познайте какво си купих днес?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

познайте какво си купих днес?

Мнение от Fking » 07 Окт 2003, 0:27

След поредица натрапчиви въпроси, най-сетне се случи това което ги беше породило, а именно покупката на БМВ
и по-точно

318i, E36, 113к.с., седан, 93-та година, 7-ми месец
на 180х км. нов внос от Италия
черен металик

abs, ел. стъкла, ел. огледала, хидравлика, климатик, халогени, player sony, централно и исталацията на аларма, но без управлението
бели мигачи
общо взето, всички екстри без кожа (а и без шибидах)

това за 6800лв
като утре се очертава да дам още над 100 за формалности и номера, и общо взето ще ми стъпи към 7000
какво мислите?

има и някои забележки, като износени задни накладки, неработещ десен заден габарит, и не работи лампичката вътре в колата
гумите не са добри но стават

но това са дребни работи

ще използвам случая да ви питам какво масло е хубаво да сложа, тъй като утре смятам да направя пълна профилактика,
масла на мотор, хидравлики и скоростна кутия
ремък
филтри
и т.н.

та в тази връзка ме интересува какво да търся? посъветвайте ме какво да сложа за всяко нещо, и ориентировъчни цени биха дошли добре

също и друг въпрос, незнам дали е от сега или от преди, но задните спирачни дискове изглеждат леко надрани, най-вероятно защото накладката е почти свършила и някои път се чува леко метално стържене
(червената лампичка за накладките свети)
това проблем ли е?
може ли просто да си сложа нови накладки?

доста въпроси се събраха

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 07 Окт 2003, 0:37

4естито на фкинг;)))))))))))))))))))))))))))))
доживяхмеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее:РРРРР:)
по това което ми казваш батко, цената не ми хареса ама дано да имап късмет и да не са те приебали с некой боклук;) свиркай как е звяра:РРРРРР:)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 07 Окт 2003, 0:41

Engi написа:4естито на фкинг;)))))))))))))))))))))))))))))
доживяхмеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее:РРРРР:)
по това което ми казваш батко, цената не ми хареса ама дано да имап късмет и да не са те приебали с некой боклук;) свиркай как е звяра:РРРРРР:)

евтинко е нали?
по пътя от София за Плевен колата се държа добре и не показа слабости, освен търкащите на метал задни накладки :>
бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 07 Окт 2003, 2:03

Fking написа:освен търкащите на метал задни накладки :>

много спокойно го казваш...
Fking написа:бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е

а тества ли я някъде преди да я купиш? май може да набира бавно от много неща :?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Окт 2003, 2:09

Честито и от мен!
Цената не е лоша, само че със 100 лв. в КАТ няма да минеш, освен ако няма някаква далавера. Що се отнася до маслото, марки много. Обаче на този мотор не му слагай синтетика. Аз лично карам с Тотал Кварц 7000, колегите тук препоръчват горещо Кастрол, за което ги подкрепям. Във форума има много теми замаслото, така че можеш да се ориентираш!

Със здраве да си я караш!
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 07 Окт 2003, 9:14

Иво написа:
Fking написа:освен търкащите на метал задни накладки :>

много спокойно го казваш...
Fking написа:бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е

а тества ли я някъде преди да я купиш? май може да набира бавно от много неща :?

тествах я разбира се, колата вози много добре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 07 Окт 2003, 21:35

Браво :D :D :D Вече се бях отчаял и почти бях убеден, че няма да се случи. ЧЕСТИТО - добре дошъл в партията :P . Да си я гледаш (поддържаш) както трябва :wink:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 07 Окт 2003, 22:04

Ухаааааа, най-накрая...
Ха честито и от мен...
След като я покараш малко ще се влюбиш в нея още повече... ама това ще го разбереш от практиката :D

