Навигация erisin монтаж?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Навигация erisin монтаж?

Мнение от rosenrt » 23 Юни 2015, 10:28

Намерих клип явно става работата :clap: , само не знам това което го монтира и пасва идеално Erisin ли е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Юни 2015, 11:00

Да, колега, повечето, пишещи в тази тема, сме монтирали именно на Е53, което е било със CD+МИД. Пасва без никакви проблеми или трудности. Вадиш CD-то и MID-а, зад тях има една черна пластмаса, която ги държи, тя също се маха (изкъртва) и слагаш навигацията. За 20 минути работа е.

Снимката, която си пуснал не е от Е53.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 26 Юни 2015, 16:25

Споделете от къде купувате ,Erisin ли препоръчвате или има други алтернативи,сигурно може да се заредят карти на България или си ги има фабрично...

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 27 Юни 2015, 2:56

Здравейте, бихте ли казали кой е последния и актуален модел на erisin за е53? от www.erisin.com ли си го поръчвате всички или от бг? предполагам този с wince е за препоръчване спрямо андроида?
а в бг продава ли се dynavin za e53?
Като четох темите тук и по форумите ерисин са китай4ета, с много евтини компоненти копиращи дайнавина, уж го дават дайнавина като по-добър вариант ,но гледам сте доволни и от ерисин... губи ли настроките си или това ве4е е оправено, смисъл като си слушал радио и спреш колата ,излезеш ....върнеш се и пуснеш радиото отива ли на радио или пуска каквото му падне?
аз така или ина4е съм с малкия борд ,на мид дисплея нищо не показва даже съм със касетка, но с дсп :))) предполагам лесна ще е смяната, отделно искам и камера за задно виждане и цифров тунер да си сложа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 28 Юни 2015, 11:54

Има ги и в България, виж в гугъл или olx.
Аз съм с модел 7053, май той е актуалният в момента.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 29 Юни 2015, 9:54

Тук излиза малко по-евтино ,но доставката не се знае колко ще е и чакане сигурно месец http://www.erisin.com/erisin-es7053b-7- ... _p507.html

иначе намирам и тук сигурно със 100 лв надценка :) http://olx.bg/ad/navigatsiya-za-x5-i-e3 ... f2b154e603

Гледам че с Андроид са по-скъпи http://www.erisin.com/es9753a-7-pure-an ... _p498.html

по-добре или по-зле е с Андроид някой тествал ли е :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 30 Юни 2015, 3:32

хубавото е , че от бг има гаранция 1г , а от сайта върви я търси гаранцията ...там с тези китайци пито платено...
доколкото съм чел тези с андроид са по-проблемни ....
аз разгледах и новия модел на дайнавин ама 1500-1600лв... няма как да стане просто :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91 320d
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от krasigarchev » 08 Юли 2015, 0:12

Може ли снимка на максимално близките до бмв цветове да не е като на свинче звънче

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 28 Юли 2015, 13:57

Взех и аз навигация Erisin 7053 :bchug: за х5 е53 2001g. сега малко подробности по-монтажа ако може някой да помогне,в момента съм със CD.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Юли 2015, 14:03

don_mimo написа:Аз разгледах и новия модел на дайнавин ама 1500-1600лв... няма как да стане просто :)

Erisin е най доброто като цена качество.
Dynavin с безумната му цена - никога.

Най добрата навигация заслужаваща всеки лев - Avin
https://avinusa.com/gps-navigation-systems/bmw.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 29 Юли 2015, 9:22

rosenrt написа:Взех и аз навигация Erisin 7053 :bchug: за х5 е53 2001g. сега малко подробности по-монтажа ако може някой да помогне,в момента съм със CD.

Включих навигацията работи до тук добре,но няма звук.От cd-то излизат 2 букси ,едната е голямата 40 пиновата която включих,другата която сигурно е за звука няма преходници до колкото разбирам трябва да се включи в жаковете ,моля за :help: :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
image upload no size limit

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Юли 2015, 14:57

На голямата ти са колоните, тая малката е за МИД.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 29 Юли 2015, 15:14

Да разбрах че имам вграден усиловател и трябвало да се пускат кабели от навигацията към колоните,и дълга и широка,някой да я е правил тая гимнастика ?.. :( и къде се намира усилователя аз нямам цд чейнджър в багажника,на това място е акомулатора,от другия край има заводското буферче с 2 колони...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 29 Юли 2015, 18:51

Колега, сигурен ли си, че акумулаторът ти е отляво, където би бил CD changer-a, ако имаше?
Ето къде стои усилвателя по принцип:
Изображение

Има няколко начина да се монтира.

Вариант 1: връзваш всички фабрични говорители към афтърмаркет усилвател, който се свързва към изходите за усилвател Ерисин/dynavin-а. Така ти гарантирам, че музиката ще свири повече, отколкото досега с DSP-то.

Вариант 2: всички фабрични говорители се свързват към навигацията, само субуфера се захранва с някакъв усилвател, по-лесно е да е афтърмаркет. Аз съм така в моята кола. Вързах говорителите към трилентови филтри, а входовете на филтрите захраних от навигацията (4 двойки кабели, които си прекарах през тавана и ми отне не повече от 30 минути). А фабричния субуфер го махнах, понеже е жив таш*к, на негово място сложих 10-ка Hertz, който категорично свири повече от фабричния. Въпросния Hertz захраних с 2-канален усилвател Kicker, но дълго време бях с някакъв евтин китайски, какъвто имах в мазето. Та дори с китайския, смешния Hertz вади повече бас, отколкото фабричния субуфер.

Според мен този вариант е по-лесен, но може да има и други, кой знае, много хора сме с монтирана мултимедийна система Erisin така че сигурно има и други насоки, които може да ползваш.
На мен цялата процедура ми отне няколко часа, сам си я направих и я съчетах с монтирането на камера за заден ход, за която така или иначе трябваше да прекарвам кабел.

ПП: като гледам не си махнал пластмасовата рамка, на която стоят CD-то и MID-а.
Последна промяна PeReZ на 14 Окт 2016, 18:33, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 29 Юли 2015, 23:59

Не ми трябва силна музика тази оригиналната свири супер даже ми е силна,а сега искам да свържа по най-лесния начин за да мога да изкарам звук...,жалко че навигацията която е 4 по 50 w няма да може да захрани и оригиналнния буфер.Да там ми е акомулатора и няма друго.Сега какво трябва да се направи да намеря първо оригиналния усиловател да го изключа и да се прекара кабел от навигацията към 4-те колони :shock: ,мен сложно ми се струва,ако може да ми дадете малко снимки къде да се включат кабелите от навигацията за да може да захрани поне 4-те колони на вратите,по-нататък може да търся начин с какво да се захрани и буфера :help: :help: :help:
Още не съм махнал пластмасите защото по-горе бях поместил клип и ми се струва че само маха капака и всичко си пасва без друго разглобяване

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6