525d - придърпване на ниски обороти и плавно каране
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
525d - придърпване на ниски обороти и плавно каране
Здравейте колеги,
прочетох доста теми от търсачката, но все пак остава съмнение дали съм стигнал до правилната причина.
Тъй като съм извън София и ми предстои прибиране, а няма да мога преди това да стигна до Милен, исках да ви питам какво според вас е причината.
Проблемът е следния, появи се за пръв път вчера по време на пътуване извън София, досега не съм го имал:
1. Карам с около 70-80 на D
2. Подавам съвсем малко газ, колкото да я поддържам или да ускорявам съвсем плавно
3. Колата започва да придърпва, все едно че имам раздатка, която има проблем (а нямам очевидно). Имам усещането, че го прави само на 5-та скорост, тествах и с типтроника и е пак същия ефект. Ако съм на около 1500 оборота и тръгна да ускорявам плавно, го прави, но с придърпване, което се усеща все едно че колата хълца, неравномерно. Мина ли 2000 оборота, всичко сякаш става нормално, също така в 1500 оборота но на ниска скорост, 2-ра, 3-та, нямам проблем.
4. Ако подам повече газ или рязко, всичко се оправя
5. Разхода е идеален, мощност имам както винаги, на място не се тресе въобще, оборотите не помръдват.
Проблемът се появи в движение вчера след непрекъснати 150 км, днес го направи и на сравнително студен двигател.
Моето усещане е сякаш нещо със скоростната кутия, но не искам да се настройвам за нищо. Маслото й е сменяно преди около 23 хил. км.
Поздрави и благодаря предварително.
прочетох доста теми от търсачката, но все пак остава съмнение дали съм стигнал до правилната причина.
Тъй като съм извън София и ми предстои прибиране, а няма да мога преди това да стигна до Милен, исках да ви питам какво според вас е причината.
Проблемът е следния, появи се за пръв път вчера по време на пътуване извън София, досега не съм го имал:
1. Карам с около 70-80 на D
2. Подавам съвсем малко газ, колкото да я поддържам или да ускорявам съвсем плавно
3. Колата започва да придърпва, все едно че имам раздатка, която има проблем (а нямам очевидно). Имам усещането, че го прави само на 5-та скорост, тествах и с типтроника и е пак същия ефект. Ако съм на около 1500 оборота и тръгна да ускорявам плавно, го прави, но с придърпване, което се усеща все едно че колата хълца, неравномерно. Мина ли 2000 оборота, всичко сякаш става нормално, също така в 1500 оборота но на ниска скорост, 2-ра, 3-та, нямам проблем.
4. Ако подам повече газ или рязко, всичко се оправя
5. Разхода е идеален, мощност имам както винаги, на място не се тресе въобще, оборотите не помръдват.
Проблемът се появи в движение вчера след непрекъснати 150 км, днес го направи и на сравнително студен двигател.
Моето усещане е сякаш нещо със скоростната кутия, но не искам да се настройвам за нищо. Маслото й е сменяно преди около 23 хил. км.
Поздрави и благодаря предварително.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: 525d - придърпване на ниски обороти и плавно каране
Ако се проявява и при лек наклон има голяма вероятност да е от торк конвертора. Така също може да е от вакум клапана на турбото или егр.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
При 70-80 км/ч, ако има играене на оборотите и придърпване, най- вероятно торк-а си отива...
Здравейте,
благодаря за отговорите - а можете ли да ме ориентирате какъв е този торк конвертор и какво означава това за мен в цифри и неудобство, ако си отива?
Поздрави
благодаря за отговорите - а можете ли да ме ориентирате какъв е този торк конвертор и какво означава това за мен в цифри и неудобство, ако си отива?
Поздрави
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това е т.нар. хидротрансформатор, който предава въртящия момент на двигателя, към скоростната кутия. "Стои" на входа на скоростна кутия, една голяма пита:
http://olx.bg/ads/q-%D1%85%D0%B8%D0%B4% ... ption%5D=1
http://olx.bg/ads/q-%D1%85%D0%B8%D0%B4% ... ption%5D=1
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
А този конвертор подлежи ли на ремонт за GM кутии, каквато най-вероятно е моята?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това нещо ако си решил да го ремонтираш, ще влезеш в голям филм мисля. Само му разгледай "съдържанието" вътре. По-добре цял.
http://transmissionrepairguy.com/torque ... -problems/
http://transmissionrepairguy.com/torque ... -problems/
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Благодаря!
А ремонт тук вариант ли е - http://www.gemini4.com/rtc.php?
А ремонт тук вариант ли е - http://www.gemini4.com/rtc.php?
- zendar
- Потребител
-
- Кара: BMW Е39 - 530d
- Мечтае да кара: BMW Е60 - 5++d
Здравейте колеги,
Зачетох се и излиза, че имах същия проблем но при около 90 км/ч и на E39 530 dA и след около 1500 км колата тотално спря да върви. Последното което забелязах е, че сутринта преди проблема, окончателния (спиране и стоене на място) колата все едно няма съединител (мисли преди да тръгне) след 200м сме на място. Човека с диагностиката каза че всичко датчици и т.н. работят но скоростната кутия замина.
Може ли само още едно мнение от моите размисли за да съм сигурен какво да правя?
Ако е за друга скоростна кутия може ли и малко инфо как се процедира при покъпка на такава част и да речем нейното установяване на проблем след поставянето и .. все пак виждам че са 800 - 1000 лв.?
Много благодаря ако някой прояви знания от моите виждания
Поздрави!
Зачетох се и излиза, че имах същия проблем но при около 90 км/ч и на E39 530 dA и след около 1500 км колата тотално спря да върви. Последното което забелязах е, че сутринта преди проблема, окончателния (спиране и стоене на място) колата все едно няма съединител (мисли преди да тръгне) след 200м сме на място. Човека с диагностиката каза че всичко датчици и т.н. работят но скоростната кутия замина.
Може ли само още едно мнение от моите размисли за да съм сигурен какво да правя?
Ако е за друга скоростна кутия може ли и малко инфо как се процедира при покъпка на такава част и да речем нейното установяване на проблем след поставянето и .. все пак виждам че са 800 - 1000 лв.?
Много благодаря ако някой прояви знания от моите виждания

Поздрави!
The best soccer club of the century.
Real Madrid.
Real Madrid.
Привет,
аз смених директно скоростната кутия, тя за тези километри си е просто консуматив. Така всички проблеми се решиха, колата стана направо неузнаваема.
Важно е да се подсигуриш, че кутията е ОК и веднага да й направиш смяна на маслото.
Поздрави!
аз смених директно скоростната кутия, тя за тези километри си е просто консуматив. Така всички проблеми се решиха, колата стана направо неузнаваема.
Важно е да се подсигуриш, че кутията е ОК и веднага да й направиш смяна на маслото.
Поздрави!
- zendar
- Потребител
-
- Кара: BMW Е39 - 530d
- Мечтае да кара: BMW Е60 - 5++d
Здравейте,
Така и стана.
С Колега от форума Иво направихме сделка и готово колата е на пътя отново
Благодаря и поздрави!
Zendar