Оригинални ксенонови фарове на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Оригинални ксенонови фарове на е46
Здравейте колеги,
Може темата да е дискутирана, но не намерих тема в коята да се обяснява как става да сложа на мойто е46 оригинални фарове с ксенон при положение, че съм без ксенон.
Благодаря предварително!
Може темата да е дискутирана, но не намерих тема в коята да се обяснява как става да сложа на мойто е46 оригинални фарове с ксенон при положение, че съм без ксенон.
Благодаря предварително!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Оригинални ксенонови фарове на е46
Как да е , купуваш си ксенонови фарове и ги слагаш 

За милиони-няма закони.
sh1n3 написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Ако са преди фейса, слагаш, щтракваш буксата и прекодираш лайт модула за ксенон за да не ти премигва. Сложиш ли фейсови биксенон, пак като другите, но има 2-ра букса, може да я вържеш към дългите, за да отваря клапата на лупата или може да не се връзва и пак прекодиране за ксенон.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
А нивомерите и пръскалките са за баламите или със стария лайтмодул ще си ги вдигаш и сваляш на ръка с врътката! 

dr.peshev написа:А нивомерите и пръскалките са за баламите или със стария лайтмодул ще си ги вдигаш и сваляш на ръка с врътката!
Аз обясних за фаровете, ако знаеш как и какво е нужно да се върже цялата система, може да споделиш, за да се знае и от други.....
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Цяла система не може или по-точно не е рентабилно да се върже!
Много жалки са "келешите по пътищата с ксенони на рефлектори"
http://assist.bmwpower-bg.net/forums/se ... 2&sr=posts
Евала на колегата , че иска OEM , но не съм виждал никой с пълен retrofit!
A още по ме е яд на техническите прегледи в BG
Китайски ксенони в рефлектори,без лупа,без нивомери,без пръскалки,сини келвини

Китайски ксенони в рефлектори,без лупа,без нивомери,без пръскалки,сини келвини

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
dr.peshev написа:Цяла система не може или по-точно не е рентабилно да се върже!
Китайски ксенони в рефлектори,без лупа,без нивомери,без пръскалки,сини келвини![]()
Koлега. обесни за китайския ксенон в рефлектора , аз така купих колата скоро , и ако свети по добре с обикновена крушка да зема да го разкарам ?
За милиони-няма закони.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
За теб ще свети по-добре ксенона в рефлектор от обикновенна H7, но се постави на колегите,каращи срещу теб!
Нямаш лупа,която да фокусира лъчите,нямаш нивомер , който да регулира височината , нямаш пръскалки , които да чистят стъклото
и да не се разсейва светлината!
За такова нещо в DE влизаш в затвора!
p.s.Ма какво ти пука,нали пред теб е слънце
Нямаш лупа,която да фокусира лъчите,нямаш нивомер , който да регулира височината , нямаш пръскалки , които да чистят стъклото
и да не се разсейва светлината!
За такова нещо в DE влизаш в затвора!
p.s.Ма какво ти пука,нали пред теб е слънце

don't be написа:dr.peshev написа:Цяла система не може или по-точно не е рентабилно да се върже!
Китайски ксенони в рефлектори,без лупа,без нивомери,без пръскалки,сини келвини![]()
Koлега. обесни за китайския ксенон в рефлектора , аз така купих колата скоро , и ако свети по добре с обикновена крушка да зема да го разкарам ?
Когато се сложи ксенон на рефлекторен фар и не е заводски (защото има коли от завода с такъв), светлината не е на фокус, разсейва се и хем не осветява добре, хем заслепява, като добавиш и китайското качество на повечето ксенон комплекти, сещаш се какво се получава..... Много по-добре, някаква читава марка и модел халогенна крушка и почистени фарове.
Аз на е46цата съм на рефлектори без ксенон и колкото пъти съм се качил на кола с лупи и ксенон никога не съм съжалил, че нямам. Рефлектора ми свети много повече,не си заслужава за една визия да се кьорам. Дори оня ден ми изпаднаха евтини оригинални фарове с лупи и не ги взех. Сравнявал съм с няколко Е46 с лупи, с Е39 и Е90 тката ми е с лупи, но рефлекторите светят най-добре, хем не съм с някакви много скъпи крушки. Иначе за визия лупата е екстра.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
dr.peshev написа:Цяла система не може или по-точно не е рентабилно да се върже!
Колега,
dr.peshev ти го е написал много добре.
Преди време се опитах за инициирам една дискусия тук и инициатива. Виж прегледай я, ще си отговориш на доста въпроси:
http://assist.bmwpower-bg.net/forums/vi ... 4&t=380153
Аз по принцип смятам, че като се прави нещо - да е като трябва, да е качествено и с мярка (но тогава и инвестицията обикновено е значителна), а не да се набиваме на очи, тогава дрънчи, че е евтино, само за показността и че е мнооого побългарено
Разбира се ако е ОЕм , както ти искаш е друга работа, но тогава определено си в първата ми хипотеза
Успех
Последна промяна MORSKIa на 23 Юни 2015, 22:04, променена общо 1 път
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
(h)aman написа:Аз на е46цата съм на рефлектори без ксенон и колкото пъти съм се качил на кола с лупи и ксенон никога не съм съжалил, че нямам. Рефлектора ми свети много повече,не си заслужава за една визия да се кьорам. Дори оня ден ми изпаднаха евтини оригинални фарове с лупи и не ги взех. Сравнявал съм с няколко Е46 с лупи, с Е39 и Е90 тката ми е с лупи, но рефлекторите светят най-добре, хем не съм с някакви много скъпи крушки. Иначе за визия лупата е екстра.
+1

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Здравейте, колеги! Отдавна имам мерак да карам 3ка с OEM фарове с лупа и Angel Eyes, но за мой лош късмет не случих на такава бройка и с втората си Баварка. Та колата ми е с рефлектори и почвам да се оглеждам за фарове с лупи /OEM/ втора ръка. Имам няколко въпроса, но първо искам да попитам следното - направи ми впечатление, че има такива с различен цвят на вътрешността - черен и светъл /не бих го нарекъл бял/. Искам да попитам каква е разликата и има ли такава? От мен ли си зависи избора? Прилагам снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
(h)aman написа:Мисля, че само 330-ските имат фарове със сива основа, някакъв пакет май се води, защото върви с лайсните на бронята, които също са сиви. Няма никакво значение какви ще вземеш, въпрос на вкус и на това какви ще намериш.
Да, мисля, че това е верния отговор. Като се замисля май наистина само 330ките са с такава светла основа. За какво трябва да се оглеждам при закупуването на такива фарове 2ра ръка? Често срещан дефект? Нещо, което се чупи най-често? Оригиналния ксенон с фаровете ли си върви или е отделно? Трудно ли се връзват, за да работят както трябва?
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3