Проблем с 318ци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с 318ци
Здравейте,
Имам проблем с 318ци 118к.с. купе.
Става въпрос за следното - при движение на постоянна газ (на магистралата например) между 2000 и 3000 оборота колата прекъсва за 2 3 секунди. Когато прекъсва стрелката за временния разход се връща назад за периода в който забива. Този проблем го прави независимо дали е загряла или не. Колата е с Газов инжекцион, но проблема е от преди да и бъде монтиран. Проблема го има на газ и на бензин. Колата е обслужена, сменил съм свещи, дебитомер, клапа на смукателните колектори. При диагностика от 3 различни места ми казаха че всичко е ОК, като единия ми направи диагностика по време на движение.
Ако някой има идеи от какво може да е?
Имам проблем с 318ци 118к.с. купе.
Става въпрос за следното - при движение на постоянна газ (на магистралата например) между 2000 и 3000 оборота колата прекъсва за 2 3 секунди. Когато прекъсва стрелката за временния разход се връща назад за периода в който забива. Този проблем го прави независимо дали е загряла или не. Колата е с Газов инжекцион, но проблема е от преди да и бъде монтиран. Проблема го има на газ и на бензин. Колата е обслужена, сменил съм свещи, дебитомер, клапа на смукателните колектори. При диагностика от 3 различни места ми казаха че всичко е ОК, като единия ми направи диагностика по време на движение.
Ако някой има идеи от какво може да е?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с 318ци
виж бобини и свещи. почисти си дебитомера
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Какви свещи сложи?
Моята прекъсваше с иридиевите свещи на дензо. Сложих си нормални за модела нжк и всичко се оправи.
Дюзите проверявал ли си ги, въпреки че ако има проблем с тях ще прекъсва само студена (поне при мен беше така)?
Моята прекъсваше с иридиевите свещи на дензо. Сложих си нормални за модела нжк и всичко се оправи.
Дюзите проверявал ли си ги, въпреки че ако има проблем с тях ще прекъсва само студена (поне при мен беше така)?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз го имах точно същия проблем, колега и голям зор бе да го открия.Не казвам, че при теб непременно е това, но е лесно да провериш-има една маса точно под шофьорската чистачка.Гайката бе хлабава.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Аз го имах точно същия проблем, колега и голям зор бе да го открия.Не казвам, че при теб непременно е това, но е лесно да провериш-има една маса точно под шофьорската чистачка.Гайката бе хлабава.
Колега може ли да го снимаш точно за кое става въпрос
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Да го снимам няма да имам възможност скоро, но въпросната маса се намираше или в двигателния отсек зад мотора(горна страна, под щофьорската чистачка на удобно място), или под кората на чистачките.Поразрови и огледай, вярвам, че ще я откриеш.С гайка 13 е затегната.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
8 мнения
• Страница 1 от 1