1) А за това дето ти стържат отзад накладките: Ако питаш мене първо с тях да се оправиш преди да си и сменял масла и каквото и да, че да не се наложи и дискове да сменяш и вместо 7000 да ти стане 8000 :oops:
2) За вървежа е сложно да се даде отговор... Ами представи си че ако досега съм карал БМВ 328 и слизам на 318 - ами то разбира се че ще ми се струва бавно.
Имал съм същата кола е36 с 113к.с., но стана така че я смених с е36 318is 140к.с. .... :lol:.... е ами да ти кажа честно по-бавно набираше оная с 113к.с. :lol: /близко до акъла/... Но един як тест за натоварване е пробваи да изкачиш прохода Витиня с 4 човека вътре и ми кажи каква макс. скорост можеш да вдигнеш на баира между 3-тия и 4-тия тунел и ще разбереш дали върви добре.... :?
3)За масло: Castrol/Valvolin/BP/MOBIL - 10w40/на двигателя/
75W90 G4/скоростна кутия/; 75W140 G5/диференциал/
Ремък - Geotze

И пак: оправи си спирачките първо и се замисляи за смяна на дискове в близкото бъдеще - не е хубаво че са надрани... Въпреки че БМВ-то е една от колите които спират най-добре... и имат много хубава спирачна система... 8) 8) 8)

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 09 Окт 2003, 1:07

Предлагам ти първо да си го застраховаш! :idea: Да му се радваш по-дълго де!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Окт 2003, 12:46

BMDrago написа:Предлагам ти първо да си го застраховаш! :idea: Да му се радваш по-дълго де!

дам ще го застраховам, мисля да е в БулИнс
нали те се очертават като най-добрия избор?
до колко може да съм спокоен ако колата ми е с тяхната маркировка?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 09 Окт 2003, 13:37

Fking написа:
BMDrago написа:Предлагам ти първо да си го застраховаш! :idea: Да му се радваш по-дълго де!

Можеш да си абсолютно спокоен, особено ако не си позволяваш да си държиш панела на касетофона на него. Така вероятността да й се случи нещо е минимална. Според мен да я откраднат цялата е абсолютно невъзможно! Макар че в БГ всичко става, но така е най-малко вероятно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Окт 2003, 13:44

tsvet40 написа:
Fking написа:

Можеш да си абсолютно спокоен, особено ако не си позволяваш да си държиш панела на касетофона на него. Така вероятността да й се случи нещо е минимална. Според мен да я откраднат цялата е абсолютно невъзможно! Макар че в БГ всичко става, но така е най-малко вероятно!

защо е напълно невъзможно да я откраднат цялата?

бтв, май се очертава че ще трябва да стой по улиците в студентски град

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 11 Окт 2003, 12:20

И аз съм в "Булинс" .можеш напълно да си спокоен,може да застраховаш касетофон,джанти,халогени!А и изплащат щетите!
А относно до кражба:айдуците ти разбиват страничен десен джам,отварят жабката(защото там седи копие от застрахователната полица),проверяват валидноста на застраховката и толкоз.
Това е така защото напоследък са се навъдили фалшиви стикери за маркировка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 11 Окт 2003, 18:55

BMDrago написа:И аз съм в "Булинс" .можеш напълно да си спокоен,може да застраховаш касетофон,джанти,халогени!А и изплащат щетите!
А относно до кражба:айдуците ти разбиват страничен десен джам,отварят жабката(защото там седи копие от застрахователната полица),проверяват валидноста на застраховката и толкоз.
Това е така защото напоследък са се навъдили фалшиви стикери за маркировка!

крадците ми проверяват застраховката? :>>>

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 11 Окт 2003, 20:50

Ми проверяват я :D Какво се учудваш. БулИнс ако не се лъжа са бившата СИК (или поне от същите среди). От себе си ли да крадат искаш...Между другото - незнам как е в другите градове, но специално за Пловдив се носят слухове, че като ти изтече застраховката в БулИнс и не си я подновиш до две седмици - идват и вдигат колата!!! Добро решение е и ДЗИ (допускат разсрочено плащане без особено оскъпяване и стикерите са същите като на БулИнс). 8)

Следваща

Назад към Основен Форум