Предно окачване за 530ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Предно окачване за 530ДА

Мнение от бмв е30 » 17 Юни 2015, 13:19

колега ти или не четеш или прескачаш коментарите... няколко пъти ти обясних че това което излзиа по вин е било на коалта преди 20 години след това окачването може да е сменяно 20 пъти! в твоя случей се и потвърди че окачването не е оригинално... но ти пак държиш да си гледаш вин номера... погледни си прожините дали иамт някаква цветна маркировка на тях... вече ти беше даден линк с нужната информация кой цвят какво окачване означава... тъси амортисйорите според пружините които на са колата... инъче ще му направиш много голяма мечешка услуга на тоя твоя приятел дето ти се доверява...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 17 Юни 2015, 13:29

бмв е30 написа:колега ти или не четеш или прескачаш коментарите... няколко пъти ти обясних че това което излзиа по вин е било на коалта преди 20 години след това окачването може да е сменяно 20 пъти! в твоя случей се и потвърди че окачването не е оригинално... но ти пак държиш да си гледаш вин номера... погледни си прожините дали иамт някаква цветна маркировка на тях... вече ти беше даден линк с нужната информация кой цвят какво окачване означава... тъси амортисйорите според пружините които на са колата... инъче ще му направиш много голяма мечешка услуга на тоя твоя приятел дето ти се доверява...

Колега, чета коментарите много внимателно, но тъй като колата не е в гаража ми, няма как да проверя на място. Това ще свърша тази вечер след работа. За мен беше много важно да науча какво всъщност е окачването на това БМВ (по данни от завода). Вече се свързах с човека от когото купихме колата и той ми каза, че за 13 години откакто я е купил от дилъра, не е сменял нищо по окачването. Имам сервизната книжка на колата и мога да проверя (отново тази вечер след работа).

Ако се окаже, че пружини и амортисьори са сменяни - поръчваме нови и оригинални (по документи на колата) и решаваме проблема.

Ти как би постъпил?
Are you M enough...?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 17 Юни 2015, 14:06

аз вече ти казах... гледаш това което е на колата и тогава търсиш адекватен заместител... ако ще сменяш и пружините си слагаш каквото окачване ти е кеф... важното е амортисйорите да отговарят на пружините...
а пружините можеш мнго лесно да ги провериш като само се наведеш(или някой друг който има достъп до колата) и преброиш чертичките и видиш цвета им(отзад са точки) ако имаш и готово...
ако парите не са проблем сменяй и пружини и амортисйори защото дори и да не са счупени да речем пружините пак си стареят и се "уморяват" та това е най-дбрия вариятн винаги... въпроса е че не всеки има парите да го направи както трябва... ако ще я карате в чужбина си струва щот ще исакрат поне още 13 години колкото са исакрали и оригиналните...

Предишна

Назад към E39