Блокирал съединител

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Блокирал съединител

Мнение от efren » 20 Юни 2015, 20:08

Днес както си карах при превключване от 3та на 4та педала на съединителя умря в най - долно положение, след няколко натискания/побутвания се качи в най - горно и там се втвърди без повече желание за движение. Спрях колата и след това се принудих да я запаля на 1-ва и така да се прибера до сервиз където зарязах колата до понеделник. По някое време след няколко тръгвания, спирания и много ръчкания педала започна да се движи свободно нагоре надолу, но без никаква връзка и отношение към съединителя.
Някакви идеи за повредата?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Блокирал съединител

Мнение от GecataBMW-E46 » 20 Юни 2015, 21:15

Долната помпа най-вероятно се е скапала,горната при педала също не я изключваме от уравнението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Юни 2015, 23:49

Теми се пускат на конвейр .... (колега темата ти се повтаря ) , друг пък колега си пуска тема без заглавие , само с едно "Ф" за заглавие и коментар !
Това сигурно е неква стратегия за да се получат повече отговори ... :mhihi:
Както писах и в другата ти тема - вероятни проблеми - притискател или хидравлика на съединителя (по вероятно според мен - притискател).

Аватар

Мнение от efren » 21 Юни 2015, 0:55

Не се пускат на конвейр, просто компа е забил и с едно натискане е пуснал темата два пъти. Благодаря ти, че ме осведоми в моята тема за проблеми със заглавията на други теми - това е важно!
темата е за някой който се е сблъсквал с подобни симптоми, а не за гледане в кристален глобус. Най - вероятно е проблем с вилката с оглед на симптомите и горчивия опит на колеги, но все пак исках да попитам ако някой е имал точно същите проблеми.

http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=460463
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Юни 2015, 21:22

efren написа:Не се пускат на конвейр, просто компа е забил и с едно натискане е пуснал темата два пъти. Благодаря ти, че ме осведоми в моята тема за проблеми със заглавията на други теми - това е важно!
темата е за някой който се е сблъсквал с подобни симптоми, а не за гледане в кристален глобус. Най - вероятно е проблем с вилката с оглед на симптомите и горчивия опит на колеги, но все пак исках да попитам ако някой е имал точно същите проблеми.

http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=460463

За пускането на "конвейр" се пошегувах , ако не си разбрал си е твой проблем !
Във форума повечето коментари ще са относителни (за да не са такива трябва да се види проблема на място) и всичко казано в голяма степен е гледане в "кристален глобус/топка" , без значение опита ..... Като не искаш да получаваш подобни коментари гледани от кристална топка , задай въпроса на тези дето ще ти правят колата ...... Освен това , изразените симптоми могат да бъдат породени от различни части свързана със съединителя (и не само от вилката или фиксиращия пин ..... Понеже опита ми с тия коли е придобит от седене пред компютъра и четене на формни мнения и разбира се основно допитвайки се до кристална топка , ......изразих мение , че проблема може да е в притискателя, естествено си помислих и за вилка , и за аксиален лагер и за хидравлика и за всьо , ама процентно , кристалната топка ми каза , че е по скоро притискател .... та извинявай , че не съм ти в помощ , другия път , ако има такъв, ще гледам да съм или поне да не преча с писане в ТВОЯТА ТЕМА ! )

Аватар

Мнение от efren » 21 Юни 2015, 22:02

Направо не мога да повярвам колко реда изписа без никакъв смисъл в тях...
Нищо, поне рекламата в подписа си върви...
Пишеш си наред в подходящите теми и хората да звънят...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Юни 2015, 23:10

efren написа:Нищо, поне рекламата в подписа си върви...
Пишеш си наред в подходящите теми и хората да звънят...

За рекламата съм платил по правилата на форума .
Да, хората звънят и без да пиша в "подходящата" ти тема .....
Аре стига толко , че много внимание привлякохме и ще ми прегрее телефона ....

Аватар

Мнение от efren » 21 Юни 2015, 23:29

Това лошо ли е?
Нали после ще ядем агне и ще пием бира от печалбата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 22 Юни 2015, 22:09

На мен така ми потъна педала при счупен лагер на съединителя.

Назад към E46