Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от MadChicken » 17 Юни 2015, 18:44

Аз съм с HT2 от има няма 7-8 години и не е мръднал, а го карам по черни пътища, пясъци и каманаци основно. Не е никак лош избор. Подържам си го и всичко е ок. Вмества ти се в бюджета мисля. И аз не знам кой е еквивалента на Drag в момента.
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 17 Юни 2015, 20:01

А защо не вземеш 29", нали това било бъдещете на велосипедите, тра-ла-ла-ла, тинтириминтири! :lol:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 18 Юни 2015, 8:39

Според калкулаторите съм за рамка 16", така че 29" мисля, че ще ми дойде голямо. През почивните дни мисля да отида и да тествам в магазина дали ще ми допадне 29".

Ето модела на Драг:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2015.html

и HT2.1:
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=898

Драг е окомплектован с Shimano, а Рам със SRAM. И двете са с вилка на Rock Shox. За другите компоненти нямам представа дали са от един клас.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 21 Юни 2015, 10:03

В крайна сметка поръчах това, но с по-хубава вилка.

http://store.trueriders.bg/kolelo-ram-h ... -2015.html

Имах възможност да тествам този модел със стандартната и с по-добра вилка и разликата беше от земята до небето.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 21 Юни 2015, 11:25

Еми ... ЧЕСТИТО :yes:

Няма да съжаляваш въобще за отлично изхарчените левчета.
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от mirkata000 » 14 Авг 2015, 15:37

kolega prodava li se tozi begach

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2015, 18:49

Че той сега го взе бегача бе :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 18 Авг 2015, 10:15

mirkata000 написа:kolega prodava li se tozi begach

Предполагам, че в магазина имат още доста такива, така че отиваш, гледаш, харесваш си едно и го отнасяш :yes:

Иначе съм много доволен от колелото. Държи се много добре по горските пътеки. Предната вилка си върши работата перфектно. На моменти като стане прекалено неравно усещам липсата на заден амортисьор, но за момента не мисля да инвестирам повече.
На асфалт трудно вдигам повече от 30-35 км/ч, но все пак не е правено, за да се гоня с колите.
Карах и по асфалт и по черни пътища. Определено мога да кажа, че по черните пътища ми е по-забавно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 18 Авг 2015, 15:33

:OT: :OT:
тва "бегач" от де иде :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Апр 2016, 11:57

Колеги, решил съм да си взема някой mountain bike до 700-800лв, като ще се кара, предполагам, 70-30 асфалт-черен път. Като често ще има преходи по 20-30км. Защо тогава избирам планинско? Заради пътищата, бордюрите и риска при този ценови клас на хибридните да се разпадне вилката от бордюри и при излизане по черно...
За първи път ми е, та идея нямам за какво да гледам, хвърлил съм око на българските Drag, Cross и Shockblazer (за Ram май няма да ми стигнат парите) и държа на хидравличните дискове. Като цяло, за тези пари май не можем да паднем под 14кг ?
186см - 93кг, че и за размера нямам идея - като цяло съм се насочил към 20'' рамка и 29'' гуми...
Нямам идея какво да очаквам, не съм карал такъв тип колело до сега :dunno:
Нещо подобно...
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R6-29-2016-Bg.html
http://koleloto.bg/product/1101/cross-2 ... -2015.html
https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... mp2013.htm (ама виждам, че имат само 17'' рамка налична)
А може би - http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2015.html
Драг и крос имат представители в Русе и много държа да пробвам колелото преди да го закупя/поръчам, докато шокблейза май са само в Пловдив :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Апр 2016, 13:07

Килограми за тези пари не може да гониш поради класа на компонентите, а и за преходи от 20-30км няма особено значение дали колелото е 10кг или 15. Също така не се вглеждай много в дисковите спирачки. В този клас не са по-добри от челюстните, дори по-скоро обратното.

Вилката колкото и ташак да е все издържа на бордюри и каране по черен път.

Като цяло гледай рамката по-скоро тъй като за тези пари в общи линии си купуваш рамка. Останалото е нисък клас, но то пък подлежи на подмяна евентуално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Апр 2016, 14:35

Абсолютно съм съгласен с бум бум. На жената взехме Драг zx3 със 160мм механични дискови спирачки за близо 600 лева.
За една година сменихме:
- 180мм дискове с хидравлични спирачки. - втора ръка 140 лева. Колкото по-голям клас - толко по-добре, не като тия, дето им завря хидравликата от лифта на Сопот до долу...От механичните меко казано могат да ти омалеят ръцете... Аз съм към 90 кила и съм с 203мм дискове.
- команди нови щото оригиналните са комбинирани със спирачките и трявба да се сменят при евентуален ъпгрейт - нови с реглажа - 50 лева.
- предната вилка е направо за кофата от завода + луфт. Разглобих я и я смазах, движи се по-добре, ама си е пружинна и общо взето за нищо не става. Треа да си купиш поне една пневматична. Това са ти минимум 200 лева на старо за друга.
- волана е супер къс - треа друг. Аре и там 30-50 лева.
- седалката е камик - треа друга. Там още некви кинти.
- оказа се, че даунхил-а и харесва повече, та са иска мека рамка... Ако искаш да ти го продам тоя драг:mhihi:

