Навигация erisin монтаж?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Навигация erisin монтаж?

Мнение от rafa224 » 13 Сеп 2014, 16:13

Да видим кой век ще ми пристигне :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 09 Ное 2014, 13:41

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 09 Ное 2014, 20:10

eLiTyY написа:Изображение

Охоо Ели имаш да черпиш :D :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 09 Ное 2014, 20:24

То отдавна е но сега се наканих да кача снимката :)

Потребител
Аватар

Мнение от Garbo » 11 Дек 2014, 17:44

Моля някой да даде мнение за това:
http://www.hifimax.net/proinfo.asp?ArticleID=1254#photo

Колебая се между него и Ерисин-а

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 17 Дек 2014, 0:18

здравейте,
когато монтирате тези афтър маркет нави. и тн.. дали се използват GPS и антената на тавана които са си оригинални от модела? или има други в комплекта?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 31 Дек 2014, 14:44

Колега, тези навигации си пристигат с тяхна си антена за GPS, която си монтираш където ти е удобно. На моята кола съм я пуснал зад самата навигация и никога досега не е имало случай да не хваща GPS сигнал.
100% към Ерисин-а може да се върже и оригиналната GPS антена, но не се сещам за нито една смислена причина, която може да те накара да се занимаваш с това.

А на колегата по-горе, който се колебае между навигация Ерисин и Hifimax: колега, и двете навигации не са баш като фабрична БМВ навигация, но Hifimax-a като го гледам на снимките, изглежда като пародия. Имам чувството, че шрифта и иконите, които са използвали за бутоните са подигравка направо, то бива бива да не доглеждат, ама чак толкова...
Последна промяна PeReZ на 14 Окт 2016, 18:31, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i/99г.

Мнение от MegaByte » 01 Яну 2015, 17:24

Здравейте, колебая се дали да си купя такава, интересуваме, ако може да споделите, тези от вас, които я ползват от доста време или които я ползват изобщо, струва ли си, защото е по- евтина от оригинална, без окабеляване и е по -практична за поставяне, аз съм със СД-то и лайсната?
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 19 Яну 2015, 15:51

MegaByte написа:Здравейте, колебая се дали да си купя такава, интересуваме, ако може да споделите, тези от вас, които я ползват от доста време или които я ползват изобщо, струва ли си, защото е по- евтина от оригинална, без окабеляване и е по -практична за поставяне, аз съм със СД-то и лайсната?

Ако питаш мен от близо година съм с такава и определено си струва. Доволна съм не е имало никви бъгове или проблеми и навигацията си върви пушка :winky: общо взето (лично мнение) за съотношението цена-качество си е най-доброто на пазара....ест може и да дадеш повечко лев за Dynavin примерно но смисъл няма така или иначе всичко е китайско или АКО НЕ Е пак е правено в китай ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 27 Яну 2015, 21:02

eLiTyY написа:
MegaByte написа:Здравейте, колебая се дали да си купя такава, интересуваме, ако може да споделите, тези от вас, които я ползват от доста време или които я ползват изобщо, струва ли си, защото е по- евтина от оригинална, без окабеляване и е по -практична за поставяне, аз съм със СД-то и лайсната?

Ако питаш мен от близо година съм с такава и определено си струва. Доволна съм не е имало никви бъгове или проблеми и навигацията си върви пушка :winky: общо взето (лично мнение) за съотношението цена-качество си е най-доброто на пазара....ест може и да дадеш повечко лев за Dynavin примерно но смисъл няма така или иначе всичко е китайско или АКО НЕ Е пак е правено в китай ;)

И аз послушах колеjката Ели и си взех ерисин и съм супер доволен така 4е няма да съjаляваш :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е70 35sd
Мечтае да кара: x5 m50d
Детайли за колата: много хубава,много гиздава

Мнение от smeltera » 22 Фев 2015, 10:11

Колеги да питам ще мога ли да пускам печката с такова китайче.Сега съм с 16\9 и я пускам когато поискам оттам,и работи ли мулти волана с тях.Благодаря!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 218

Мнение от unid » 07 Юни 2015, 19:20

Колеги ,сложих Erisin и впечатленията ми засега са добри.Хубав звук картината е добра ,много екстри.Минуси само два- при силно слънце заради наклона при Х5 екрана не се вижда добре.Второ с външен микрофон звука към блутута е слаб,ама ме чуват.Всичко друго е перфектно и не съжалявам за покупката.
Обаче не мога да си нулирам разхода и да си сверя часовника от лостчето.Като задържа натиснато BC изписва на таблото PrOG и нищо не се случва.Пробвах със скритите менюта,но при мен отваря само до тест №3 и нагоре не ми отваря нищо.Дайте акъл кака да се оправят нещата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 09 Юни 2015, 17:55

1. За да можеш да зануляваш среден разход и средна скорост от лостчето за мигачите, таблото ти трябва да е кодирано за IRIS, т.е. касетофон, а не както ти е кодирано сега за MID или фабрична навигация. Веднага щом таблото се кодира за Ирис, при задържане на лостчето за мигачи, вместо Prog1 вече ще зануляваш показанието. Въпросното препрограмиране става с BMW scanner, Ncs-expert и др.

2. С външен микрофон качеството е перфектно, въпросът е микрофона да е от типа, който не иска да си на 1см от него за да работи. Във Викиват Пловдив има микрофон за компютър от 5лв./бр., откакто го сложих в колата, блутуут разговорите са супер.

3. Отваряш скритите менюта само до номер 3, понеже не си си отключил борда. Отключването става в меню 19, където с лоста за Check Control натискайки последноветално, въвеждаш сбора от последните 5 цифри, съдържащи се в номера на рамата ти.
Пример: ако рамата ти е WBSBE6321XBY12345, значи последните 5 цифри са 12345, сборът им е: 15. Влизаш в меню 19 и натискаш 15 пъти ЧЕК бутона, докато не се появи числото 15 на дисплея. След това потвърждаваш с другия бутон на таблото (зануляването на дневния километраж).

4. Часовникът се губи, но скоро ще има решение и на този въпрос. Като му дойде времето ще пиша какво точно се купува и прави.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Юни 2015, 21:50

unid написа:Колеги ,сложих Erisin и впечатленията ми засега са добри.Хубав звук картината е добра ,много екстри.Минуси само два- при силно слънце заради наклона при Х5 екрана не се вижда добре.Второ с външен микрофон звука към блутута е слаб,ама ме чуват.Всичко друго е перфектно и не съжалявам за покупката.
Обаче не мога да си нулирам разхода и да си сверя часовника от лостчето.Като задържа натиснато BC изписва на таблото PrOG и нищо не се случва.Пробвах със скритите менюта,но при мен отваря само до тест №3 и нагоре не ми отваря нищо.Дайте акъл кака да се оправят нещата.

Ако не се оправиш със скенера, ще го оправим с нцс-а като се видим :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 22 Юни 2015, 13:14

Имали някой който е монтирал на версия със CD без да има оригинално навигация,и да сподели пасва ли как се разглобява,монтира..
Така изглежда в момента :) снимката е примерна
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6