yes: :mhihi:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Юли 2015, 18:49

snaiperist0 написа:
Да внимваш че бая на оферта звучи с тия джанти и газта и цялостно пребоядисана трябва да е взел за 1к евро и пак нещо ме съмнява :yes: :mhihi:

ти май ме беше обвинил че винаги има какво да кажа, но.. защо трябва да си смята всичко дето е дал и за колко е я е купил и после да определя за колко да я продаде. все пак явно продажбата не е с цел търговия. бащата като е давал 30к за 39-ка сега колко да й търси..

все пак не е кой знае какво преди фейслифт, климатик "с врътките", салона има забележки за претапициране.
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Юли 2015, 13:00

Bavarcho написа:
snaiperist0 написа:

ти май ме беше обвинил че винаги има какво да кажа, но.. защо трябва да си смята всичко дето е дал и за колко е я е купил и после да определя за колко да я продаде. все пак явно продажбата не е с цел търговия. бащата като е давал 30к за 39-ка сега колко да й търси..

все пак не е кой знае какво преди фейслифт, климатик "с врътките", салона има забележки за претапициране.

в нищо не съм те обвинявал , като е дал 30к не вярвам сега да е пусне 5к ама това си е негово право и не смятам правенето просто не виждам логика евтина кола да има тези " екстри " освен ако не е за продан. Вярвам че повечето тука са сменяли броня , джанти и т.н и са наясно че една броня дори оригинална след като се вземе за 100-200лв има и боя 100-150лв камоли за цялостно :dunno:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2015, 21:30

Това е цена за продаване, ако я сложи на 9000 ще почака 1 година за да я продаде за 5000. Това е реалността, останалото е локуми и добри пожелания.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 06 Юли 2015, 13:53

Последна промяна bat_gosho на 19 Юли 2015, 21:08, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M

Мнение от carbonated » 08 Юли 2015, 16:27

Някой гледал ли ги е тези:
740i
730d

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Юли 2015, 18:33

carbonated написа:Някой гледал ли ги е тези:
740i
730d

за бензиновата...

Bavarcho написа:
dokie написа:Колеги, гледах тази обява, чудих се като е толкова хубава защо се върти вече толкова време и отидох да я видя: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9h1zvr
Колкото мога по-накратко ако мога да спестя на някого разкарването (описвам само забележки, хубавите неща се виждат и на снимките):
Външно - за 15-годишна (защото е 2000, а не 2001) от Австрия:
1. задна дясна вежда за кит и боя, преден ляв калник за изправяне, кит и боя (малки са дефектите и са мацани с четчица явно), леко подбита задна лява врата
2. предна броня - спукана на средата, спукана дясна лайсна, хлътнали ъглови датчици парктроник, занитена е бронята при ляв подкалник, а решетката между халогените е хващана със свински опашки...
3. страничните огледала НЕ се прибират, а лявото има прилична дупка в пластмасата откъм купето...
4. разстояние десен фар/бъбреци сигурно около 1см (леко гледа надясно повече от нормалното)...
5. гумите НЕ стават за каране (толкова изтрити съм виждал само задни на е30 :mhihi: ), говоря и за 4-те
...и други по-дребни...
Вътре:
1. задна седалка с драскотини и прилични отпечатъци от нещо оставено върху нея за дълго време...
2. липсва едната духалка отзад (на централна конзола) и пластмасата за отключване на задна лява врата...
3. щората слиза добре, но не се качва всеки път...
4. затъмнението на стъклата все едно аз съм го правил на улицата...
5. не зная масажа на седалката колко трябва да масажира, но ако е това което (едва) усетих... то за нашите пътища тази екстра е безсмислена :mhihi:
Друго: колата бе сложена под наклон напред (не питах защо), маслото на пръчката бе малко над минимум при това положение...
1. след паленето нямаше странни шумове, 1-2 мин. и укроти оборотите и тогава чух едно припукване одясно при цилиндрите от към купето... приличаше ми много на бобина, хвърляща искри към корпус... свещи не съм гледал...
2. скоростите включваха P R N D / S на място с нормално придръпване, но не стигнах до тест на пътя...
3. има само 1 ключ (ама поне е от новите)
И за да не каже някой, че само плюя: климата духаше хладно и багажника работи перфектно (хидравличен), мисля че имаше и DSP...
ПС: като изключим припукването на ?бобина? като цяло двигателя работеше много тихо и равномерно... не чух нито тракане на ваноси, нито вериги и техните водачи, нито повдигачи - не зная дали са слагани добавки...
Определено е интересна, но за мен - не и за тези пари...

Колата я гледах когато се продаваше в автокъща в Инсбург, Австрия. Горе долу в това състояние беше и там - дребни външни забележки. (не си ги спомням наизуст защото беше доста отдавна, но освен описаните мисля имаше и по задната броня и частта между нея и задния капак)
Мотора според мен работи добре. Екстри не съм пробвал какво работи и какво не. Километрите горе долу са добри, не са много. Нямаше валиден ТЮФ от доста време, сигурно поне от половин година беше.
Само салона не ми хареса, че синее, направо ми е отвратителен, иначе бях почти готов да я взема. Но цената беше много по-различна, аз ако тръгнех да я продавам тук над 6 700 - 6 900 абсурд да бях тръгнал да й търся.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 09 Юли 2015, 0:37

740i
730d

От двете 730-ката дизел по ми се нрави, защото е ръчка, които са доста редки и има доволно екстри.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Юли 2015, 10:54

Alexch написа:
740i
730d

От двете 730-ката дизел по ми се нрави, защото е ръчка, които са доста редки и има доволно екстри.

И сигурно е със 6 скорости, почнал да се разбива демпферен маховик, който ще е по-различен и сигурно струва колкото колата....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 09 Юли 2015, 12:40

На мен ми е непонятно предпочитанието на ръчка пред автоматик, особено за лимузина, но..

ПредишнаСледваща

Назад към Е38