Съвета ми е да си купиш малко по-скъпо ново колело или най-добре некое по-сериозно на старо. Все пак смятам, че трябва да си вземеш с дискови спирачки. Ако все пак имаш афинитет към планинското, гледай да е с шок и отзад иначе бързо щи омръзне твърдака. Шок блейз има детето. Неговото 20'' тежи колкото тоя 26'' драг.
Колелата са си цифромания, особенно ако се зарибиш... И каска задължително, ако е фулфейс - най-добре. :yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 18 Апр 2016, 16:45

uCnaHeTcA написа:Колеги, решил съм да си взема някой mountain bike до 700-800лв, като ще се кара, предполагам, 70-30 асфалт-черен път. Като често ще има преходи по 20-30км. Защо тогава избирам планинско? Заради пътищата, бордюрите и риска при този ценови клас на хибридните да се разпадне вилката от бордюри и при излизане по черно...
За първи път ми е, та идея нямам за какво да гледам, хвърлил съм око на българските Drag, Cross и Shockblazer (за Ram май няма да ми стигнат парите) и държа на хидравличните дискове. Като цяло, за тези пари май не можем да паднем под 14кг ?
186см - 93кг, че и за размера нямам идея - като цяло съм се насочил към 20'' рамка и 29'' гуми...
Нямам идея какво да очаквам, не съм карал такъв тип колело до сега :dunno:
Нещо подобно...
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R6-29-2016-Bg.html
http://koleloto.bg/product/1101/cross-2 ... -2015.html
https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... mp2013.htm (ама виждам, че имат само 17'' рамка налична)
А може би - http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2015.html
Драг и крос имат представители в Русе и много държа да пробвам колелото преди да го закупя/поръчам, докато шокблейза май са само в Пловдив :dunno:

Много зависи какво се разбира под каране "по черно". Ако ще се кара по сравнително равни пътеки с ниска скорост е все едно какво е колелото.
Дали ще се разпадне вилката зависи и с каква скорост се "атакуват" бордюрите и дупките. За 20-30 км на ден теглото не е толкова важно. Хидравличните дискови спирачки са доста добра екстра. Аз съм доволен от моите 180 мм отпред и 160 мм отзад. Наясно съм, че не стават за спускане, но аз и не карам по толкова стръмни терени. Моето мнение е, че за 700-800 лв можеш да си вземеш ново колело, което прилича на планинско или да вземеш нещо по-читаво на старо.
Най-добре ще е да пробваш някое от тия колела и нещо по-хубаво, за да направиш сравнение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Апр 2016, 0:01

Окей, съгласен съм с всички, няма как да се очаква нещо напълно професионално в този ценови диапазон, но съм и напълно начинаещ, та не ми се набиват много пари за първо колело от такъв тип, ако се зарибя по-нататък, може би, за сега не.
Между механичните и хидравличните дискови спирачки се усеща балкан разлика дори при натискане, затова си държа определено на хидравличните...
Никой не каза нищо за размера - 20'' на 29'' при условията ми за каране и размера ми - добре ли са ?
Какво да гледам на самата рамка ?
Дайте да обсъдим конкретни байкове и да се насоча към нещо определено, че така на теория за тия пари... ?
Грам идея нямам от различните класове, примерно на шимано... то и колелото от детството ми беше със скорости шимано, ама сигурно от първите им класове :mhihi:
Разбрахме, че няма как да гоня кила.. то и всичките в тоя диапазон са по ~14кг така или иначе.. но някак не съм съгласен, че от 10 до 15кг няма разлика при 30км преход... след години колоездене, може и да няма, но начинаещ се обзалагам, че ще усети разлика балкан, особено на следващия ден :mhihi:
Та така, дайте да говорим и предлагаме конкретно :yes: . Утре ще отида да разгледам при едни представители на крос, да видим какво имат тук. Чета, че при скот и рам, плащам повече за марка, отколкото за компоненти ? Принципно, ми е все тая какво ще пише на рамката :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 19 Апр 2016, 7:09

В неделя приятел взе един Cube с 19" рамка и 29" таркалета. По-висок е от теб и килата са му повече и му стои. От своя страна аз като се качих ми се стори, че и на по-голяма размер ще ми е ОК, а съм 172см. на 68кг. Така че най-добре отиди виж, направи едно кръгче и виж кой размер размка ще ти пасне.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата