Е39 След РЕМАП
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- GuFi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 745i
- Мечтае да кара: вече го карам
Е39 След РЕМАП
Колеги моля за помощ...колата е с 184к.с. Двигател и нещо не ми харесваше кал върви днес я ремапнах на макс и разликата е никаква освен ме пуши и върви като за 184к.с. С ремапа си върви на нейните коне върви така както вървеше преди само че с ремап аз ли не съм добре или?
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Е39 След РЕМАП
Ами то се ходи на ремап при хора които знаят какво правят и могат да ти "докажат" резултата с ДИНО ( преди - след ) . Закачайте я както колегата ти е написал да си каже какво я боли .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Преди ремап всичко по мотора трябва да е 6 . При теб така ли беше ?
Как точно реши че колата не върви както трябва ?
Как точно реши че колата не върви както трябва ?
- GuFi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 745i
- Мечтае да кара: вече го карам
Прави ми я човек който се занимава с електроника на МИНИ и БМВ в Дару Кар едно десетилетие ... изтегли ми софтуера и го прати на немците и те го върнаха както трябва той го поПОдобри малко
и каза че тази кола върви като има няма 2.5 ТДС ... резултата от мапа направо му събра точките... НИКАКЪВ (или поне не кой знае какво) 7 дни след това се пръсна турбината
на другия ден сложих търбина рециклирана от ТУРБОС ХЮТ перфектна ... вървежа същия...НИКАКЪВ...
Смених доста неща преди да я ремапна 2г така си я карах...
Маркучи,Кулери,Ел.клапани,търбо пътища,масла,филтри,катализатори,АГР-и и колата си вика НЕ и НЕ и НЕ

Смених доста неща преди да я ремапна 2г така си я карах...
Маркучи,Кулери,Ел.клапани,търбо пътища,масла,филтри,катализатори,АГР-и и колата си вика НЕ и НЕ и НЕ

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Гледам , че си обръщал внимание предимно на турбопътищата и налягането , може колата да има проблем с някоя от горивните помпи (за да върви колата не ще само въздух) освен това ако няма достатъчно гориво няма да имаш и налягане от турбото но това са само някакви предположения. За да получиш някаква помощ от тук вземи да напишеш всичко каквото е правено по колата от както я имаш , какво си сменил и какво не си , симптоми някакви свързани с работата на мотора ! Закарай колата на диагностика при някой който знае какво и как да гледа иначе само ще си хвърляш парите на вятъра ...
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Интересно как така са направили ремапа така по "пощата" след като незнаят на какъв хал е двигателя (и всички прилежащи възли по него). Не мисля че това е начина че да има положителен резултат от цялата операция. Не случайно се инвестират стабилни суми за дино-стендове от тези дето се занимават сериозно с тази работа.
И аз съм пращал една-две турбини в турбо хют и ги врънаха рециклирани само на песъкоструйка. Пушене, липса на мощност, свистене и перки на салата за не повече от 12к километра. Иначе работели само с оригинални части на гарет, жалко само че рядко ги ползват... Та идеята ми е следната:
Турбина не се пърска туко-така 7 дни след ремапа, най-вероятно е имало проблем с нея, а нотава (рециклираната стара) турбина да има някакъв кусур.
Замерихте ли какво е налягането на маслото?
Турбина не се пърска туко-така 7 дни след ремапа, най-вероятно е имало проблем с нея, а нотава (рециклираната стара) турбина да има някакъв кусур.
Замерихте ли какво е налягането на маслото?

8 мнения
• Страница 1 от 1